שלום לכולם

שלום לכולם

מישהו יודע מדוע לא נהוג לתת ריטלין בגיל 3 ? יש לי הרגשה שהילד שלי יצטרך בעתיד והרי למידה מתרחשת גם בגיל 3 ולא רק כאשר מגיעים לבית הספר. אני פוחדת שהוא "יפספס" לימודים של 3 שנים.

שלום וברוכה הבאה!../images/Emo39.gif

קודם כל, נחמד שהצטרפת אלינו, אני מקווה שתמצאי אצלינו פינה חמה ואוזן קשבת. לגבי הריטאלין, עד כמה שידוע לי עד גיל 3 טווח הריכוז של הילדים המאוד קטנים הוא גם ככה קצר, אחרי גיל 3, כשזמן הריכוז מתארך ומתחילה להתבטא היכולת של השקעת זמן ועניין בגירויים חדשים לטווח ארוך, אז ניתן לראות הבדל בין ילד הסובל מהפרעת קשב וריכוז ומילד שלא. כלומר אי נתינת הריטאלין לילדים מתחת לגיל 5 בערך אינו קשור לגיל עצמו כי אם לאמינות האבחון מתחת לגילאים האלה. אפרת

תשובה מפורטת ../images/Emo13.gif

קודם כל הנטיה היא לתת ריטאלין מגיל חמש פלוס מינוס, עם זאת יש לשים לב שלא כל ילד שיש לו הפרעת קשב וריכוז מועד לטיפול תרופתי והשיקול הוא של הנוירולוג לאחר אבחונים מתאימים. בין 20-30 אחוזים מהילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז אינם מתאימים לטיפול תרופתי מסיבות כאלה ואחרות, לכן את השאלה עלייך להפנות לנוירולוג המטפל. שיהיה בהצלחה אפרת

דליה.ד

New member
הנוירולוג של בני

מעדיף לחכות עד כיתה א´ (הוא בגן חובה) עם הריטאלין ועכשיו לעבוד על שיטות התנהגותיות.

Iddo

New member
כי ברפואה קל יותר לקלקל מאשר להואיל

לכן לא נותנים שום טיפול מיותר בשום ענף רפואי. יש שיטות רפואיות שלפיהן אפשר לאבחן ליקויי למידה וריכוז בגיל 3 ובעיקבות האבחון לתת טיפול רלוונטי. השיטה שאני מכיר מאוד יקרה. האם אתם מעוניינים בפרטים נוספים.

למעלה