שלום לכולם

שלום לכולם

בדרך כלל אני נמצא בפורום שורשים משפחתיים אבל מאוד נהנה לקרוא כאן ואני רוצה לאחל לכולכם רק טוב בריאות ברכה א סלו מזלוזו בואנו ברכה קטנגס משפחת אימי מטורקיה. מוצא סבתי וסבי ז"ל מאדירנה שכמו רוב רובם של יהודי אידרנה הדיעו לאיסטנבול. עד היום יש לי דודה ומשפחה ענפה הגרה באיסטנבול. גדלתי על ריחות וטעמים בלתי נשכחים ואמרות שפר . למזלי אימי למדה היטב את מתכוניה של סבתי ואני נידלים וגם הנכדים נהנים מדג ברוטב עדבניות קר בראש השנה, מאגריסטדה (אצלנו קוראים לזה פיצייה - אימי עושה את זה עם עוף) ואנו נהנים בליל שבת לטבול חלה טרייה ברוטב. קציצות פרסה הם מתכון קבוע בחגים כפיתיקס דה פרסה, בורמוליקוס ועוד ועוד. לא אשכח את הטישפישטיל שסבתי הכינה ובכלל תקנו אותי אם אני טועה אצל בית סבתי אכלתי את הארוחות הטעימות בחיי. משפחת סבי האמנם מאדירנה חלקה ככל הנראה מקורה בבולגריה, משפחת משולם ואילו סבתי לבית בכר ואלקלעי. היא נהגה לספר על סבה יצחק אלקלעי שהיה רב באידרנה שפעם צבט אותה בלחיה כשתפס אותה מסתרקת ביום כיפור כשהיתה בת 7. לא הנוסטלגיה לשמה גורמת לי לגעגועים לזמנים ההם שביליתי בבית סבתי אלה מה שימסלו פשטות, אושר, חוכמת חיים, אהבת הזולת, צניעות. היום זה חסר לנו בכלל שחברה וזה די נפלא שבפורום זה ערכים אלו נשמרים. לימים נשמרים במשפחה ובהווי המשפחתי פתגמים מבית סבא. בפסח שהאחרון שאני ומשפחתי התארחנו עם אימי בבית הורי גיסתי וכששרו את ההגדה בנוסח טריפולטאי פצחנו לפתע אנו "הטורקים" במנגינות ששמעתי בבית סבתי וחלק ההגדה אף שרנו בלאדינו. בקיצור אני מקווה שאתם מקבלים בהבנה את אשר על ליבי ואני רק רוצה לברך אותכם בבריאות, הצלחה ומזל המשיכו בעבודה המבורכת תמיר

logikal

New member
שלום וברכה

אתה בדיוק כמו כולנו.נהנה לגלות שעדיין קיימים המוטיבים של תרבות בית סבתא ואמא.מקווה שנצליח לשמר ולו במעט,או חלק מתרבות נפלאה זו.אגב גם אימי מאידרנה,ועברו בהמשך לאיסטנבול.אבי מאיסטנבול ועדיין יש לו שם משפחה[בני דודים ומשפחותיהם].המאכלים שלנו הם נפלאים,גם המתוקים.כמובן השירים,שפה וכו ,בכלל לא מוטל בספק.תפקיד כולנו להמשיך ולהנחיל הלאה.בשפה כבר לא הולך תמיד,[אצלי ילדי מבינים רק מילים בודדות אקראיות,בבית דוברים עברית בלבד עם בעל ממוצא תימני לא בדיוק מדברים לדינו.למרות שהוא מבין.]אפילו הורי משתמשים לרוב בעברית.אבל אוכל,שירים מנהגים וכו צריך להשתדל ולהמשיך למען הדורות הבאים.

Sarika

New member
תמיר, סיאס בואן ב'ינדו ../images/Emo140.gif

ברור שמקבלים בהבנה את אשר על ליבך מכיוון שגם אנו חשים כמוך. אתה מוזמן להשאר עמנו להנות ולהוסיף מידיעותיך/זכרונותיך . סאנוס קי אסטיס.

ש ח ר ש

New member
תמיר טודוס נו מוס פודימוס אולבידר

לאס מימוריאס דה קאזה מוס קונסינטימוס לו מזמו קומו טי

tsiporganeden

New member
תמיר ברוך הבא, בקישורים יש את כל

המתכונים לתבשילים שעליהם דיברת, תוכל להמשיך ולהנות מהם גם עכשיו, חוץ מזה ברוך בואך לפורום, השאר עמנו ותהנה כמונו. ביין וינידו.

