שלום לכולם

שלום לכולם

היום יצאתי מהבית שלי בחודש האחרון , בית? אהל! יצאתי בהרגשה שלא השלמנו את המשימה. אבל בהרגשה כי יש סיכוי וכי העם שלנו לא מטומטם כמו שכמה שם למעלה חושבים. אולי הם ניצחו במחצית אבל אני משוכנע שהעם שלנו ינצח בסופו של דבר. אנחנו ממשיכים בדרכים שונות ואנחנו קרי העם הזה ינצח ובסופו של דבר תוקם ועדה ממלכתית שתשים סוף לקטסטרופה. שבוע טוב לכולכם שלכם שוקי

שוקי-השרים הללו אטומים

הם לא מבינים רמזים דקים,הם נאחזים בכח בשלטון ולעזאזל המדינה.

y u v a l l e v

New member
כאזרח, אני מתקשה להבין את התנהלותכם

כאזרח בישראל, העוקב אחר האירועים, אני מתקשה מאד להבין את התנהלות התנועה לאיכות השלטון, ובעיקר את ההתעקשות הגורפת בדבר סוג ועדת החקירה שאתם עומדים עליה בתוקף שכזה. דומה שהכל עומד או נופל, המדינה תעמוד או תיפול על איכות הועדה, מימצאיה והמלצותיה. היו לנו כבר ועדות חקירה ממלכתיות. אינני זוכר שהן הביאו מרפא לחוליי המדינה. מכסימום, הן הביאו להתפטרות כמה אישים, חלקם מהטובים ביותר - דוד אלעזר, רמטכ"ל מלחמת יום כיפור, ובמקרים אחרים, ההמלצות נותרו בארכיונים, וחלקן אפילו חסויות עד היום. מתקבל רושם, שהנהגת התנועה מבקשת עריפת ראשים, ולא את המתחייב משמה, שיפור איכות השלטון. ההבדלים שיכולים להיווצר בין דו"ח של הועדה שמונתה כבר, ובנוסף חקירת מבקר המדינה, לבין ועדת חקירה ממלכתית אותה אתם דורשים, אינם כה גדולים ומשמעותיים, שיש צורך להתסיס את המדינה כולה בגללם. בעיות השלטון בישראל אינם איכות ועדות החקירה והדחת מנהיגים. את זה עושה הפוליטיקה חסרת האחריות שלנו, בצורה הרבה יותר יסודית והרסנית, והרבה יותר מסורה. אריאל שרון דיבר, לפני שחלה, על שינוי שיטת הממשל. ממשל שאינו מאפשר מזה עשרות שנים, ממשלה יציבה, יכולת פעולה הנובעת מתיכנון לטווח ארוך. אחת הרעות החולות בשיטת הממשל שלנו, היא חוסר ההפרדה הברורה והחד משמעית בין הרשות המחוקקת למבצעת. זהו מצב של ניגוד עניינים בוטה ומשחית, בו אותם האנשים מכהנים בשתי הרשויות הללו כאחת, חברי כנסת המכהנים כשרים וסגני שרים וראש הרשות המבצעת - ראש הממשלה, אף הוא, ועל פי החוק, חייב להיות חבר כנסת. המציאות הזו מחייבת ניגוד עניינים בין שתי רשויות השלטון הללו. אבל זה לא די, כי אצלנו המחוקק האמיתי והכמעט בלעדי היא דווקא הממשלה. לא הכנסת. לא חברי הכנסת הם המציעים את החוקים שבסופו של יום עוברים ונכנסים לספר החוקים שלנו. הכנסת איננה סוברנית לחוקק על אפה ועל חמתה של הממשלה, ובקרות מקרים כאלה, הממשלה נופלת. במדינה בה פיצול האג'נדות הפוליטיות וריבוי המפלגות והרשימות לכנסת הוא כל כך גדול, לא מתאפשר כמעט אף פעם, שממשלה קואליציונית תסיים קדנציה מלאה. תיכנון לטווח ארוך הוא בלתי אפשרי. כל שבריר רשימה יכול להפיל ממשלה ולהביא לבחירות חדשות, שמשאירות את המצב על קנו, ורק מעלה שחקנים חדשים לקידמת הבמה, שגורלם צפוי מראש. שלא יוכלו לבצע כמעט שום דבר מכל המשימות שבעצמם הם מגדירים. הייתי מצפה לראות את התנועה לאיכות השלטון נאבקת בכל כוחה, למען שינוי המשטר בישראל, מדמוקרטיה קואליציונית, זו העושה שמות ומשחיתה כל חלקה טובה, למשטר של דמוקרטיה נשיאותית. די לבזיון המתמשך. ברור אומנם שגם הדמוקרטיה הנשיאותית איננה כליל השלמות. בכלל, אין שיטה אידיאלית, אבל יש טובות יותר וטובות פחות. זו שלנו כבר פשטה את הרגל מזמן. על כך ראוי להיאבק בכל הכוח ובכל היוקרה הציבורית שניתן לגייס. כולנו מבינים שהפוליטיקאים שלנו יתנגדו. כל ח"כ מתחיל נושא עיניו כבר מההתחלה אל משרת שר, ובערוב ימיו אל משרת נשיא המדינה, כאילו אלו כבר בכיסו, כאילו רק טבעי הוא הדבר, והם אפילו אינם נבחרי ציבור של ממש, אלא נבחרי מפלגות. אני קורא לחברי התנועה, לעזוב את העניין השולי כל כך בעיסוקם היום - ועדות החקירה, ולקום ולעשות מעשה ציבורי ממדרגה ראשונה, לפעול בכל עוצמתכם ויוקרתכם, למען שינוי שיטת המשטר הקלוקלת שלנו, ולמען בניית משטר נורמלי הרבה יותר, בכדי שנוכל לקבל ממשלה יעילה, וכנסת שעוסקת בחקיקה אמיתית, לא לעומתית, ללא עיסוק כפייתי בפוליטיקה קואליציונית מתמדת, ושהחקיקה תשקף את רצון רוב הבוחרים להבדיל מצרכים קואליציוניים משתנים. בברכה, יובל לב

