שלום לכולם!

skaziboom

New member
שלום לכולם!

היי, גדלתי כל חיי בבית חילוני מאוד וגם היום אני חילוני. לאחרונה התחלתי להתעניין מאוד ביהדות על כלל רבדיה (מנהגים, מצוות, הלכות, ספרים מפורסמים, חכמים וכו') כל זאת על מנת ללמוד על העם שלי ולהכיר טוב יותר מאיפה באתי. אשמח אם תוכלו להפנות אותי למקורות כלשהם שמדברים על הנושאים הנ"ל. תודה מראש ושבת שלום

lady h

New member
שבוע טוב../images/Emo140.gif

אני ממליצה לך לעיין בקישורי הפורום. יש שם כמה וכמה אתרים מומלצים שיכולים להעשיר את ידיעותיך בהרבה נושאים: מצוות, מנהגים, היסטוריה יהודית וכו'... ENJOY

d276

New member
שעה בשבוע

כמעט בכל איזור קיים בית כנסת שמתקיימים בו שיעורים. תמצא שיעור שמעניין אותך במיוחד, ותקפיד ללכת אליו, זה בסך הכל שעה בשבוע אבל עושה הרבה טוב לנשמה.

lady h

New member
דווקא לשיעורים הללו לא התחברתי

יש ליד הבית שלי בית כנסת, אני לא נוהגת להתפלל בו אבל הלכתי מידי פעם לשיעורים שהיו שם ולא נהניתי. בכל שיעור הביאו כל פעם חוזר/ת בתשובה אחר שדאג להבהיר לנו כמה זה רע ללכת לפאבים/לרקוד מעורב והוא בתור חילוני היה בהמה ובלה בלה בלה. בפעם אחרת הביאו איזה רבנית, אישה באמת מקסימה, שדאגה להבהיר שהיא הכירה את בעלה לא בשידוך אלא הוא התחיל איתה (אוי ואבוי...) אבל היום למזלה, הבנות שלה רק משתדכות. לא למדתי שום דבר שקשור ביהדות בשיעורים האלו. מאז התחלתי לחפש יותר ומצאתי מקומות שעונים יותר על דרישתי ללמוד יהדות ולא הטפה.

d276

New member
אני מניח שבכל בית כנסת זה אחרת

הסתכלתי בעלון בית הכנסת שלנו להביא לך כמה דוגמאות לשיעורים קבועים לנשים: * הכירי את הסידור - סדנא בנושא תפילה * סנדת פיסכולגיה ומחשבה ברוח היהדות * סדנא בהלכות שבת * סדנא לנערות ונשים בנושא בניית בית בישראל אני יודע שיש אצלנו שיעורים שגם הרבה נשים חילוניות מגיעות אליהם. ואלה סתם דוגמאות.... אני מניח שבכל בית כנסת זה ברוח אחרת, אולי את צריכה למצוא מקום שפחות מנסים להחזיר בתשובה ויתר מנסים לחבר ליהדות. פעם ניסיתי ללכת לשיעורי הדף היומי ולא ממש התחברתי, היום אני פעם בשבוע הולך לשיעור אמונה מוסר וביטחון, ועוד שעה בשבוע של הלכות. אני מניח שגם יש כאלה שיתחברו יותר לספרים... כל אחד צריך למצוא מה שמתאים לו.

lady h

New member
אלו שיעורים שבהחלט אני מתחברת

אליהם. מחשבת ישראל זה נושא ממש מרתק בעיניי.

lady h

New member
../images/Emo45.gifטוב שהבאת את זה

באמת כדאי שכל ידע לשרשר כראוי.

ברוך הבא וישר כוח

היום יש הרבה "בתי מידרש לחילונים" כמו עלמא או אלול ולא חייבים דוקא בית כנסת למי שלא מתאים לו. שלך חנה גונן

מה קשור ביכלל??

לא אמרתי שלא ילך לבית כנסת אלא הצעתי לו אלטרנטיבות נוספות שזכותו להחליט אם לבחור בהן או לא או בכל אפשרות שתראה לו,חוץ מזה מי אמר שהמקום היחיד שבו אפשר ללמוד על יהדות הוא בית כנסת? שלך חנה גונן

lady h

New member
חנה, הוא לא חלק על דעותייך

הוא פשוט צרף לך תמונה שמסבירה כיצד לשרשר הודעות נכון. במקום להגיב לאותו אחד ששאל על לימודי יהדות, את הגבת לליאור. כדי להגיב למישהו מסוים, את צריכה ללחוץ על "הוספת תגובה" מתחת לתגובה שלו ולא להגיב להודעה האחרונה בשרשור.

למעלה