שלום לכולם!!!!

mode1111

New member
שלום לכולם!!!!

שלום!! קוראים לי אלכס. אני חדש בפורום. התחלתי ללמוד יפנית לפי כמה שבועות מ-www.japanesepod101.com. אני חדש בעסק למרות שמזמן רציתי להתחיל. יש לי כמה שאלות ואהיה אסיר תודה אם תעזרו לי. אני לא ממש קולט את ההבדל בין הקנג'י לקאנה. אני לא מבין למה מילה נכתבת גם שם וגם שם...זה מבלבל. עוד שאלה אחת...אני רק התחלתי וקשה לי עדיין לקלוט את האותיות היפניות. לכן חשבתי ללמוד קודם את הרומג'י ואחרי הבנה בסיסית של השפה להתחיל לתרגם אותה ליפנית מקורית. האם מה שאני עושה נכון? או שכדאי להתחיל כבר עכשיו? בטוח יש פה אנשים שיודעים איך ללמוד וללמד את השפה. תודה רבה לכל העונים!!!! אלכס.

GnomeBubble

New member
את התשובה לשאלה הראשונה

תמצא ב"שאלות נפוצות" וגם במאמרים. כל ההבדלים המשמעותיים בין הקאנג'י לקאנה מוסברים שם. את השאלה השניה שלך לא הבנתי. אתה מתכוון להתחיל ללמוד רק ברומאג'י (כלומר רק דיבור) ואחרי שתשיג רמה מסויימת ללמוד גם את הכתב? יש הרבה אנשים שעושים את זה. אם אתה מתכוון ללמוד את הכתב בסופו של דבר, אני לא רואה טעם לדחות את זה. לימוד הכתב יעזור לך ללמוד את הדקדוק והשפה המדוברת ולהפך. חבל לדחות את זה סתם. זה לא אומר שאתה צריך ללמוד את כל 2000 הקאנג'י של הג'יויו כבר עכשיו, אבל כדאי ללמוד לפחות את הקטקאנה וההירגאנה בתור התחלה. תבדוק בקישורים - יש הרבה אתרים טובים שיעזרו לך בזה.

למעלה