שלום לכולם....

עינת47

New member
שלום לכולם....

אני מעוניינת להתחיל ללמוד פיזיותרפיה ורציתי לדעת אם יש פה מישהו שיודע מה ממוצע בגרויות שצריכים לקורס כי אני פשוט לא תופסת את האונברסיטאות, ועוד שא' הלימודים עצמם קשים וכמה אפשר להתקדם במקצוע הזה?

הי עינת!

שווה לך לנסות לבדוק באתרים של האוניברסיטאות השונות. המוסדות בהם מלמדים: אונ' ת"א, אונ' חיפה, אונ' בן-גוריון ומכללת אריאל. כתובת האתר של אונ' ת"א:www.tau.ac.il את שאר הכתובות תוכלי למצוא בגוגל. בטוחה שבכל אתר יש "מידע למועמדים", בו מפרטים את תנאי הקבלה בחוגים השונים של הפקולטות, אני יודעת שבחיפה ות"א נותנים לך להזין את הנתונים שלך (ממוצע בגרויות ופסיכומטרי) ובודקים מידת התאמה לחוגים שאת מבקשת- הכל ממוחשב ווירטואלי. לדעתי, ההרשמה ברוב המקומות כבר נסגרה, אך במככלת אריאל יש סמס' פברואר- אז שווה לך לבדוק. כסטודנטית, אני יכולה אשר בפה מלא שההשקעה הנדרשת היא עצומה-( את יכולה לקרוא את מה שכתבתי קצת יותר למטה..), באשר לפרספקטיבות בעתיד- גדולים ומנוסים ממני בפורום יוכלו בוודאי להעיד.... בהצלחה!

MichaelVega

New member
לימודי פיזיו

הלימודים דורשים השקעה מרובה. זהו תואר חד חוגי שדורש יותר שעות לימוד והשקעה מהרבה תארים דו חוגיים. בנוסף, משנה שנייה אין כימעט חופשים מכיוון שנמצאים בהתנסויות וקשה מאוד להחזיק בעבודה למי שזקוק לכסף. אני לא כלכך מבין את עניין ההתקדמות. יש אפשרות אחרי סיום התואר להתמחות בתחום מסויים בפיזיותרפיה ע"י לקיחת קורסים שונים אם לזה את מתכוונת. באופן כללי- בשביל לסיים את הלימודים ולהמשיך במקצוע צריך לאהוב אותו. כסף הוא בהחלט לא מניע מכיוון שלא נעשים עשירים מעבודה בפיזיותרפיה. לפחות לא בהתחלה כשכירים. לגבי תנאי הקבלה- אני יודע שבאוניברסיטת חיפה הם עומדים על בין 680-700. אני לא יודע לגבי אוניברסיטאות אחרות אבל תמיד אפשר לברר. בכל מקרה ההרשמה השנה ממזמן כבר נגמרה.

עינת47

New member
עוד שאלונת קטנטונת....

אני לא ממש מבינה בעיניינים של האונ' פשוט רק עכשיו התחלתי להתעניין מה זה תואר חד חופי ומה זה דו חוגי? ולאהוב אני אוהבת לא סתם בחרתי לעצמי את המקצוע וידעתי שהוא תובעני.... ומישהו יודע כמה בערך מרוויחים במקצוע?....והכוונה לשכירים הכוונה להיות במקום ואח"כ לקבל קביעות? ועושים משנה שנייה סטאז' כבר? (סורי על כל השאלות פשוט אני מנסה לברר ולדעת כמה שיותר...
)

תואר חד- חוגי הינו תואר שהיקף

שעות הלימוד שלו הוא מקסימלי (לא יודעת כמה בדיוק), ואינו מאפשר למידה במקביל של תחום בחוג נוסף, וקבלה של תואר המשלב את שני התחומים- כמו למשל- מדעי המדינה ולימודי מזרחנות (ועוד שלל שילובים שמקובלים בעיקר בפקולטות של מדעי הרוח ומדעי החברה). זו הגדרה ממש גסה ולא מדויקת. למשל, לא ניתן לשלב לימודי פיזיו' וריפוי בעיסוק מכיוון שהיקף השעות (ומידת ההשקעה, כמובן) לא מאפשרת זאת- וכל חוג כזה הוא "פרויקט" בפני עצמו. לגבי סטאז'- או מה שקרוי אצלנו "התנסות קלינית"- אני לא יודעת איך זה בחיפה (עפ"י מה שמיכאל כתב לפני זה), אבל בת"א ההתנסות הקלינית מתחילה בסמס' ב' של השנה השלישית ולאורך כל השנה הרביעית של התואר, וכוללת התנסות במכון, עבודה עם ילדים (בעיקר נפגעי cp- שיתוק מוחין), פיזיותרפיה נשימתית ונראה לי שגריאטריה (לא בטוחה).

חן M

New member
../images/Emo207.gif

האם יש מסגרת בה ניתן ללמוד פיזיותרפיה פעמיים בשבוע ולא כל יום?

MichaelVega

New member
מקצוע הפיזיו

לא שידוע לי. מקצוע הפיזיותרפיה הוא מקצוע תובעני מאוד מבחינת כמות הקורסים והשעות הרבות שנדרשות על מנת להשלים את התואר. בחמישה הסימסטרים הראשונים של התואר (שנתיים וחצי הראשונות) למדנו 5 ימים בשבוע (מלאים ברובם- 8 בבוקר עד 4 או 6 אחרה"צ). בשנה וחצי הנותרים למדנו במסגרת של 3-4 ימים בשבוע. וזה בלי לדבר על 4-5 תקופות סטאז' בין הסימסטרים של חודש וחצי - חודשיים, 7 שעות ביום, חמישה ימים בשבוע. לפי כל הסימנים והתחזיות מקצוע הפיזיותרפיה בארץ הולך לכיוון של תואר שני לשם קבלת התעודה (כמו שקורה בארה"ב) מכיוון שגם היום בלימודים של 4 שנים לתואר ראשון לא מצליחים להכניס את כל התכנים והקורסים שרוצים שיהיו.

r a f a g a v

New member
לא "היקף שעות מקסימלי" אלא...

היקף שעות, שאינו מאפשר לימוד חוג נוסף במקביל, במלואו ... אין זה אומר, שלא תוכל ללמוד כמה שעורים מתחומים אחרים (רק לשם הדיוק!!)

MichaelVega

New member
סטאז' ועבודה.

קשה לי לענות לגבי עניין המשכורת מכיוון שזה מאוד משתנה ממקום למקום ולפי הבחירות שאותם עושה הפיזיותרפיסט. במוסדות הפרטיים מרוויחים יותר מבציבוריים אבל אין תנאים. שוב, המשכורות לא בשמיים בלשון המעטה. לגבי קביעות, מאוד קשה היום לקבל קביעות אם בכלל. בקופות החולים אפשר לקבל קביעות אחרי שנה-שנה וחצי. יש היום הרבה בתי חולים שמעסיקים פיזיותרפיסטים דרך חברות כוח אדם ולכן אין הרבה סיכוי לקביעות במקומות האלה, כנ"ל לגבי מקומות פרטיים. לגבי הסטאז'- באוניברסיטת חיפה הסטאז' הראשון הוא בחופשת הקיץ שלאחר סיום השנה השנייה.

למעלה