שלום לכולם..

טרהלהלה

New member
שלום לכולם..

אני לא בטוחה שהגעתי לפורום הנכון אבל ננסה... יש לי ילד בן חמש שלומד בגן טרום חובה. התחלנו להיות מוטרדים כיוון שרמת הציורים שלו נמוכה יחסית לבני גילו. בנוסף לכך הוא אינו מצייר אנשים.(הוא היה מוכן להעתיק ממני אבל גם זה רק ע"פ בקשה מפורשת שלי..לא מיוזמתו.) אני יודעת שציור אנשים אמור להראות על רמת התפתחות נפשית מסוימת שכנראה עדיין לא הגיע אליה. (עלי לציין ולהודות כי מדובר בילד מאוד טוב אבל בהחלט מפונק! ) נכון להיום הגננת רוצה לשלוח אותו לריפוי בעיסוק. האם אכן יש צורך בהתערבות מצידנו בשלב זה ואם יש צורך האם זהו הטיפול הנכון ? תודה מראש.

גרא.

New member
ילדים לא מעטים,דווקא אלה היותר

מפותחים בשפה,לעיתים ברמה גבוהה מאד כשל ילדים מחוננים,מתפתחים בשפה על חשבון ההתפתחות הרציפה במוטוריקה עדינה..פחות מציירים,גוזרים או עובדים ביצירה בגן.אחת התוצאות,היא התפתחות של היפוטוניה,כלומר רפיון שרירים,בשרירי השכמות (הגב העליון והכתפיים),האחראים לכל פעיליות המוטוריות העדינות,כציור,גזירה,השחלות חרוזים,ומה לא.מסתבר כי אם ילד בשלבי ההתפתחות המוטורית שלו,מגיל שלוש ואילך לערך,לא מקבל את ההזדמנות המספיקה,והמתאימה להפעלת המוטוריקה העדינה שלו,שרירי השכמות,אינם מתחזקים הדרגתית,ככל שהוא גדל..וכשהוא מנסה לפעמים כן לעשות משהוא,הם מתעייפים מהר,הוא נסוג,מפסיק עם הפעילות המוטורית העדינה..וכך בתהליך הדרגתי,נוצר פער בין מה שהוא אמור לבצע בגילו,לבין יכולתו בפועל...למשל בגיל חמש, הוא אמור לצייר כבר עיגול,ריבוע (עם זויות ישרות,x ,משולש,מעויין,וכן צירופים של שתי צורות כאלה יחד,לפחות.חוסר הנכונות שלו לצייר ילד,יכולה להגרם לכן בגלל קשיי העבודה שלו עם העיפרון (האם הוא מחזיק אותו נכון?) אבל גם בגלל דימוי גופני עצמי נמוך מאד,כשהוא נמנע להתמודד בציור עם הדימוי של עצמו,בעיני עצמו..כדי לדעת אם לשלוח אותו למרפאה בעיסוק,עלייך תחילה לעשות לו אבחון ראייה (במיוחד מיקוד ראייה),אצל רופא..שימי לב אם הקו שהוא מצייר,כשמתרצה,האם הוא חלש חלש...רועד...אם זה כך,פני איתו לאבחון של מרפאה בעיסוק.יתכן שיש לו היפוטוניה.הטיפול,או יותר נכון אימון,הוא של מספר חודשים,ועפ"ר משפר בהרבה את התפקוד במוטוריקה עדינה. ולבסוף.את יכולה בבית לעבוד עמו בחמש חוברות העבודה בשם "דפי פרוסטיג". שאינן יקרות,ונמצאות בכל חנות לספרים.יש בחוברות הוראות מדוייקות כיצד לעבוד עם הילד.ומנסיוני,הן משפרות מאד את התפיסה והבצוע החזותי מוטורי.

למעלה