שלום לכולם

שלום לכולם

בני בן ה-7 הוא אוטיסיט שבזמן האחרון החל להשמיע קולות משונים ומבצע טקסים עיקביים שלא היו קיימים קודם בחומרתם . אם צריך לעבור סף של דלת הוא נעמד על המסילה או שיוצא ונכנס שוב ושוב, משמיע את הצעקה ומגרד מאחרי האוזן (בהזדמנויות שונות)פותח מים ועוד סדר משונה וכל פעם מפתיע באורכו. כל הסיפור התחיל לפני כארבעה חודשים כאשר התחלנו לטפל בקנדידה ושאר חריאטים במעיים של הקטן. האם יכול להיות קשר בן השניים? והאם צירוף של אוטיזם וטורט שכיח או לפחות מוכר? תודה לכל המשיבים

קליפות בגט , ערב טוב.

למיטב ידיעתי אכן שכיח צירוף של אוטיזם וטוראט (יש לי ידידה עם ילד PDD וגם לו טיקים וטקסים. ממנה שמעתי על ילדי PDD אחרים עם OCD קשים ביותר). הטוראט לא בהכרח מאובחן, בגלל המישניות שלו, אבל הטיפול זהה : ריספרדל (שאגב ממומן ע"י הקופה, כפי הנראה בגלל האוטיזם) וחבריו.

ברוכה הבאה קליפות בגט ../images/Emo24.gif

רצוי שתתייעצי עם הרופא המטפל בו...ואולי עם נוירולוג כי זה יכול להעיד על OCD משולב עם טוראט - לידיעתך ישנו פורום של "טורדנות כפייתית" תעייני שם.

חגית35

New member
יש קומורבידיות גם בזה

ובכלל קשה לנו לעתים לקבל זאת (לאלו שלא מתמודדים עם אוטיזים) אבל הן על אותו הספקטרום הוא רחב מאוד- אבל בתוכו יש אוטיזים אספרגר בעיות תקשורת ו-PDD, ADHD , Tourette OCD הפרעות דכאון וחרדה ועוד. יש כל מיני מקומות להימצא בקשת בהחלט למשל הנושא האוטואימוני והסביבתי קשור מאוד גם לטוראט ואני לומדת הרבה ממחקרים על אוטיזם גם על הפרעות אחרות בספקטרום. בהחלט שכיח למצוא ילדים אוטיסטים אשר יש להם גם ADHD וגם טוראט וגם OCD

מרמריסה

New member
מעניין גם שהעדויות המדעיות כיום

מצביעות על כך שכנראה ADHD (חלק ניכר מהמקרים) ואוטיזם נובעים משינויים באותו איזור על כרומוזום 16. גם אני, כמו חגית, חושבת שאוטיזם, PDD בתפקוד גבוה, אספרגר, ADHD, OCD תסמונת האונה הימנית (NVLD=ליקויי למידה לא מילוליים), SPLD (ליקוי שפתי סמנטי-פרגמטי) וטוראט נמצאים על אותו הספקטרום, או לפחות משיקים בנקודות לא מעטות.

חגית, תוכלי לצרף לינק למחקר

כלשהו, שמחזק את הטענה הזו? (רצוי מאוד-מאוד שזה יהיה בעברית...) תודה

חגית35

New member
זה משפט מפתח

ונקודת המוצא . אין לי מושג מה היה המחקר הראשון... אבל הכל מתבסס כבר שנים רבות על המושג קשת נוירופסיכיאטרית כשבתוכה- מונחות כל ההפרעות שהזכרתי. קחי למשל את האיזכור הזה מאונ' ייל, שהינה מובילה בחקר טוראט, ותראי את ההתנסחות: Neuropsychiatric disorders of childhood include conditions such as autism, pervasive developmental disorder and attention deficit hyperactivity disorder. Tourette's syndrome (TS) of chronic, multiple, motor and vocal tics is a model neuropsychiatric disorder with a childhood onset and long-term, and sometimes life-long, course ככה זה בכל מקום בספרות המדעית- בספטקרום הנוירופסיכיאטרי נמצאות כל ההפרעות הללו כל אחת על מקום שונה ברצף, והוא גם דינמי ומשתנה) וכן, אוטיזם על דרגותיו וטוראט הם בספקטרום. שימי לב- אני מדברת על הספקטרום של ההפרעות ההנוירופסיכיאטריות, שטוראט ואוטיזם הם חלק ממנו, כל אחת על מקומה ברצף. אני לא אומרת שטוראט הוא בספקטרום האוטיסטי. אבל להיפך יש מצב- ז"א יש ילדים בספקטרום האוטיסטי שיש להם טוראט- כאמור יש דרגות רבות לאוטיזם וכשהוא בגיל צעיר ולא ממש מאובחן דיו הוא מוגדר כ-PDD עד אשר יודעים לאמר בוודאות אם זה אספרגר שזו רמה מתקדמת של אוטיזם, או אוטיזם כלשהוא לפי דרגת הכשל בתקשורת ובשפה). אגב. למה שאלת, את המומה? זה משהו שלא ידעת קודם? כי אני בהתחלה סרבתי לקבל זאת שהמילה נוירופסיכיאטרי מתקשרת להפרעה כמו טוראט, אבל אחרי שלומדים וקוראים כה הרבה מחקרים על טוראט ומה שזה ומה נלווה לזה ומוצאים המון קווי דמיון גם בסיבותאו הגורמים הסביבתיים או גנטיים, וגם במאפיינים של התסמונות הללו על הרצף. זה כה שכיח ורגיל בז'רגון המקצועי, שעבורי זה כבר נראה ממש בנאלי. אבל כן, אנחנו נעים על רצף...

חגית מתייחסת לסיפור מקרה שהוצג

ע"י דונלד כהן. יש השערות רבות לגבי הקשר בין טוראט לאוטיזם. גם אוליבר סאקס מתייחס לכך בספרו "אנתרופולוג על המאדים", אבל אני לא מכירה מחקר שמאמת את הקשר ולדעתי - עד אשר לא ידוע מה הגורם של שתי ההפרעות, לא ניתן יהיה להוכיח קשר בין שתיהן. מה שמעניין הוא, שככל הנראה שיש פגיעות גנטית שעוברת במשפחות וקשורה לשתי ההפרעות. למשל אצלינו במשפוחה: שני אחים שלי עם ADHD ואחד "רק" עם ADD ושלושתם עם לקויות למידה. האחיינים של בעלי - 2 מתוך 3 אובחנו עם לקויות למידה. גם אצלי יש "100% הצלחה" - ילד אחד עם טוראט +ADHD והשני "רק" ADD - שניהם, כמובן גם סובלים מלקויות למידה (דיסקלקוליה וכד'....). ואצל אח אחד שני - שני ילדים "על ריטלין". אח שני שלי - אצל הבן הגדול יש חשד לאספרגר או אוטיזם בתפקוד גבוה, בעוד לשני יש "רק" בעיות שפה... בקיצור - שימצאו כבר את הגורם........

galshifi

New member
בנוגע לשאלתך בפורום

שלום לך, אם איני טועה רצף של תנועות סטירואוטיפיות מאפיין הרבה אוטיסטים וזה לא בהכרח קשור לטוראט. אני מציעה לך לבדוק זאת בפורום של אוטיזם. אני אגב סטודנטית להפרעות בתקשורת שנה שלישית ונושא האוטיזם מעניין אותי מאוד. בנוסף אני טוראטניקית קלה :) שיהיה בהצלחה עם הילד! גל.

למעלה