שלום לכולם..

cסופסופ

New member
ברוכה הבאה!!!

יאוו... גינות שומרון, איזה ישוב חמוד... מתה עליכם
תמסרי ד"ש לכולם... (אפשר לחשוב... בסה"כ לא הייתי אצלכם שבוע...)

../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif

בס"ד ובהשתדלותינו אבל לא צריך לשנוא ערבים...למה להוסיף על השנאה בעולם? ובכלל לנפש היהודי.

את הערבים? זה מצווה לשנוא!!

באמת!! הם רוצים להרוג אותנו,ואם לא הם בעצמם, אז שהחיזבאללה יעשו את זה (97% מלבנון בעד הכי זבאללה!!!!!!!!!) בקיצור, כולם כלבים. הערבים הם נבלה והחיזבאללה הם טריפה!!!!!!!

יש למצווה הזו גם מקור בתורה../images/Emo13.gif?

בס"ד ובהשתדלותינו אכן אין איסור בתורה לשנוא גויים, יש רק מצווה לאהוב יהודים - ואהבת לרעך כמוך, אבל לא צריך לשנוא את הערבים\הגויים בכוונה, לא בשביל שיש איסור [אם היה..] אלא למען הנפש המיוחדת של היהודי, כי לא חבל סתם לשאת בהרגשה הגרועה הזו של שנאה? שנאה כמו רגשות אחרים רעים [קנאה, תאוותנות, שקר, רדיפת בצע וכו'] מקלקלת את הנשמה הטובה של היהודי. אז אפשר להתפלל ולקוות שהרוע יצא מהערבים, אבל לייחל למותם?...מסכנים. אפילו אם הם לא עם ישראל. שבוע מוצלח ומועיל.

כל אחד עובר שלבים ותהליכים...

בתחילה צריך(!) האדם לשנוא את הגוי, לאו דווקא את כולם- אך את הקמים עליו להורגו ואת השותפים להם- ודאי. במלחמת הרשות אנו מצווים- לא תחיו כל נשמה, ומדובר על תושבי המדינה בה נלחמים. האם צריך לעשות זאת בשנאה או לא? הרב כותב כי האדם צריך להתחיל מרגש השנאה הזה, אך צריך הוא להגיע למדרגה בה יאהב כל יצור חי, כל אדם וכל יהודי. גם כאשר הוא נלחם עם גוי, ואפי' מלחמת מצווה- אינו צריך לשנוא את הגוי כאשר הוא הורגו, אלא צריך לעשות זאת מתוך שנאה על קיום הרע אותו מייצג אתו עם נכרי, שמחה על קיום המצווה, ולא שמחה לאיד על מפלת האויב. זו מדרגה גבוהה מאד, אשר תמיד צריך לשאוף אליה, אך מי שצריך להתחיל מעמדה של שנאת הגוי בתחילה- לכאו' חייב לעבור אותה.

צריך לשאוף כדי לשנוא?

בס"ד ובהשתדלותנו אז יש את האימרה 'הבא להורגך השכם להורגו' - כל מי שקם עליך להורגי אני חייב לשנוא אותו? במלחמת רשות גם זה חובה? ממש מוזר.

לא לשאוף לשנוא...

זהו לא האידיאל, לא זו המטרה הסופית. אך בשלב מסויים, אם אדם חש שהוא שונא את הערבים למשל- זה טבעי. הוא לא צריך להתנגד לזה בכח, ובטח שלא בהתחלה.

hilel02

New member
"בס"ד ובהשתדלותנו"..תגידי לי..

מה הקטע לכתוב את זה כל הודעה ? כאילו..זה מחייב..את יודעת,אם תכתבי לי עכשיו כתגובה- "---בס"ד ובהשתדלותינו,אתה מוכן לשתוק כבר!!! חתיכת אדיוט!! נמאס ממך!!! למה חזרת! טמבל!! ---" זה לא יראה טוב.

אולי...

מי שפותח כך את ההודעה שלו לא יכתוב רשימה כ"כ ארוכה (או קצרה) של מילים לא נעימות בתוכן ההודעה שלו...
מה שלומך הלל? אנשים כאן מחליפים כינויים בקצב מסחרר. חצי מהאנשים לא הכרתי כלל כשהגעתי.

hilel02

New member
נירוש..

שלום לך חמוד. איתי טוב,תודה. אני סתם החלפתי כינוי..לא שקיבלתי חסימה או משהו..לם שינוי.

זה היה פשוט לי... ../images/Emo13.gif

וזה בהחלט כינוי שיותר הולם אותך. בפעם הבאה תחליף לשמך בעברית?
ולמה שמת את קידומת הטלפון של העיר שלך?

hilel02

New member
זו לא קידומת הטלפון של העיר שלי

אני כפרסבאי,הקידומת היא -09- . 02 זה סתם..יפה כזה.

למעלה