יפיקה

New member
לתמיר מה הוא פורום שורשים? וגם אבי

אבי הוא מאידרנה וגם אמו של אבי מבולגריה וכמו שסיפרת גם הוא הגיע לאיסטנבול ושם פגש את אמי ומשם לכאן וכמובן כל המאכלים שהזכרת כל כך מוכרים: היו בביתנו מאכלים של האידרנליס ושל האיסטנבוליס חלק מהם למדתי להכין אבל הטשפשטי כמו שהכינה אמי לצערי לא למדתי ועד עכשיו קיבלתי כל מיני מתכונים שלו אבל אף אחד מהם לא תואם, אולי אתה תוכל להשיג לי מתכון והוא יהיה זה שאני מחפשת. ובאשר להווי החיים הפשוטים אך נעימים כל אלו היו כאן בארץ בימי ילדותי בקורטיז'ו (שכונה שכולה יוצאי טורקייה וכמה בולגרים).

פורום שורשים משפחתיים

בתפוז הוא פורום המתעסק בגניאולוגיה חקר הדורות ועצים משפחתיים. בשנים האחרונות אני עוסק בנושא זה ונשאבתי לעולם נפלא של גילויים ואפילו קישרתי בין אנשים שאמנם הכירו זה את זה בבית הספר בילדותם ואני גיליתי להם שהם קרובי משפחה. בנושא הצד הטורקי של משפחתי מתברר שיש אדם נפלא שאף הוזכר כאן בפורום ששמו דניאל קזז. הוא העלה מאגר של כ 40000 רשומות של ספרי הרבנות מאיסטנבול מסוף המאה ה 19 הכוללות רישומי נישואים וקבורה. לא מעט קרובי משפחה ודודים מצאתי פרטים אודותם באתר הזה. לכל יוצאי איסטנבול מומלץ. למיטב ידיעתי לא קיימים רישומים לגבי הקהילה היהודית באידרנה.לגבי המתכונים אני מתכוון לשאול את אימי לגבי הטיפשטי מה שאני זוכר שמתכון זה קיים בואריציות שונות בקהילות שונות. לגבי האגריסטדה שאצלנו גם נקראת פיצייה (זה מהצד הרומני שלי) אוכלים אותה חם ואימי עושה אותה עם חלקי עוף. תודה על האיחולים החמים

t8a

New member
זה אתר נהדר. התרגשתי עד בכי

כאשר מצאתי את רישומי כל החתונות באיסטנבול. הרישום מתחיל שם מ- 1887. שווה להכנס ולחפש את בני משפחותיכם.

יפיקה

New member
לתמיר תודה, לא ידעתי שגם לרומנים יש

תבשיל כמו אגריסטדה, אבל לפי מה שתיארת שאכלים את זה חם אז מאוד דומה למרק שאוכלים היוונים שנקרא אבגו למונו.נושא הגינאולוגיה מאוד מעניין אותי ואני רוצה לדעת איך מחפשים שורשים כשיש לי אינפורמציה מצומצמת, אני מחפשת שורשים של משפ' סמו ו- ואיסי אולי במקרה נתקלת בשמות האלו? תודה בכל מקרה אלברמוס

