שלום לכולם

Burzum111

New member
אז בקשר לסטלין..

על היטלר, אפשר לומר בדיוק אותו הדבר. הוא הרים את הנפש הגרמנית, (ומוטט את העם כלכלית ובטחונית, אבל לא חשוב) וזה מקביל למה שסטלין עשה, מבחינה כלכלית (ופה גם לא נשכח את המיליונים שהוא רצח מעמו, כבדרך אגב). כנראה שאם אני לא מכיר את פועלם, הם לא חשובים מספיק. אפשר היה באותה מידה לקבור שם מישהו משמעותי יותר כמו הקוסמונאוט הרוסי הראשון.
 

Drunk Bullet

New member
מעניין..

איפה לדעתך קבור יורי גגארין? הפתעה! בכיכר האדומה, לצידם של שאר גדולי האומה! ולהשוות בין היטלר לבין סטאלין, זה מאפיין של שטיפת מוח מערבית אנטי קומוניסטית עיוורת. אם לא סטאלין, אתה היית משרת עכשיו איזה פריץ, אם בכלל היית נולד. סטאלין אמנם עשה טעויות, אך זה היה לשם חיזוק המדינה מול כוחות המערב, שרק ניסו למוטט את המשטר הקומוניסטי. ובכל מקרה, לסטאלין לא הייתה שאיפה לאומנית וגזעית כמו להיטלר, כך שההשוואה שלך מגוחכת להפליא.
 

במבה 100

New member
אולי...

ברוסיה אנשים צריכים (או היו צריכים...) דמות שיוכלו להעריץ. לנין מספק דמות חזותית ביותר. אני הייתי אפילו אומרת שזה אירוני במקצת. הוא רצה להיות נערץ והוא קיבל את זה. זה המחיר שהוא משלם.
 

SpyKid

New member
"המחיר שהוא משלם"...

אני לא חושבת שלגופה ממש אכפת ממה שקורה סביבה...
 

Drunk Bullet

New member
"המחיר שהוא משלם"?

להיות נערץ ע"י עשרות ומאות מיליונים, ולקבל תמיכה בהיותך גופה זה מחיר שמשלמים? אני בטוח שלנין מאושר כרגע.
 

Burzum111

New member
אבל היי, העיקר ש..

"הדת היא אופיום להמונים". כל המנהיגים נתפסו כאלים, הכסף הוא אל בדיוק כמו צ'רנובוג, והקדמה רצויה בדיוק כמו דומובוי. לנין לא משלם מחיר, הוא כבר לא כאן. אם תופסים את איכות המורשת במה הבנאדם השאיר אחריו אז בזה הוא הפסיד. כי בתכלס, כמה אחוז מהאנשים שבאים למקום, באים עם איזו הערכה ולא רצון לראות פלא ביולוגי\קרקסי שכזה? אני יודע שאני באתי מהסיבה השנייה. בקשר לדיון המקורי- בסט. פיטרבורג יש את מגדל פיטר ופול, שזה מקום די ידוע, העניין הוא שבסביבות 11 בבוקר, הכנסייה שם משמיעה פעמונים וזה אחד הדברים הכי מרשימים ששמעתי.
 
למעלה