שלום לכולם...

caroline barina

New member
שלום לכולם...

אני חדשה בנושא הפזאלים וקניתי בחו''ל פאזל נחמד שיתאים לבית.. הפזאל מונה 1000 חלקים ונראה לי שקצת הסתבכתי עם המספר.. אבל לא נורא, נסתדר.. הבעיה היא שאני רוצה למסגר את הפאזל בסיומו וקיבלתי שקית קטנה אדומה עם חומר בפנים שאמורים לערבב עם מים והוא הדבק לפזאל.. איך בדיוק אני מדביקה את הפאזל לאיזשהו משטח?.. וכמה בערך עולה למסגר פזאל שכזה? כי הבנתי שזה קצת יקר... תודה רבה לכולם והמשך יום נפלא

ssyוM

New member
ברוכה הבא לפורום ../images/Emo140.gif

יש הוראות על גבי השקית . להדבקה על משטח רצוי להשתמש בדבק פלסטי . בסיום הפאזל אני הופכת אותו , מורחת דבר פלסטי על קרטון ביצוע ומצמידה לצידו האחורי של הפאזל , אז הופכת חזרה בכדי לראות שאין שאריות דבק ולאחר מכן שמה מספר קלסרים כבדים על הפאזל למשך כמה שעות. ( וקלסרים כבדים לא חסרים לי
) עבור פאזל של 1000 חלקים יש מסגרות מוכנות באיקאה ( ע"פ דיווחים של חברי הפורום ) בעלות מאוד סבירה . לאחרונה מסגרתי פאזל של 1000 חלקים בעלות של 100 ש"ח למיסגור עם זכוכית מאט. שיהיה בהצלחה
נשמח לשמוע דיווחים על ההתקדמות בפאזל .

ssyוM

New member
השאלה היא איך הופכים

פאזל של 5000 חלקים
לגבי 1000... מרכיבים את הפאזל על קרטון ביצוע שמים עוד קרטון ביצוע ( או כל קרטון אחר ..) מעל ו...2,3 ...הופלה ...רצוי לא לנסות פעם ראשונה לבד . האמת היא שעד היום הבאתי למסגר את הפאזל לא מודבק והוא כבר עשה את ההדבקה והמיסגור . אבל לאחרונה החלפתי למסגר זול יותר שאומנם עושה עבודה מעולה אבל לא מוכן להדביק את החלקים , כך שהוא נתן לי את ההוראות להדבקה ו"פייר" אני מבסוטית לאללה . אני מדביקה את החלקים לבד הוא רק ממסגר, בשיטה של הקודם הוא לא אחת "דפק" לי כמה חלקים בפאזל עם שיטת ההדבקה שלו .

caroline barina

New member
איך בדיוק

שמים פאזל על שטיח ועוד מגלגלים אותו?! החלקים לא יוצאים מפוזרים בסוף?!!?

אני שמחה לראות שהשרשור שלי מפורסם:-

נראה לי שהוא המאוזכר ביותר בפורום... (אפשר לעשות תחרות)

Iconic

New member
היי יש לי סיפור ושאלה בהקשר הזה..

החלטתי שאני ממסגר היום את הפאזל שהרכבתי בחודש האחרון, וקניתי קרטון ביצוע ודבק. כל הדרך מהחנות לחניה הייתה רוח ממש חזקה שעיקמה לי את הקרטון ולבסוף שברה אותו...קניתי חדש ואז כבר חניתי עם הבגאז' בתוך החנות :] (כמעט)
אח"כ הלכתי למסגר (לקח לי הרבה זמן למצוא אותו) והזמנתי מסגרת בלי זכוכית (כי אני אוהב למשש את הפאזל כשהוא תלוי חח), והממ לא כל כך ברור לי איך משתמשים בדבק הזה...הנה תמונה שלו:

Iconic

New member
בהמשך להודעה

שם הדבק הוא ROYAL COAT DECOUPAGE FINISH השאלה היא אם זה משמש גם לציפוי עליון של הפאזל ואין חשש מיוחד... תודה לעונים. (וזה די דחוף כי אני צריך להדביק היום ומחר לקחת למסגר)

א ר י ק ל

New member
אז ככה-

לא מכיר את הדבק.. אך בטוח כתוב מאחוריו רמז כלשהו. בחיפוש באינטרנט מצאתי את המשפט הבא- Brush Royal Coat Finish on the backside of the print כלומר-הדבק מיועד לצד האחורי של הפאזל. אני אישית לא מורח על התמונה אחותי אומרת שהיא וחברותיה כן מורחות ולא מבחינים כמעט ב"שאריות" הדבק. לשיקולך.

Iconic

New member
ניסיתי למרוח את הדבק על קלסר קרטון

הקלסר עם תמונות, צבעוני ודי מזכיר פאזל מן הסתם כי הוא מקרטון. והמרקם יצא אחיד , חלק ויש לזה ברק. ניראה לי שאני אשאיר את זה בלי ציפוי בינתיים , ותמיד אפשר להוסיף אם זה יחסר לי. תודה על התשובה

123נעמי

New member
ברוכה המצטרפת למרכיבי הפאזלים../images/Emo140.gif

לא להתיאש מהפאזל הגדול שקנית (1000 חלקים) לאט לאט. אף אחד לא רודף אחריך תבני אותו בכיף ואני מקווה שתמשיכי בתחביב הנפלא הזה. בקשר להדבקה ומיסגור הפאזל אין לי נסיון בזה אבל אני מציעה לך לשמוע לעצותיה של מיסי ואולי לקרוא את המאמרים שכתבו כאן אנשים הפורום על מיסגור אולי זה יעזור לך לפני שאת משתמשת בדבק המצורף בהצלחה

למעלה