שלום לכולם

Speedster

New member
שלום לכולם

קראתי לפני מס' דקות כתבה על חיילים שמשחקים משחקי תפקידים, והסתקרנתי... מצאתי את הפורום הזה, קראתי כמה הודעות, ואני להוט לדעת עוד. הנושא נראה לי מאוד מעניין. איך הולכים המשחקים ? האם הם נעשים בלילה ? איך הולכת שיגרת המשחק ? (נגיד יש משימה להרוג דרקון, איזה שחקנים עושים מה) יש פה אולי תיעוד של משחק שאני יוכל לקרא ולהתרשם ?

ברוך הבא

גם אני חדש פה (בפורום) בוא נתחיל ממה שאני יכול לענות עליו בשעת לילה מאוחרת שכזאת. "האם הם נעשים בלילה?" לא בהכרח, תלוי במתי קובעים להיפגש. בקשר לתיעודים, אני לא בטוח שיש בפורום הזה, אבל זה בגלל שלא הספקתי לבדוק, בכל מקרה, קצת מידע, יש המון סוגי משחקים והמון דרכים לשחק, אחת מהם היא דרך פורומים שונים, אבל יש גם את הקבוצות שנפגשות. יש את הסגנון החופשי שמאפשר הרבה יצירתיות ולעומת זאת יש ספרים שלמים של חוקים למשחקים מסוגים מסוימים (המוכר יותר הוא מבוכים ודרקונים או D&D)

רמשטיין

New member
שלום לשניכם

and welcome to the crystel maze! לא, רגע... פורום לא נכון. בכל אופן, מש"ת בשתי מילים - תאטרון מאולתר. תאטרון, כי אנחנו מגלמים דמויות. מאולתר, כי אין תסריט כתוב וקבוע, אנחנו ממציאים אותו תוך כדי המשחק. אדם אחד כותב סיפור, ממציא בדמיונו סיטואציה מסויימת, בין אם ברמה הבסיסית ביותר, "להרוג את הנסיכה ולהציל את הדרקון" לבין "אתם סוכנים ממשלתיים מיחידת עילית סודית ומשימתכם לגלות מי רצח את בתו של הנשיא" או "אתה סתם איש רגיל מימינו אנו שפתאום מגלה שיש "ק'תולהו וחברים" בעולם שלנו" או "אתה ערפד/איש זאב/רוח רפאים/ צייד סטייל ואן הלסינג ואתה מחפש ת'צמך בעולם" או כל דבר אחר העולה על דמיונו, המאוד קודח, של אותו אדם. (אני *מאוד* כללי פה) בכל אופן... אז ישנה הסיטואציה וכאן או שאותו אדם, הנקרא, באופן הגיוני, מנחה המשחק, (ידוע גם כ"שליט המבוך", game master, storytreller or dungen master) נותן לשאר האנשים במשחק דמויות מוכנות מראש לשחק שהוא עצמו המציא או שהוא נותן להם להמציא דמויות כל אחד לעצמו, המתאימות לאותה סיטואציה כמובן. (והמנחה משחק את כל הדמויות שהם נתקלות בהם במהלך המשחק) במהלך המשחק מטרת הדמויות להשלים את משימתם או לגלות מה משימתם ולהשלימה ובדרך ישנה סדרת היתקלויות ורמזים המסייעים להם, או לפעמים מתעתעים בהם, בהשלמת המשימה. (שוב, אני *מאוד* כללי) יש מאות שיטות, בהם אתה משתלב בכל סיטואציה העולה על דמיונך, (וגם כמה שלא, מואהאהאההה) בהם סוגי דמויות בהתאם ואוייבים בהתאם. (בין אם זה מחשב משוגע, אלים עתיקים, מפלצות מרובות מחושים או הממשלה שלך שלה אתה סוכן סודי ונאמן) ויש פה הרפתקאות און ליין שאתה יכול לקרוא, או אפילו להצטרף. ואתה גם יכול להצטרף לסשנים באזור מגורייך, פרסם הודעה פה, באחותנו בוואלה, בנענע, או בפורום מש"ת של "העמותה לקידום מש"ת בישראל" http://roleplay.org.il/phorum/list.php?f=1 מקווה שעזרתי, שיהיה בכיף... ר. -------------------------------------- "שלום, שמי רמשטיין ואני רול פלייר.... "אנחנו אוהבים אות... לתקוף! לתקוף! ..." ....כל פעם מחדש, הם לא ילמדו אף פעם... כדור אש!!

ogmios

New member
ברוך הבא

בקישור המצב תוכל למצוא הסבר על קצה המזלג מה הם משחקי תפקידים, שנראה לי שיענה על רוב, אם לא כל, שאלותיך.

DDN

New member
ברוך הבא

אני אשמח לקישור לכתבה ההיא. הנושא אכן מעניין. לגבי "איך הולכים המשחקים" ישנו ההסבר של דרגורן למשחקי תפקידים שמסביר קצת "איך הולך משחק". ישנה הכתבה של אבי סבג מ"דימונז ז"ל" המשחק נעשה מתי שאתה רוצה לעשות אותו! בקבוצה בה אני משחק כרגע (יכול למצוא אותה ביומני משחק, תחת "אבודים בפנלטהורן"), אנחנו נפגשים עם המנחה שלנו פעם בשבועיים, אבל משחקים בינינו במסנג'ר בערבים (משלימים דיאלוגים בין דמויות) יומני המשחק האלה, הם אמנם לא תיעוד ממש ל"משחק כמו שהוא מתרחש" אלא תרגום לשפה כתובה של "מה בדיוק הלך שם", או לפחות מה הלך שם מנקודת המבט של הדמויות. חלק מהעדכונים חסרים, זה בגלל שמנהל הפורום עצלן ולא מספיק להעלות אותם לשם בזמן. מקווה שתהנה מעולם משחקי התפקידים, ושוב, ברוך הבא.

Speedster

New member
אפשר להצטרף ?

אני יכול להצטרף אליכם למשחק במסנג'ר ? מתי אתם משחקים ?

למעלה