שלום לכולם

כוכבה48

New member
שלום לכולם

לפני כמה זמן רשמתי כאן להתיעצות.ועכשיו אחרי בדיקות ואחרי ביופסיה יש לילד צליאק.עכשיו אנחנו מתחילם לו אוכל נטול גלוטן.אין בעמותה את הספר של מה אפשר לאכול ואני בבעיה.הילד בן 8 עם תסמונת דאון.הוא לא אוכל כל דבר ילד בעיתי באוכל.קניתי לו היום לחם א.א.ק אורנים רק טעם את הטעם ולא אכל. 1) האם יש לחם ללא גלוטן עם טעם שהכי קרוב ללחם רגיל? 2)איזה רסק עגבניות יש ללא גלוטן? 3)האם אפשר להשתמש במלח רגיל? אשמח לקבל עצות ותשובות לשאלותי תודה כוכבה

פומיקיז

New member
אהלן.. לאט לאט כולם יציפו אותך

במידע לעזרתך. בנוגע ללחמים - תיכף יגיעו וכל אחד ימליץ לך על אהבתו אבל בנוגע לשאר.. בד"כ עם רסק עגבניות לא אמורה להיות בעיה - אבל על כל מוצר חדש מומלץ להסתכל במרכיבים ולוודא. עם מלח - נראה לי שבוודאות אין בעיה. לאט לאט מיצאי זמן ועברי לאחור על ההודעות - תמצאי המון טיפים שהורים קיבלו כמו גם המלצות על מוצרי מזון, מסעדות, התארגנות וכד'.. את מוזמנת להעלות כל שאלה - תראי שהשד אינו כ"כ נוראי.
שירי

רונולה

New member
לחם

אני אשמח אם תצייני את האזור שאת גרה בו ככה שיהיה יותר קל להמליץ לך על מקומות.. אם את גרה באזור מרכז/שרון, יש מסעדה בבצרה שנקראת "קפה תפוז", והם מוכרים את הלחם שלהם. הלחם עולה 11 ש"ח. הלחם מעולה! מאז שאכלתי אותו אני נוסעת לשם כל פעם וקונה כמה. הטלפון שלהם נמצא באתר הצליאק. הפיתות של נטורל קייקס מעולות! אם תלכי אחורה קצת בפורום תראי עוד מקומות שאנשים ממליצים. אני גיליתי את המחלה לפניי 3 חודשים ואני חייבת לציין שזה לא נורא בכלל. תקופת ההסתגלות קצרה. גם ההורים שלי טוענים שכבר לא שמים לב. הבית הסתגל מאוד מהר. תדעי שהפורום הזה מאוד עוזר. אני בהתחלה ישבתי שעות ודפדפתי אחורה והחכמתי. אנשים פה מקסימים...באמת. בהצלחה :)

כוכבה48

New member
רונולה תודה אני גרה ברמלה../images/Emo140.gif

אשמח עם את מכירה באיזור הזה כוכבה

נילוס11

New member
אני הייתי ממליץ לך ככה

להתייעץ ולבקש מהרופא שבדק אותך אולי יש באזורך מישהו שיכול טיפה להדריך אותך תלכי,תבקשי להיפגש עם תזונאית בקופת חולים שלך,ותבקשי ותגידי שזה דחוף. הספר של העמותה לא יציל אותך... מתחילים לאט לאט להתרגל זה ילד ,וילד לא מבין מה זה לפעמים אסור,זו לדעתי בעיה לא קלה. אבל את תראי שלאט לאט אפשר לחיות עם זה. אני גם הייתי ממליץ לך לנסות להעביר את כל הבית לאכול כמוהו.. השאלה היא האם יש עוד ילדים בבית... בקיצור זה לא קל,אבל זה אפשרי.

כוכבה48

New member
לנילוס 11

לנילוס שלום היינו אצל תזונאית בקפלן היא נתנה לי רשימה אבל לא מפורט.כמו למשל האם מותר ממרח שוקולד רסק עגבניות ועוד דברים.הילד מבין שאני אומרת לו שאסור לאכול מה שעושה לו רע כואבת לו הבטן והוא סובל.אבל הטעמים כל כך לא טעים שאת זה אני לא יכולה להסביר לו.ואין לי בעיה לעבור איתו לאוכל ללא גלוטן רק אני והוא בבית תודה כוכבה

נילוס11

New member
אם רק אתם שניכם בבית

אני הייתי ממליץ לך לעבור איתו למטבח ללא גלוטן, שזה נכון מטבח יותר יקר,אבל כשאין בבית רק לחם כזה והוא יראה שגם את אוכלת רק את זה ,לאט לאט הוא יתרגל תאפי לחם בתנור,תאמיני לי מנסיון שלי הוא יותר טעים מהלחם הרגיל יעידו על כך כל אלה שטעמו(את הלחם שאני אופה לבד) אין ברירה למען בריאות הילד חייבים לעשות הרבה דברים את תראי שזה לא נורא כל כך ,להיפך תמצאי בזה גם דברים בריאים. והיום יש מבחר ענק של מוצרים ,כמו פיצות,בורקסים,עוגות ועוגיות פסטות וופלים ממש טעימים ,את השניצל ,במקום לקמח בקמח רגיל תקמחי בקמח אורז למשל,ולטעמי הוא יוצא אותו הדבר ואף טעים יותר. יש המון דברים שאת לבד תגיעי אליהם ,תפתחי את הדמיון ותראי שאפשר לאכול טעים ובריא.

כוכבה48

New member
לנילוס 11

זה מה שאני עושה עברתי איתו למטבח ללא גלוטן האם יש לך מתכון טוב וטעים ללחם אשמח לקבל אני ילמד אין לי ברירה למען הבריאות של הילד תודה כוכבה

רונולה

New member
האמת שלא..אבל

אני לא מכירה את האיזור הזה. מצטערת. מה שכן, אם את לא יודעת מה אפשר לאכול כי אין לך את הספר את מוזמנת לשלוח לי מייל עם השאלות ואני אשתדל לענות על הכל. המייל שלי: [email protected] או [email protected]

כוכבה48

New member
תודה רנולה

הבנתי שיש בראשון לציון וזה נראה לי הכי קרוב לרמלה ושוב תודה כוכבה

עינית

New member
אוכל ללא גלוטן

בהרבה מאפים ביתיים את יכולה להחליף את הקמח שרשום במתכונים לקמח מרמלייט או כל קמח מותר אחר. בהרבה היפרים ניתן למצוא היום מוצרים ללא גלוטן באגף "אוכל בריאות", בדרך כלל ליד המוצרים ללא סוכר. בחנויות טבע טבע למיניהן יש גם מוצרים ומצרכים שונים, במחירים שונים. אם את גרה ברמלה את יכולה אולי להגיע לאור-יהודה, להיפר "עדן מרקט" שהוא לאוכל בריאות/אורגני/טבעי/נטול.... וכו'. המחירים שם שפויים. עדן מרקט נמצא ליד "מגה". ברוב המוצרים שקונים של חברות מוכרות ואפילו של חברות קטנות נוהגים לרשום אם יש גלוטן או לא. בהצלחה

למעלה