שלום לכולם

Syalo

New member
שלום לכולם

בוא נעשה סקר קטן משלנו (אם כבר עשיתם אז נעשה זאת שוב בסבבה לשם העידכון). האם מגיע לנו לקבל קיצבת נכות? האם זה צודק שביטוח לאומי חושב שאיננו כשירים לעבודה? גלו הכל שפכו הכל בלי מעצורים ובושות.

המרחפת

New member
אני לא יודעת

האם מגיע. הרי אין ספק שחרשים כשירים לעבודה ומסוגלים לעבוד. גם אין ספק בכך שהליקוי גורם לאנשים רבים לסגור דלתות בפני חרשים ולהעדיף עובד שומע מאשר עובד חרש. אבל באשר לקבלת הקצבה בפועל.... בערך בתקופה הזו הייתי אמורה לגשת לביטוח הלאומי, ולבקש לקבל אותה. אני אל מתכוונת לעשות זאת. הנכים עדיין שובתים, נעשו קיצוצים ענקיים במשק, ואני, שמסוגלת לעבוד ואל נמצאת במצוקה כלכלית, אלך ואבקש כסף נוסף? זה עושה לי רע. אני מוותרת עליה.

מצטער להודיע לך

אבל לאף אחד בממשלה לא איכפת לאן הכסף שהוקצב לתשלומי נכות ילך אחרי שהתקציב אושר. יש תקציב מאושר וממנו מחלקים את הכסף. אם נשארים עודפים, אני לא יודע מה עושים עם העודפים, אבל בטח שזה נשאר אצל הביטוח הלאומי. ובכלל, במקום לחשוב על עצמך לעומת המצב הכלכלי הרע של המדינה, למה שלא תחשבי על מצבם (המשופר והמרופד פי כמה וכמה) של הבכירים בממשלה ושל כל המנכ"לים בחברות הממשלתיות ובמונופולים שדואגים לעצמם לרמת חיים נאותה ורכב צמוד יוקרתי וכל המרבה הרי זה משובח וכמובן פנסיה דשנה ואם חס ושלום יפגעו להם בהטבות של פורשי הכנסת כמו מסז´ים חינם להם ולבני משפחותיהם הם ירימו קול זעקה. לא שלא מגיע להם להרוויח טוב ולחיות טוב אבל נראה לי שהמדינה תחסוך המון כסף שאפשר להזרים לתקציבים יותר חיוניים אם יחפשו איפה לקצץ כסף במקומות הנכונים (ואני בטוח שמדובר בסכומים גדולים). דבר נוסף, את מדברת על זה שחירשים כשירים לעבודה ומסוגלים לעבוד, אבל לאיזו מין עבודה הם כשירים? הם יותר כשירים לעבודה פיזית קשה, למשל, מאשר לעבודה פקידותית עם טלפונים במשרד נוח. וגם כך, בתקופה שמדברים על יותר מרבע מיליון מובטלים וקושי לייצור מקומות עבודה חדשים, בין כה וכה יהיה להם עוד יותר קשה למצוא עבודה. קצבת נכות יכולה להקל ולסייע. חוץ מזה, אם תמצאי עבודה טובה שבה את מרוויחה יותר משכר המינימום אז יבטלו לך את הקצבה בכל מקרה.

המרחפת

New member
ואם אחשוב על מצבם של הבכירים

אז אני אעזור במשהו? לא כאן לפחות לא יציק לי המצפון. אם אראה שאיני משיגה עבודה בגלל ליקוי השמיעה, שהוא אכן עומד בדרכי, אבקש את הקיצבה. לא שהיא זו שתצליח לקיים אותי.... סיילו שאלה על נקודת המבט האישית שלי. נקודת המבט שלי אומרת שאני מסוגלת גם ללא הקצבה הזו. מדוע אני צריכה לחשוב על אותם בכירים? אני גרה אצלם? הם מפרנסים אותי? הם יקלו על המצפון שלי? אני לא אקח כסף שלא מגיע לי. מה יקרה אם מישהו כן יפעל במדינה הזו כמו שצריך? אני חכמה, יש לי מה להציע והקושי שלי בהשגת עבודה לא יהיה קשור לליקוי השמיעה שלי.

