שלום לכולם...

alfiekeren

New member
שלום לכולם...

שלי גל ואניטה..מקווה שכולכם עוד פה. אז ככה. אולפן ממשרד הפנים הצחקתם אותי..כמו ששלי אמרה ..את מצפה ליותר מדי מהם גלי. מהם תקבלי רק צרות.. הם רצו 3300 שקל לחודש. התווכחנו איתם על המחיר..כן זה ממש משא ומתן ובסוף נתנו לנו את זה באלפיים. זה מאד קשה ללמוד באולפן..זה מאד אינטנסיבי. הם מקבלים הרבה שיעורים הביתה ככה שאין סיכוי לעבוד בזמן אולפן. אבל יש גם דברים טובים באולפן כמו שסיפרתי קודם מוצאים אנשים באותו המצב . אז הדברים נראים פחות קשים. אני רק מצטערת שהוא לא הלך קודם. גלי אני ממליצה לך לשלוח אותו לאולפן אפילו בכוח אם אתם מחליטים לגור פה. בקשר למבחן של אלפי..הוא אומר שהיה בסדר..

cielo

New member
כ"כ הרבה ?!

מה ? אנחנו שילמנו 1500 על הראשון ו 2000 ומשהו על השני, אני בבהלם מהמחיר ואני עוד יותר בהלם שמי שיהודי עושה את זה בחינם ! טוב, כבר סיכמנו שאנחנו מדינה עם דלתות פתוחות, הא ? בכל אופן, כן, גברת בייבי קרן צודקת, זה מתיש ומעיק אבל זוהי השקעה לטווח הרחוק. נשיקות

cielo

New member
בגלל זה הייתי בהלם !

מה אלפי עומד לקבל תואר בעברית ? נו, לפחות יהיה לו תואר בעוד משהו
לא נורא נשמה, לא נבכה על חלב שכבר נשפך ... וגם לא מנגבים אותו .... זהו, אני רואה שהגעתי לשלב שאני מצחיקה את עצמי ...

alfiekeren

New member
חשבון פשוט..

אז אני אשלם 12000 שקל על מה שאת שילמת 1500???
פריירים לא מתים..רק מתחלפים אה??? אתם רואים ...זה חשוב לדבר על כסף!!!!!!! אני הולכת לדבר איתם!!!

Go Leo Go

New member
1,000 שקלים כל הסיפור

200 שקלים לחודש, 1,000 שקלים לאולפן כולו (חמישה חודשים). חברה שלי התחילה ללמוד עוד לפני שסגרנו את מסמכי העליה. לעולים זה חינם, אבל ב200- שקלים לחודש חבל לבזבז את הזמן. אגב, בניגוד למה שנדמה ישנם סקטורים שמקבלים הרבה יותר הטבות מעולים חדשים. דמיינו לעצמכם חרדי עם שמונה ילדים שלומד בכולל, נכה עם שלל קצבאות ניידות, מתנחל מצטיין ובדווי מהנגב. פוליטית, אתם יכולים להיות בעדם או נגדם, אבל הם חולבים את המדינה היטב.

elico

New member
כמה ????

אשתי הלכה לאולפן (היא במעמד א/5) וזה עלה כ400 ש"ח בסוף אוקטובר 1999. הרישום היה במשרד של עירית פ"ת (בבניין מול משרד העיריה) איפה שכל העולים החדשים נרשמים. רק שאשתי היתה צריכה לשלם עבור האולפן והם לא. אשתי גם הלכה לאולפן ב´ בסוף 2000 וזה עלה אז כ 580 ש"ח. אז או שהמחירים עלו מאז, או שהלכתם לאולפן הלא נכון ....

למעלה