שלום לכולם

aviatiko

New member
שלום לכולם

אני חדשה בפורום והגעתי עקב האבחון של אחיינית שלי כחולת צליאק. (אולי ההורים שלה יכנסו יותר מאוחר ובמקרה זה "היי"!
). בכל מקרה, כדודה, אני אחראית האפייה באירועים משפחתיים (מהצד שלי) ורציתי לדעת האם הקמחים נטולי הגלוטן או עם גלוטן ממש מועט יצריכו איזשהי הסתגלות של המתכונים המוכרים? כלומר, האם צריך להוסיף/להפחית סוכר, ביצים וכו' וכו'. כמובן שאני גם הולכת לבדוק את המתכונים תחת המאמרים של הפורום אבל חשבתי ששאלה כללית יותר בנושא לא תזיק. בתודה מראש,

נטלי22

New member
אני לא ממומחיות האפייה של הפורום,

לכן אני לא אענה לך בנושא הזה ואמתין ל"מקצוענים" שיענו לך, אבל רציתי רק להעיר הערה קטנה - ציינת קמחים "עם גלוטן ממש מועט" וחושב להבין, שאם האחיינית אכן חולת צליאק חשוב מאוד שתימנע לחלוטין מגלוטן ושתשתמשי בקמחים נטולי גלוטן לחלוטין. שיהיה בהצלחה.

לי עמית

New member
הי ../images/Emo13.gif

אז ככה, קודם כל אין דבר כזה קמחים עם מעט גלוטן היות ואסור לנו לאכול אפילו לא מעט. שאר הקמחים דטולי הגלוטן (קמח מרמולייט, אורז,חומוס וכו') אינם מצריכים שינויים במתכון. לעיתים יש מתכונים שמציינים להכניס איזשהו תוסף כגון "משפר אפיה 10", "פייברקס", "קסנטן גאם" וכו' שאלו הם מעין סיבים שמשפרים את איכות הקמח /הבצק ולרוב מופיעים כהמלצה. אם מציינים לאפשר להוסיף אותם, לרוב מצויין אם זה דורש הכנסת כמות כלשהי של נוזל נוסף לתערובת העוגה. באופן כללי, איטן מה לדאוג ישנם מתכונים נפלאים ואפשר באמת להכין כמעט הכל ללא גלוטן.. בהצלחה!!

Hannyle

New member
קמחים נטולי גלוטן

הקמחים נטולי הגלוטן שציינו קודם: מרמולייט, חומוס, אוז, תירס וכו' אינם דומים כלל לקמח הרגיל. ולא ניתן להמיר אותם במתכונים הרגילים 1 ל- 1. הם זקוקים למשפרי אפייה ותוספות ואפילו לערבוב כמה סוגי קמחים על מנת שהמתכון יצליח. צריך לעשות ניסיונות, לא להתייאש בסוף זה מצליח. יש קמחים משופרים לאפייה שניתן לרכוש - קמחים אלה לא צריכים תוספות וניתן להמיר אותם למתכונים הרגילים. הגלוטן הוא מעין רשת המחזיקה את הקמח, ובקמחים נטולי גלוטן אין את הרשת הזו לכן, ברוב המקרים, ממש לא ניתן להמיר קמח רגיל בקמח נטול גלוטן.

נילוס11

New member
עוגות

אם את מומחית לאפית עוגות,הטיפ הכי מומלץ זה להכין עוגות שאת חלקן את מכינה לפסח אבל,שימי לב שגם קמח מצה אסור.

למעלה