גאיה111

New member
אין סתירה בין הדברים.

אני לא רואה סתירה בין הדברים וועדת חקירה ממלכתית צריכה לקום כדי לחקור בלי לטייח, ואם צריך- שמי שאשם ישלם את המחיר.. עריפת ראשים? לפעמים זה מתבקש. שיידעו הבאים, כי על טעויות- משלמים. שינוי שיטת המימשל אוליי מתחייב, אך אינו סותר. אגב- בשיטה כזאת תהיה מן הסתם פחות עבודה לתנועה לאיכות השלטון, או שאני טועה??

איתיet

New member
שים לב לעניין אחד

אנחנו חוזרים עליו שוב ושוב בפורום ובכל זאת יש צורך לזעוק כי לא מדובר בעריפת ראשים, אלא דומה לסיטואציה מקבילה בה חשוד בפלילים ממנה את ההרכב המשפטי הדן בעניינו.

אילון22

New member
צודק באלף אחוזים- לרדת מועדת החקירה

יובל, כאחד שהרים ידיים (אולי מהר מדי) מהתנועה הזו, בגלל מעורבותה המיותרת והפופוליסטית בתביעה לועדת חקירה ממלכתית, אני חושב שאתה, מחזיר אותנו לסדר היום הנכון והאמיתי. מספיק עם ה"עליהום" על כל מה שקשור בשלטון וצבא. מה קרה? לא ניצחנו במערכה? טוב שכך !!! לפחות לא נשב שאננים וננוח על זרי דפנה.הגיע הזמן להתפכח מהלהט ההיסטרי של: לפטר !, להעיף !, לסלק !להדיח ! מספיק עם הנטייה האובדנית הזו להרוס כל חלקה טובה שעוד נשארה במדינה הקטנה ווהמיוסרת שלנו. אולי אני נאיבי, אבל יש עדיין כמה פוליטיקאים הגונים, יש עדיין כמה שופטים חכמים, אולי יש עדיין כמה עורכי דין ישרים... יש אולי כמה צדיקים בסדום שרוצים במדינה טובה יותר, יפה יותר וצודקת יותר. בואו נוציא את הטוב מהרע- את הלימונדה מהלימון.... תודה לך

גאיה111

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo128.gif

כל נושא תפקיד צריך לדעת: לכישלון יש מחיר. אתה מקל ראש במה שקרה כאן. הייתה כאן שערורייה ממדרגה ראשונה לא ייתכן שהאחראים ייצאו מזה נקיים כאילו כלום. צריך לבדוק היטב, ומי שאשם צריך לשאת בעונש. ולוותר על תפקידו.