אני משוכנע שיש כאן טעות מהותית

ואקסצנטרי צודק בכל דבריו. הגאווה של לקויי השמיעה (הגורמת להם לכנות את עצמם בכינוי זה, במקום להגדיר את עצמם מפורשות כחרשים או ככבדי שמיעה) היא זו שפוגעת בהשגת זכויותיהם. הממשלה תמיד תאתר ותצביע על אלה החושבים שהם מסוגלים להשיג הכל בכוחות עצמם, כדי לשמוט את הבסיס מתחת לדרישותיהם הצודקות של החרשים וכבדי השמיעה. על דברים אלה כתבתי כמעט מהיום הראשון שנכנסתי לפורומי החרשים, ו"הואשמתי" בבזיון חברת החרשים. הריני מוכן לקבל את האשמה הזו, כי אני יודע שבמקום להתפלסף על שתל קוכליארי ולנהל מאבק נגד רופאים שאינני יודע מי הם, ובמקום להטריד ו/או להתחנף לכותבות בפורום בנסיונות בלתי פוסקים להתחיל עימן, פעלתי ברצף בנושא הזכויות של חרשים ובעלי מוגבלויות אחרים באמצעות כתיבתי בפורומים. הודעתה של המרחפת שהיא גם מנהלת פורום מהווה תעודת עניות לפורום הזה ולציבור החרשים, כבדי השמיעה והמתחרשים בישראל.

המרחפת

New member
כיצד ה-1800 ש"ח יחוללו שינוי בחייהם

של לקויי השמיעה (לקוי שמיעה- שום עניין של גאווה.... פשוט שם כולל להכל)? מה בליקוי השמיעה דורש את הכסף הזה? בדיקות שמיעה פעם בשנתיים? מכשירים שמקבלים סיבסוד? סוללות? כל אלו מצדיקים קצבאות חד שנתיות, לא חודשיות. אדם שאינו מסוגל להסתדר ללא מתורגמנית, הוא אכן זקוק לכסף הנ"ל, לשלם לה. אדם שמדבר ושומע עם המכשיר, אינו זקוק לקצבה בגלל השמיעה שלו. תעודת עניות? לא הגזמנו, בכלל לא. כיצד הגאווה תפגע בזכויות החרשים? איזה שינוי מהותי יעשו אותם 1800? מה רע בלא לקבל אותם? חושב שיש טעות? תסביר.

את יודעת, זה כבר לא 1800 שקל

תתעדכני קצת.. המאבק של הנכים הסתיים והממשלה נענתה לדרישות שלהם למרות שנדמה לי שההסכם עדיין לא נחתם סופית, אך לקצבאות הנכות תיתווסף תוספת של 300 שקל. כלומר כ2,100 שקל לכל אחד בעל נכות מעל 50 אחוזים. לפי מה שהבנתי מדובר באוכלוסיה של מאה אלף אנשים מתוך 144 אלף נכים. אני מסכים שההעלאה האוטומטית הזאת בקצבה לכולם בלי הבדל זה קצת מוגזם. גם ככה 1800 שקל זה די טוב. אני לא משתמש הרבה בכסף הזה אבל חוסך אותו לזמנים אחרים. אני לא מבזבז אותו על שטויות, כמו שרועי אמר, לא רק לשימוש אישי. זה יעזור מאד לקנות דירה למשל, בארץ הזאת שדירה קטנטונת בת שני חדרים במרכז תל אביב עולה 200 אלף דולר כאילו שזה מרכז מנהטן. או ללימודים, או לדברים אחרים. את יכולה, גם, למשל, להסכים לקבל את קיצבת הנכות ולחתום על תרומות חודשיות לארגונים שכן זקוקים לכסף כמו ארגוני טבע (גרינפיס, החברה להגנת הטבע) או ארגונים לרווחת החולים או לטיפול בחיות, כך לפחות תרגישי שאת עושה משהו חשוב עם הכסף שאת ממילא טוענת שאת לא זקוקה לו. מעין ניתוב מוצלח יותר של הכסף שהממשלה מבזבזת, גם זה רעיון, לא?

אקסצנטרי, האם אתה יודע בדיוק

איפה אתה נמצא? האם אתה נמצא בתוך ה-100,000 או בתוך ה-44,000? ולפני שאתה מזכיר את גרינפיס, בבקשה קרא עליהם. והחברה להגנת הטבע? כעת אישרה אוסטרליה הריגת שבעה מיליון קנגורו בשנה. גם ההסכם עם הנכים אינו סגור.

