שלום לכולם

jam19

New member
שלום לכולם

שלום לכולם וחג מימונה שמח. קוראים לי מייקל ואני דתי (ממשפחה דתית, אני הורדתי את הכיפה אבל מנהל חיים דתיים נורמלים בבית) ואני הומו, כן, כמו כולנו. החברים שלי יודעים עלי, חלקם, אבל המשפחה לא יודעת, אני ימות אם אמא שלי תדע, היא תשב עלי שבעה. כשהורדתי את הכיפה היא לא דיברה איתי חצי שנה, מה יקרה אם היא תדע את זה??? מה עושים? איך מתמודדים עם החרא הזה? יש לינו שתי אופציות: 1. לחיות בשקר ולהתחתן עם אשה למרות הכול. 2. לצאת מהארון ואז כולם יסתכלו עלינו עקום. ממש אחלה אופציות, זה כמו לבחור איך למות, בחנק או בירייה... טוב, אלו הם חיי, אני ישמח להכיר עוד אנשים, שיהיה לכולנו חג מימונה שמח וסופשבוע מקסים.

jam19

New member
עוד משהו...

להיות הומו זה אסור מהתורה נכון? אז איך זה שאלוהים יצר אותנו ככה? הרי כולנו יודעים (ותקנו אותי אם אני טועה) שזה חזק מאיתנו והניסיון הזה הוא גדול עלינו בכמה מידות, לא?

SimsY

New member
אם זה היה אסור מהתורה

אלוהים לא היה יוצר אותך ככה. כמו כל דבר בתורה אפשר לפרש את זה בכמה אופנים.

השאלה של הפורום, ב-ה' הידיעה!!!

משעשע קצת איך השאלות הזו עולה כאן בגרסאות וניסוחים שונים, והתשובות עוד יותר מרתקות!! מייקל! יש כאן יותר משרשור אחד שדן ודש בנושא בהרחבה, לי אין תשובה עבורך, יכול רק להזדהות (חלקית) איתך במצבך, זו דילמת חיים קשה וכבדה, הלוואי שתקבל תשובה חד משמעית עליה. בהצלחה לך...

SmartToyBoy

New member
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

אני לא בטוח שהמימונה הוא ממש "חג", אבל אם שמעון פרס אמר ש"היום כולנו מרוקאים" , אז בסדר
קודם כל, אני מקווה שזה ישמח אותך לדעת, אבל יש המון אנשים באותו מצב כמו שלך בדיוק! אני מציע לך גם להסתכל פה בדיונים שהיו לפני ולהיווכח שאולי יש עוד ברירות. תנסה להסתכל על זה בהיבט אחר: הקב"ה שאוהב את כולנו, נתן לך (ולי ולעוד רבים) תכונה מסויימת, דבר שטבוע בנו. אני מסרב להאמין לכל אילו שחושבים שאפשר לשנות את זה לחלוטין ולעקור את החלק הזה באופי שלנו. השאלה הכי קשה היא (וגם אתה העלית את העניין) מה בדיוק האל רוצה מאיתנו? כאן בדיוק נעוץ הכל! הבעיה היא שאף אחד לא יכול לענות לך במאה אחוז מה רצון האל. יגידו לך שהאידיאל זה שתדחיק את הרגשות , תתחתן ו"יהיה בסדר" - שטויות! ראשית אף אחד לא מחפש אידיאל ושנית מי אמר שזה מה שצריך להיות?! סתם שתדע שלמשל יש משהו שמאוד נפוץ בחברה החילונית (ואני מאמין שיש קצת גם בדתית) של נישואין בין הומו ולסבית למטרה של הבאת ילדים משלהם. תוכל להציץ בדיון שהתנהל כאן לפני כשבוע http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1190&msgid=75555570 בקיצור אני רק מציע שתהיה אופטימי יותר
תנסה לקבל את הכל באהבה
ולקוות שיהיה טוב
שיהיה סופ"ש מדהים, SmartToyBoy.

SimsY

New member
אני חושב שיש בעיתיות גם בנישואין

בין הומו ולסבית - אלו לא נישואין זה הסכם כובל. זה ביזוי מוסד הנישואין. מה גם שזה יגרום לו להרגיש החמצה בגיל מבוגר שכל החיים שלו הוא לא חי עם הבן אדם שהוא רצה לחיות איתו אלא הסתפק במפגשים אקראים לצורך סיפוק בלבד.

SmartToyBoy

New member
אני מסכים !