גאיה111

New member
המשך

אם יופקו הלקחים, בוודאי שהרווחנו אבל זה לא עושה את האחראיים למה שקרה- פטורים. אין קשר בין הדברים. רמטכל וראש ממשלה ושר בטחון שמוציאים את הצבא למלחמה כשהימחים ריקים, כשחיילים לא מאומנים, ונקראים לאימון רק יומיים לפני הלחימה, אי סיפוק מים ומזון לחיילים בשטח, (מתוך פחד שיקרה משהו למסוקים) אינפוזיות שפג תוקפן... בושה וחרפה. ואם לא ידעו שתתפתח מזה מלחמה- כי הרי יצאו רק למבצע.... אין בזה כדי להקל איתם פקודות מבולבלות, הססנות, זיגזוגים, אם אמשיך את הרשימה של הכשלים לא יספיק המקום טוב שנחשפו המחדלים של הצבא אבל זה לא יכול לחפות בשום פנים על הכישלון. אפילו ביום כיפור לא היו דברים כאלה, חייבים חייבים לבדוק לחקור לא לטייח ומי שאשם שישלם את המחיר.

y u v a l l e v

New member
לא הבנתי אותך גאיה.

שיחקרו. בסדר. זה לא כל כך מסובך. התגובה שלי דברה על כך, שהתנועה לאיכות השלטון מבזבזת זמן ואנרגיות, במקום הלא נכון מבחינת *איכות השלטון*. איזו ועדה תחקור מה, מי יהיו חברי הועדה, כל אלה אינם הדבר החשוב באמת לעסוק בו, מבחינת מי שאמור לנהל מאבקים על איכות השלטון. הדגשתי את הבעיה העיקרית, לעניות דעתי, העומדת כיום, וכבר שנים רבות, במרכז המהותי של השלטון בישראל, בעיה שאינה מאפשרת *איכות שלטון* ואינה מאפשר יציבות שלטונית. כל עוד לא טופלה הבעיה הזו, כל השאר זוטות שנובעות ממנה. אינך מתקנת ששיטה ע"י טיפול נקודתי בזוטות. אני הייתי מצפה מהתנועה לאיכות השלטון, לתת את דעתה במלוא הרצינות, ולהקדיש לה את מלוא האנרגיות הציבוריות שהיא יודעת להפעיל, למען שינוי שיטת הממשל שלנו, לשיטה יעילה יותר וחסרת ניגוד אינטרסים בין הרשות המבצעת לזו המחוקקת. זו לעניות דעתי, הרעה החולה הנוראה ביותר, הגורמת לנו את הנזקים הגדולים ביותר, ובתוך כך נוצרים גם כשלים דוגמת זה של המלחמה האחרונה. בזבוז והשחתת זמן במאבקים על סוג ועדות החקירה, לא יתקן דבר. **שישאירו מאבק זה לתנועות אחרות** אפילו ייחקרו הכשלים מהראשון עד האחרון, ויוסקו כל המסקנות, ויודחו כל מי שהיו לו יד ורגל בהם, עדין אנחנו עוסקים באספירין לסימטומים של סרטן, ולא בניתוח הגדול עצמו. כבר עברנו ועדות חקירה לרוב, וכבר אנו בעלי נסיון, שמלבד כמה ימים של כותרות בכל העיתונים, דבר לא משתנה עקב המסקנות. כשהבסיס לניהול המדינה הוא רקוב, שום דבר טוב לא יכול להחזיק מעמד לאורך ימים. אני מצביע על הכורח לעסוק בשינוי מהותי ביותר, כזה שיאפשר למדינה הזו להתנהל סוף סוף, כמתוקנות במדינות העולם, לאחר שהוכח לנו בלי ספק, שהשיטה הדמוקרטית קואליציונית שלנו, אינה מתאימה לנו, וגורמת נזקים עצומים, ושחיתות מובנית. ניגוד עניינים חריף והרסני הוא שם המשחק. במצב שכזה, אין לנו לאן להתקדם. אנחנו מצויים במעגל סגור, ונדמים לכלב הרודף אחר זנבו. בחירות, שינוי מרכז הכובד הפוליטי, ערעור יציבות מצד שותפות קואליציוניות, אי יכולת לפעול, ושוב בחירות וחוזר חלילה. דרוש לשבור את מעגל הקסמים הזה ע"י שינוי מהותי בשיטה, ואני מציע לבחון ולאמץ השיטה הדמוקרטית הנשיאותית, שתחליף את השיטה הנוכחית שלנו. דומני שאריאל שרון התכוון לכך, לפני שנפל למשכב. מה שמנהיגים גדולים רואים ממקומם, מנהיגים קטנים וקטנוניים אינם מוכנים להשיג, משום אינטרסים קטנוניים של עצמם. על כן דרוש גוף חיצוני למוסדות השלטון, שיקום וילחץ בכל עוצמתו המוסרית בכיוון הנדרש. חשבתי לעצמי, שהתנועה לאיכות השלטון, היא גוף שכזה, ועל כן נכנסתי לפורום הזה וכתבתי את דבריי. מלבד זה אין לי שום אג'נדה פוליטית מיוחדת, לא ימינה ולא שמאלה. יובל לב

