שלום לכולם

• פותח הנושא ד25
  • פורסם בתאריך

ד25

New member
שלום לכולם

שלום לכולם אני בן 27 עורך דין במקצועי,מגמגם מאז שאני זוכר את עצמי. אני נכנס לפורום לעיתים די תכופות .. אך מעט מאוד אני כותב הודעות.. אני מעוניין לדעת האם ישנם טיפולים אלטרנטיבים כגון היפנוזנה , דיקור סיני המסייעים לשיפור בדיבור (אני כבר לא מאמין שאפשר לרפא את הגמגום ..)?

Impious

New member
אתה צודק

אי אפשר לרפא את הגמגום, מה שכן, אפשר להפחית אותו בצורה משמעותית.. שמעתי קצת לגבי היפנוזה שבד"כ זה עובד עליך רק בתוך החדר עם המטפל, ברגע שאתה יוצא ממנו כאילו לא קרה כלום.. אתה באמת מעוניין לפנות לרפואה האלטרנטיבית? פשוט יש לה כל כך הרבה להציע אבל שום דבר לא באמת יתרום לך.. זה בזבוז יקר של זמן ושל כסף

libe3

New member
כן ישנם טיפולים אלטרנטיביים

שכן יכולים לעזור, אבל זה תלוי מאוד באמונה שלך-להאמין שזה אפשרי, ולא פחות חשוב זה להגיע למטפל אמין וטוב, שיידע לאבחן ולהגיע לשורש הבעיה. ארוע שקרה יכול להתבטאות בגמגום. ישנו משפט שאומר אם אתה מסוגל לחלום אז אתה מסוגל לבצע. כך שזה כן ניתן לפתרון. ידוע לי כמו שכתבתי לנטלי, שאכילת אתרוגים מאוד עוזרת. (אפרופו כתבתי למטה על חברה שלי שעברה טיפול כזה וזה הצליח.אתה מוזמן לקרוא). המון כל טוב.

אתה רציני? אתה עורך דין ואתה מגמגם?

לא נכון... לא לא לא זה לא יכול להיות אתה עורך דין ואתה מגמגם? עורך דין זה מקצוע שדורש לדבר הרבה. איך אתה מסתדר עם הגמגום????????????? גם אני רוצה ללמוד מקצוע בעל השכלה גבוהה אבל אני חוששת מהגמגום.

ד25

New member
תגובה ל NATALIE2

אז ככה: מאוד קשה לי העובדה שאני מגמגם .. הייתי רוצה לדבר באופן נורמלי .. אבל כנראה שזה כבר לא יקרה. ובכך למעשה נותרו לי שתי בררות : לנסות ולשדרג את עצמי כמה שיותר או לבכות על מר גורלי ולהסתפק בעבודות שונות שלא היו מאתגרות אותי ולא נותנות לי סיפוק אישי. אנ מקווה שהצלחתי ליצור בך שמץ של תקווה אם תרצי לקבל מידע נוסף.. ו/או תמיכה אשמח לעשות זאת.

שמחה99

New member
מעניין אותי לשמוע מה רמת הגמגום שלך

איך אתה מרגיש להתקע בזמן דיבור עם לקוחות, ביצוג בבימ"ש (אם בכלל קורה...). איך קרה שמראש בחרת במקצוע שדורש מקסימום דיבור? כשאני רואה את רונאל פישר, אני מתרשמת שהגמגום לא מפריע לו בכלל. להפך, הוא אולי מרגיש ייחודי ונועז יחד איתו... ספר קצת, אם תרצה. שבת שלום

ד25

New member
טוב , אז קודם כל אני לא מופיע בביהמ

טוב , אז קודם כל אני לא מופיע בביהמ"ש (למרות שאני חושב זה יגיע בשלב יותר מאוחר בחיי).. מבחינת לקוחות אני מנסה כמה שיותר לדבר לאט ובאופן ברור .. למרות שאני די נתקע ומאדים.. אבל אני משתדל "להחליק" את מצב.ובכלל אני מנסה להשאר מקצועי ולא לתת לגמגום להפריע לי עד כמה ניתן. אם להגדיר את הגמגום שלי אז אני יכול לומר שהוא גמגום מעצבן .. וזה משום שאני יכול לדבר משפטים קצרים ופשוטים מבלי לגמגם, אך כאשר אני מדבר במשפטים ארוכים ומורכבים אזי רמת הגמגום עולה מאוד.. ואז אני מתחיל לחפש מילים נרדפות, רמת הריכוז שלי יורדת מאוד..ואז אני לא זוכר מה רציתי לומר -כל המחשבות מתבלבלות לי.. אני חושב שיש לי בעיה נוספת למעט הגמגום. הגמגום שלי הוא לא קל אך מאידך הוא לא קשה. הוא גובר כמו כולנו במצבי לחץ . וקטן במצבי "רוגע".

נו אז מה

עם המקצוע הזה צריך לדבר הרבה.. זה שאתה מגמגם זה לא אומר שאתה לא צריך לעבוד בעבודה שמצריכה הרבה דיבור אחי אתה לא רובוט שחסר לו שבב כדי לדבר אתה יכול לדבר.. יש איזה עורך דין מגמגם בערוץ 22 יש לו תוכנית שכחתי איך קוראים לו..

libe3

New member
לנער נער-נכון יש עו"ד

שמגמגם שמו עו"ד רונאל משהו. והוא מגמגם וחי עם זה בשלום. ואין לו כל בעיה עם זה.

חח מגמגם ואין לו בעיה עם זה

מה זה אין לו בעיה עם זה? מה לאחרים יש כל מיני אויבים שאורבים להם בלילות??..

Impious

New member
לא

הוא לא מגביל את עצמו בגלל הגמגום. בניגוד למה שבד"כ עושים הרבה מגמגמים, מנסים להסתיר את זה.

למעלה