שלום לכולם.

Orna L N

New member
שלום לכולם.

לפני 4 שנים עברנו לאנגליה מישראל בעלי אזרח בריטי אני הייתי בתהליך הגירה , קיבלתי תושבות (חותמת בדרכון). אחרי שנתיים עברנו לקנדה .מה קורה אם אנחנו חוזרים לאנגליה מה יהיו הזכויות שלי? אני אצטרך להתחיל מחדש? בזמן השהות שלנו בקנדה בתי הצעירה נולדה , אחרי כמה זמן היא תיהיה זכאית לקבל אזרחות ? תודה מראש לכל המשיבים.

Nobilis

New member
תשובות

א) אני לא בטוח, אבל אני מניח שאם התושבות שלך פגה בינתיים, תצרכי להתחיל את התהליך מחדש. אבל מאחר שמדובר בשאלה פרטנית למדי, למה שלא תשאלי את ה-IND? תקבלי את התשובה המוסמכת ביותר. ב) לגבי הבת - יתכן והיא כבר אזרחית. הדבר תלוי בנסיבות האזרחות של בעלך. כיצד הוא קיבל אזרחות? האם הוא נולד בבריטניה? אם היא איננה אזרחית, היא תהיה זכאית לאזרחות לאחר שלוש שנים בבריטניה (בדיוק כמוך), בהנחה ואתן מקבלות תושבות על סמך בעלך.

Orna L N

New member
תודה על התשובה המהירה

בעלי נולד בישראל קיבל את האזרחות בזכות אביו (נולד באנגליה), בתי הבכורה (בת רבע לארבע)נולדה באנגליה , בעלת אזרחות. הקטנה שהיא קנדית תקבל את האזרחות אחרי שלוש שנים, הבנתי נכון? בהנחה שאני הצטרך להתחיל מחדש , איך זה הולך קבלת האזרחות אחרי שלוש שנים אני הצטרך לעשות מבחן?יש המתנה בין בקשת האזרחות לבחינה ומהבחינה לקבלת הדרכון..? תודה מראש אורנה .

Woking

New member
התאזרחות

קודם כל צריך לעבור את הבחינה, ואחר כך אפשר להגיש בקשה להתאזרחות. אם הבקשה מאושרת מוזמנים לטקס התאזרחות, שבמהלכו נשבעים אמונים למלכה. אחרי הטקס מקבלים תעודת התאזרחות, ואז אפשר להגיש בקשה לדרכון. אם יש לך ILR אז הוא לא פג מיד כשאת עוזבת את בריטניה, אלא רק לאחר תקופה מסויימת. כדאי לך לבדוק באתר של ה-IND.

Nobilis

New member
תשובה

Woking ענה על כמעט הכל. לגבי השנים - אכן. נכון להיום (וזה נתון לשינויים בעתיד, כמו כל חוק), לאחר שנתיים היא תקבל תושבות קבע, ולאחר שנה נוספת תוכל לבקש אזרחות. בדיוק כמוך.

noa scotland

New member
עד כמה שידוע לי

אם עברו פחות משנתיים מאז שעזבת את אנגליה, תוקף התושבות לא פג. אם עברו מעל שנתיים אבל לא בהרבה - פני כמה שיותר מהר ל-Home Office והסבירי את הנסיבות. את צריכה להוכיח שאכן מרכז חייך בבריטניה, ויש סיכוי שתקבלי את המעמד הקודם בחזרה (זה עבד אצלי, אחרי הרבה יותר משנתים שלא הייתי כאן).

למעלה