גאיה111

New member
תגובה

זה כן מהותי איזו וועדה זו ממי תורכב מי ימנה אותה וכו', והתנועה לאיכות השלטון נלחמת על כך שזו לא תהיה וועדת טיוח, כמו זו שהוקמה לבסוף לצערנו. וועדה שלא תוכל למעשה לפטר את האשמים במחדלים. וזה לא סותר שצריך והגיע הזמן לעשות את מה שאתה כותב עליו (אם כי יש לי קצת חששות מהשיטה החדשה המוצעת) אני חושבת שאם חיכינו עד עכשו בעניין הזה, אפשר להשקיע עוד קצת משאבים עדיין בלחימה למען עניין הוועדה הממלכתית, ואחכ לעבור לעניין העיקרי משום מה אני חוששת שהת' לאיכות לא תילחם למען ההצעה של שינוי שיטת המימשל, ואוליי אני טועה. (אוליי כי אז יהיו לה פחות בעיות להילחם בהן?) באיזהשהוא מקום עדיין צורם ומפריע לי מאוד שלא נלחמו בשחיתות לכאורה לפחות , של אולמרט, אוליי התנועה מרגישה שעליה לחפות על כך באיזהשהוא מקום ולכן נלחמת עכשו את מלחמתה גם בעבור זה.

תשובה

לגבי ועדת חקיר. בפירוש אין אנו מדברים על עריפת ראשים. להלן קטע מההודעה לעתונות על העתירה שהגשנו המצביעה על ההבדל בין הועדות. מציינת התנועה כי: " מינוי וועדת בדיקה אינו עולה בקנה אחד עם לשון הדין ותכליתו". זאת בשל: א. מהות הסוגיה הנבדקת, בעוד שוועדת חקירה ממלכתית נועדה לשם בדיקת אירועים בהם מדובר בתפקוד רב מערכתי של זרועות השלטון ובאירוע בעל סדר גודל לאומי, דוגמת מלחמת לבנון השנייה, הרי שועדת בדיקה לפי ס' 8א לחוק הממשלה, נועדה לחקור כשלים בסדר גודל מוגבל יותר ואף מקומי באופן יחסי, תחת סמכותו של שר מסוים או סמכותם של מספר שרים. ב. מהות הגוף הממנה את הגוף הבודק, בעוד שועדת חקירה ממלכתית הינה עצמאית וחבריה ממונים ע"י גורם נפרד ובלתי תלוי-שופט בימ"ש עליון, הרי שחברי ועדת הבדיקה הממשלתית מונו על ידי הממשלה. לפיכך, חברי הממשלה מצויים במצב בולט של ניגוד עניינים כאשר הם מבקשים לשמור לעצמם, את היכולת להכתיב את חברי הגוף החוקר אותם. במאמר מוסגר יצוין, כי כמחצית מחברי ועדת הבדיקה אשר נבחרו על ידי ראש הממשלה נמצאו בינתיים, בפועל, כמי שמצויים בניגוד עניינים. ג. מהות הכלים העומדים לרשות הגוף הבודק בידיה של ועדת הבדיקה לא מצויים כל הסמכויות המצויות בידי ועדת חקירה, אין זה ראוי כי ועדת בדיקה, ככלי חקירה חלש יותר, היא אשר תבצע את הליך בדיקת הסוגיות הנוגעות למלחמה בצפון. התנועה אף מציינת כי העובדה כי מנדט הוועדה, בכל הנוגע לשאלת סמכותה לברר את טיפול משרדי הממשלה השונים בצורכי האוכלוסייה האזרחית בצפון, אינו ברור ולכאורה משתמע כי עניין זה אינו כלול תחת כנפי הוועדה, מהווה אף הוא פגם יסודי בהחלטה למנות את וועדת הבדיקה המצריך תיקון. כל גוף בודק שיתמנה בנסיבות דנן, צריך להיות מוסמך לברר אף שאלות יסודיות אלו.כל אלו הופכים את החלטת הממשלה העומדת בלב עתירה זו לכזו המנוגדת ללשון החוק ותכליתו, לוקה בחוסר סבירות ואף יוצרת מראית עין ברורה שיקולים זרים לגבי שינוי שיטת הממשלה מדובר בנושא כבד והוא בהחלט בין הנושאים שמועלים על שולחן הנהלת התנועה. שנה טובה שוקי

bluestar 777

New member
שלום שוקי

איך יצאתם? האוהל כפי שראיתי בזה הרגע עדיין על תילו?

תשובה

אכן יצאנו מהאוהל ואנו בהכנה לשלב ב . האוהל נשאר בחלקו למשמורת ליום יומים. ומחר יסגר סופית. עוד תשמעו.. שוקי

למעלה