האם את יכולה להצביע

על מקור הקיום החודשי שלך? אם היית שומעת, אני משער שכעת היית משתלבת באיזשהו טלמרקטינג, או בעבודה אחרת כשומעים בני גילך. אין לי מושג מהו גילך. בהודעתך הקודמת כתבת ש"בערך בתקופה הזו היית אמורה לגשת", ולכן אני משער שהינך זכאית, אחרת לא היית כותבת זאת. המימון לו הינך זכאית נועד לאפשר קיום שוטף, ולא "בדיקות שמיעה פעם בשנתיים, מכשירים שמקבלים סיבסוד, וסוללות, המצדיקים קצבאות חד שנתיות, לא חודשיות". קביעתך כי "אדם שמדבר ושומע עם המכשיר, אינו זקוק לקצבה בגלל השמיעה שלו" שאותה עשית גם בשביל כבדי שמיעה הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה מהווה תעודת עניות לציבור החרשים וכבדי השמיעה בארץ. אינני מקבל את הביטוי "לקוי שמיעה" כקיצור. אם רצונך לקצר, כתבי "כ"ש". חרש או כבד שמיעה אמיתי לא יקרא לעצמו "לקוי שמיעה", והגדרתך ככזאת מראה על רצונך להיטמע בחברת השומעים ולהיות אחת מהם - מה ששומט את הבסיס לזכויות החרשים וכבדי השמיעה בארץ. אני נזכר בסבתא שלי ואמא שלי. לסבתא שלי היו איגרות חוב ממשלתיות, והיא הורישה אותן למדינה. אמא שלי קיבלה המלצה לפרס על עבודתה, והשיבה כי עבדה שלא על מנת לקבל פרס. אם רצונך לתת מתנות לממשלה, לא על חשבוני. בוודאי לא אחרי שהממשלה קרעה את הנכים במשך יותר מחודשיים לפני שזרקה 300 ש"ח לחלק מהם.

המרחפת

New member
לקוי שמיעה

אומר בעיית שמיעה כלשהי. מה לא נכון בהגדרה זו? אתה טוען ש"חרש או כבד שמיעה אמיתי לא יקרא לעצמו "לקוי שמיעה", והגדרה כזו מראה על רצונן להיטמע בחברת השומעים ולהיות אחת מהם - מה ששומט את הבסיס לזכויות החרשים וכבדי השמיעה בארץ." מדוע לומר שאני לקויית שמיעה אומר שאני שואפת להיטמע בין השומעים? הרי איני מכחישה את עובדת היותי כבדת שמיעה- אני אומרת: כן, אני לא שומעת טוב. לא התכחשתי ולא כלום. איפה כאן שמיטת הבסיס?

אם כך

קראי לעצמך "כבדת שמיעה" ונסגר עניין. ההגדרה "לקוי שמיעה" הומצאה ע"י שומעים עבור חרשים, או יותר נכון ע"י הורים שלא השלימו עם הירידה בשמיעה של ילדיהם. אם הייתי מכנה מפגר "לקוי שכלית", איך זה היה נראה לך?

royik

New member
הגזמת

אל תכליל את המרחפת, היא רק הביעה את דעתה האישית - היא לא מייצגת את כל ציבור החרשים. אני חושב שיש משהו בדבריה, אני לא מסכים איתם לחלוטין - אבל אני חושב שהגישה שלה נכונה מיסודה, רק שהיא כרגע במיעוט. זה לא אומר שהיא אוטומטית טועה. יש מקום לתיקונים ושינויים ביחסי הביטוח לאומי והחרשים בנושאי הזכויות. ועוד הרבה דברים במדינה הזאת... מתחילים בקטן, ממשיכים בגדול.

המרחפת היא מנהלת פורום, כלומר

מייצגת את הפורום. כפי שחייל במחסום מייצג את מדינת ישראל בפני הפלשתינאי. אתה יודע מה עשו חיילים במחסומים? באחת מהודעותיה כתבה המרחפת: "אדם שמדבר ושומע עם המכשיר, אינו זקוק לקצבה בגלל השמיעה שלו... איזה שינוי מהותי יעשו אותם 1800? מה רע בלא לקבל אותם?" משום כך כבר כתבו לה בפורום שלא תכתוב בלשון רבים. נראה לי שנושא זה השתפר אצלה, ועדיין אין שום הצדקה לפגיעה בחרשים וכבדי שמיעה במדינה שבה נפגעות אוכלוסיות שלמות. גם דני מיכאלי כתב בזמנו ב-IOL שאינו חושב שצריך הנחה בארנונה לחרשים, ועל כך כבר עניתי לו בפורום.

royik

New member
ובקצרה: אם נותנים לך - תיקח

גם אני מאמין במה שרשמת, אם לא ננצל את הכסף - הוא ילך על שטויות לא נחוצות. לפחות אני ארגיש שאני מקבל משהו מהמדינה (שבדר"כ רק לוקחת ולא נותנת), אעשה שימוש מועיל בכסף (ולא מדובר רק על שימוש עצמי).

למעלה