חיפוש שורשים משפחתיים

חיפוש שורשים הייתי מקביל אותו לעבודת בלשות. כיום יש לא מעט אתרים שמכילים מאגרי מידע על קהילות יהודיות באירופה ארה"ב ויוצאי ספרד. האתר המוביל המאגד מליוני נתונים וכמו כן אלפי משפחות אחרות המחפשות שורשים הוא jewishgen הקשה בגוגול עם שם זה תביא לאתר. באתר יש אפשרויות מרובות של חיפוש לפי קהילות לפי שם לפי מפקדים שונים ומאות אתרים הכוללים ספרי זיכרון סרוקים וכולי. אני מציע לאלה המעוניינים לדעת איך מתחילים לחפש לעיין במדריך למתחילים שנמצא בפורום שורשים משפחתיים כאן בתפוז. לא מעט מהעדויות שאספתי ואני משתדל לגבות אותם במסמכים תמונות מתחילות בתחקור קרובי משפחה, סריקת תמונות ישנות. רק לאחרונה סרקתי את אלבומה של סבתי זל מאדירנה ומצאתי אינפורמציה רבה לעיתים בכתוב מאחורי התמונה.כשהתחלתי די במקרה עם נושא חקר השורשים לא ידעתי ולא האמנתי כמה הנושא מרתק ומרגש. אני מרגשי חובה לאתר איפורמציה אודות דור ההורים הסבים למען ילדי ובעתיד בעזרת השם למען נכדי. לעיתים נחמץ לי הלב שאני שומע שאיזה "דוד" שכבר הלך לעולמו לא ידוע עליו כלום. במה עסק, היכן גר, היכן קבור. חשוב שילדינו ידעו את קורות משפחתם. הסיפורים מרתקים. איסוף המידע נעשה בעזרת תוכנות מיוחדות לנושא. כיום במאגר משפחתי למעלה מ 1,500 קרובי משפחה לחלקם הגדול פרטים ואירועים בעברם. בחיפוש אחרי שורשי משפחת סבי וסבתי מאדירנה גיליתי לאחרונה אף תמונה של אביו של סבו של סבי. לצערי פנקסי הקהילה מאדירנה נכחדו במהלך השנים. לעומת זאת ספרי הקהילה היהודית באיסטנבול קיימים ואף איתרתי לא מעט איפורמציה באתרים המעלים בסיסי נתונים אודותם. לעיתים אני נתקל במשוב "את מי זה מעניין הם כבר מתים" אבל לדעתי חשוב לנו מאוד לשמור ולהוקיר זיכרון משפחתנו ויצירת מצגות והסברים לדור הצעיר מלכדת את המשפחה. במסגרת חיפושי אחרי כל מידע אפשרי אודות משפחת סבתי שיחותי עם "הזקנים" מאוד משמחת אותם שמשהו מתעניין "בסיפורים של פעם". וידוע שאנשים קשישים זוכרים למפליא את אודות הקרה להם במלחמת העולם השנייה או עם עלותם ארצה מאשר היכן שמו את המשקפיים או איפה היו אתמול. בואנס דיאס א טודוס ברכה אי סלו או כמו שסבתי ז"ל הייתה אומרת פסיינסיה אי פוארסה

Sarika

New member
תמיר,כל הכבוד על ההתמדה והיוזמה

לאסוף ולתעד את שורשי משפחתך, חשוב מאד! למען הדורות הבאים. לצערנו מלאכת החיפוש ומציאת מידע על בני הקהילות שניספו בשואה,כגון משפחות הורי מקהילת סלוניקי, היא הרבה יותר קשה ומסובכת ולעיתים בלתי אפשרית, מכיוון שהנאצים ימ"ש דאגו גם להשמיד מסמכים ופנקסי קהילות.

SAMI RUSSO

New member
תמיר כשמך כן אתה גדול מהחיים

מצאתי ברשומות את פרטי הורי ברשומה מס' -- 34268 של תאריכי נשואין וזה מאוד ריגש אותי , תודה ארמנו

logikal

New member
../images/Emo51.gifגם אני מצאתי

את נישואי סבי וסבתי והורי ודוד שלי ועוד.מרגש.אני צריכה העתק כתובה מהרבנות באיסטנבול.לאבא שלי חשוב ,כי כשהוא ברח מטורקיה השמידו את המסמכים שלהם.[אמא שלי הגיעה אחריו,אבל הם רוצים את הכתובה.מישהו יודע איך אפשר להשיג??.

SuzieRS

New member
שבת שלום logikal , נסי כתובת זאת:

Hahambaşilik Yemenici Abdullatif Sokak, No. 23 Beyoğlu – ISTANBUL TURKEY Telefon: 00 90 212 243 5166 Fax: 00 90 212 244 1980

logikal

New member
../images/Emo51.gifמודה לך מאד

כבר ביום ראשון ננסה להתקשר.שוב תודה מקרב

SuzieRS

New member
א'-ביום ראשון זה יום השבתון שם-הכל

סגור. ב'- שמעתי (קראתי) שענינים זזים לאט מאוד ברבנות -בחכם באשיליק- אז הרבה סבלנות. ג'- אים יש לך קרובים שם, כדי להפעיל אותם.כי מרחוק קשה מאוד להזיז משהו. ד'- תנסי לבקש את עזרת הקונסוליה הישראלית באיסטנבול. ה'- בהצלחה !

logikal

New member
ושוב תודה.

יש קרובי משפחה.אבא שלי מהדור הישן לא אוהב להטריח.אנסה בדרכים השונות ואם לא אולי זו סיבה לחשוב על נסיעה לאיסטנבול.אני כבר מתגעגעת וגם רוצה לנסוע לאידרנה ,שורשים של אמא.כל זה אחרי תאילנד ,זה היעד הקרוב.

יונתן43

New member
../images/Emo92.gifמשפחת בניה(עמר)

מה מוצאה של משפחת בניה? והאם יש לה שלוחות בארצות כמו תימן,מצרים? עם סחר הודו נתפזרה המשפחה ברחבי קהילות הים התיכון והמזרח הקרוב האם מישהו יכול לפק לי אינפורמציה רחבה יותר בנושא משפחת בניה?

למעלה