סבבה
יש לי מלא בני דודים :חלק בישראל-יהודים, מקסיקו אבא מקסיקני אינדיאני אמא קולומביאנית, מיאמי-חצי יהודים גם..קולומביה -אבא קולומביאני ממוצא אינדיאני אמא קולומביאנית יהודייה,וחודש הבא בת דודה שלי נטליה עולה לישראל עם בעלה היא בת 30+ ממדג'ין ויש לי כמה בני דודים בברנקיג'ה וסנטה מרטה שבצפון בוגוטה,והם לא ממש מכירים מקום אחר הם מהקולומביאנים הפטריוטים,שגאים במוצא ותולים דגלים של קולומביה שחושבים שאין כמו קולומביה ולא מוכנים לעזוב אפילו שגרוע שם ורוקדים ריקודים קולומביאנים כמו צ'מפטה וג'נטו קומביה סלסה מקאלי. קודם כל אנטיוקניה זה כינוי לאנשים שמגיעים מאיזור אנטיוקיה,נולדתי בעיר מדג'ין ואנטיוקיה למשל שאקירה נולדה באיזור הקוסטה והכינוי שלה זה קוסטניה זה שם האיזור הכולל כמו שפה יש את גוש דן,יהודה ושומרון וכו' לאנשים שנולדו במדג'ין יש כינוי: פאיסה מהמילה פאיס-מדינה,כלומר פטריוטים כמו שלאנשים . ולאנשים במדג'ין לדעתי יש את המבטא הכי כבד אבל המבטא שכולם צוחקים עליו כי מושכים את המילים יותר מדי והם נשמעים לפעמים כמו מסוממים או מפגרים אני מרגישה ככה כי נולדתי שם,רוב הזמן שלי בקולומביה גרתי שם,בברנקיג'ה גרנו כולה חצי שנה והספיק לי,קשה היה לנו לחיות שם,חם והלחות שם יכולה להרוג בנאדם... מדג'ין זו עיר מדהימה, גרתי בצפון מדג'ין בפינקה איזור של חוות, הכל שם ירוק מסביב יש הרים בגובה העננים מי שראה אלמד אותך לאהוב אז החווה שם נראת כמו האיזור שממנו באתי,ככה זו מדג'ין זו עיר טרופית יש גשם אבל חם,אני אוהבת לרקוד צ'מפטה-זו מוסיקה ששייכת לעבריינים של קולומביה וזה בא מקרטחנה mi nombre es Lucía, yo nací en medellín, casi la ciudad principal en Colombia, yo utilizo para vivir en el agucatala, su la calle principal en medellín, el clima enmedellín está como Miami, hay la lluvia pero está al mismo tiempo muy caliente. utilizo para vivir en el barranquilla, yo no lo recuerdo, pero mi madre me dijo que ella no le gusta barranquilla porque su caliente , el apodo de las personas en medellin es: paisa- de la palabra: el país, yo tengo familia en estados unidos México, Brasil, Colombia a mi megusta la música colombiana, como champeta.vallenato.cumbia,bachata.salsa אממ אני אשים פה תמונות של המשפחה שלי :