האם את יכולה להצביע
על מקור הקיום החודשי שלך? אם היית שומעת, אני משער שכעת היית משתלבת באיזשהו טלמרקטינג, או בעבודה אחרת כשומעים בני גילך. אין לי מושג מהו גילך. בהודעתך הקודמת כתבת ש"בערך בתקופה הזו היית אמורה לגשת", ולכן אני משער שהינך זכאית, אחרת לא היית כותבת זאת. המימון לו הינך זכאית נועד לאפשר קיום שוטף, ולא "בדיקות שמיעה פעם בשנתיים, מכשירים שמקבלים סיבסוד, וסוללות, המצדיקים קצבאות חד שנתיות, לא חודשיות". קביעתך כי "אדם שמדבר ושומע עם המכשיר, אינו זקוק לקצבה בגלל השמיעה שלו" שאותה עשית גם בשביל כבדי שמיעה הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה מהווה תעודת עניות לציבור החרשים וכבדי השמיעה בארץ. אינני מקבל את הביטוי "לקוי שמיעה" כקיצור. אם רצונך לקצר, כתבי "כ"ש". חרש או כבד שמיעה אמיתי לא יקרא לעצמו "לקוי שמיעה", והגדרתך ככזאת מראה על רצונך להיטמע בחברת השומעים ולהיות אחת מהם - מה ששומט את הבסיס לזכויות החרשים וכבדי השמיעה בארץ. אני נזכר בסבתא שלי ואמא שלי. לסבתא שלי היו איגרות חוב ממשלתיות, והיא הורישה אותן למדינה. אמא שלי קיבלה המלצה לפרס על עבודתה, והשיבה כי עבדה שלא על מנת לקבל פרס. אם רצונך לתת מתנות לממשלה, לא על חשבוני. בוודאי לא אחרי שהממשלה קרעה את הנכים במשך יותר מחודשיים לפני שזרקה 300 ש"ח לחלק מהם.