שלום לכולם

שלום לכולם

הבן שלי וכלתי החליטו להפרד יש להם שני ילדים בת בת 6 ובן בן 3 , אני אולי משונה אבל אני נוטה לכוון כלתי מאשר לבן שלי 1]רציתי לשאול האם מבחינה חוקית הוא יכול לקבוע עד איזה מרחק היא תגור עם הילדים,[דוגמה הוא גר בדרום ,או מרכז והיא בצפון האם יש מרחק מסויים שהיא יכולה לגור, 2] האם יש דברים שהיא צריכה לדרוש ,למען הילדים, [כמו הריטים,בגדים ,מה בדיוק 3] האם הם הולכים על מגשר האם רצוי שהיא תלך לעורך דיין או לא משנה, תודה

noam weissman

New member
כל הכבוד ובהצלחה.

אני מניח שאת נוטה לכיוון כלתך בגלל שהיא אמא טובה ויש לכם קשר טוב גם בינכם וגם עם הנכדים. הפרידה שלהם לא אמורה להפריד בינכן. כמו כן לילדים חשוב שיהיה להם קשר תקין עם כל המשפחה. קשר טוב של הנכדים עם הסבא ואו הסבתא גם חשוב לילדים ותורם לכולם. לגביי מגשר וכו. אם הם החליטו להיפרד והפרידה בהסכמה צריך לעזור להם להגיע להסדר שטוב לכולם ולהימנע מעורכי דין. בצורה שכזאת לילדים נגרם נזק מינימלי ובנך וכלתך ישמרו על קשר טוב וימשיכו להיות הורים טובים גם לאחר הפרידה. בדרך כלל מקובל שרוב או כל רכוש הילדים (ביגוד צעצועים וכו) נשאר עם הילדים ועם ההורה המשמורן. לגבי יתר הרכוש והכספים בהמשך למה שכתבתי שיחלקו בצורה הוגנת ונוחה לכולם. בהצלחה, נועם.

אצל מגשר

ניתן לסכם יחדיו כמעט כל הגבלה שעולה לראש. שופט כבר מוגבל יותר בדעותיו,והסיבות שמניעות כל בקשה. לרוב ברגע שנפסק בעל משמורת הוא גם זה שיקבל הגיבוי.

הפלאות של עליזה

הוא לא יכול להגביל אותה ב\היכן לגור (במדינת ישראל), אך אם היא תרצה לעבור רחוק מאיזור המגורים, יש מצב שבית המשפט יחייב אותה להשתתף ה\בהסעת הילדים אל האב ו/או במימונם. לעניין מה לדרוש, הרי ברור שהרכוש נחלק בין בני הזוג שווה בשווה, באופן רגיל, דברי הילדים(מיטות קלטות וכו) נשארים לשימושם, ובכלל בהסכמה אפשר להחליט על כל דרך אחרת לטובת הילדים. גם אם בני הזוג הולכים למגשר, רצוי שאת ההסכם יבדוק עו"ד מטעם כל אחד מהם.

למעלה