אתה יודע מה אני רואה Sims, אולי בתור הדבר הטוב יותר? הרי שנינו מסכימים (אני מאמין) שאדם צריך להמשיך את המין האנושי. נכון, יש אנשים שלא מביאים לעולם ילדים מטעמים אלו ואחרים, אבל שסקטור שלם (ועוד ההומואים - שיכולים להיות לרוב הורים נפלאים מרבים אחרים, וללמד את הילדים שלהם דבר או שניים על היחס לשונה) יוותר על זה?! כמובן שהמשפט האחרון נאמר בהקצנה, אבל זה רק כדי להמחיש את הכוונה: אני חושב שנישואים של הומו ולסבית, כאשר גם הבעל וגם האישה חופשיים ליצור קשר עם מישהו בן מינם, הוא רעיון נהדר. תחשוב Sims, עם כל הכבוד לרצון של עצמנו לחופש, לעצמאות (ויש כבוד...), היחס מהמשפחה, מהחברה שלא מבינה ולא יודעת יהיה מטרד. אני מאמין שאלו מאיתנו שיבחרו לחיות עם עצמם בשלמות (ויש כאלו שכבר בחרו) ייצטרכו או להתעלם מהמשפחה, או להתרחק מהדת וכיוב', ואני מאמין שיש אולי אנשים שעדיין רוצים להינות מכל העולמות (דווקא כאן אני לא חושב על עצמי עדיין , אני רק בן 19 ומעלה את מחשבותיי על העתיד הרחוק...). הרווח הוא גדול שכן יהיה לאדם שקט מהחברה ומהמשפחה. הוא יגדל את ילדיו בשמחה עם אשתו, ויזכה לאהבה עם מישהו שהוא אוהב באמת. וימשיך לקיים את המצוות באהבה, ברמה האישית שלו. אתה יודע מה Sims, אולי אני סתם מדבר, אבל אני העלתי כאן מחשבה, הצעה, תהייה. יתרונות וחסרונות. טוב או לא טוב, אני מאמין שכל אחד יחליט לעצמו.
לילה טוב SmartToyBoy.

SimsY

New member
למה שהם לא

יתחתנו עם בני מינם ? הם =לא= צריכים לוותר על זה - יש היום כל כך הרבה אפשרויות שהומואים יביאו ילדים - וימשיכו לחיות עם מי שהם רוצים אני מכיר אישית מכל הפעילויות שלי שהייתי בהן של האגודה ובכלל 10 זוגות שיש להם ילדים שלהם פרטיים ועדיין חיים עם מי שעושה להם טוב. אני רציתי להגיד שבקשר לרעיון שהם יהיו נשואים אבל יהיו בקשר עם אנשים אחרים - למה שהם רק יצטרכו להיות בקשר עם אנשים אקראיים בלי שהם יזכו לקשר קבוע ותמידי עם הבן אדם שהם אוהבים ? הם לא צריכים להענש על זה שהם נולדו שונים! אתה יודע היום האפשרות של משפחה חד מינית גובר מיום ליום. אז כל אדם צריך לחשוב מה בדיוק הוא רוצה - את טובתו ושהאחרים יקפצו או את טובת האחרים ושהוא יסבול.

SmartToyBoy

New member
מה אומר ומה אגיד...

הלוואי וזה היה יכול להיות כך, וכל כך בפשטות. הלוואי שכל אחד היה יכול לבחור, בלי לפגוע בשום מוסכמה חברתית או לסתור ציווי דתי, האם לחיות עם גבר או אישה. שזו היתה בחירה ככל הבחירות: מגמה בבית הספר, תפקיד בצבא (טוב נו, שם לא כ"כ...
) מקצוע בחיים ומקום מגורים. אתה צודק => יש הרבה מאוד אנשים שחיים כך והם מאושרים, אבל אולי לא כל אחד מסוגל לעשות את הויתורים הלא פשוטים האלה. אולי זה בכלל לא הפתרון האידיאלי, שעליו מדובר כה רבות? אני ממשיך לחפש, לקוות ולהאמין
וטוב שיש אנשים כמוך
שבוע נפלא, SmartToyBoy.

SimsY

New member
זאת תהיה בחירה שלך

אם תלמד להוציא את האנשים המתאימים מההחלטות שלך. למה אתה יהודי? הרי יש כל כך הרבה אנשים בעולם שחושבים שזאת עבירה על חוקי המוסר הגזעי ? זה לא מפריע לך ? לא, אתה יהודי וזה לא מפריע לך כי אתה יודע שהם אנשים חולניים. כמו שאתה יהודי למרות שכל כך הרבה אנשים בעולם חושבים שזאת עבירה על חוקי המוסר הגזעי, כי הרי אתה יודע שהם מפגרים וגזענים. אתה יכול להיות בשקט הומו למרות שיש אנשים כאן בארץ שחושבים שזאת עבירה על חוקי המוסר המיני, כי הרי אתה צריך לדעת שהם מפגרים והומופובים. אתה מה שאתה ושום דבר לא ישנה את זה - אתה יהודי
- ושום אנטישמי לא ישנה את זה
אתה הומו
- ושום הומופוב לא ישנה את זה
ואתה עוד הרבה דברים
שמרכיבים אותך ואין לאף אחד זכות לקחת אותם ממך
תחשוב על זה כי חבל שאנשים אחרים יקבעו לך את החיים - אל תיתן להם את הכח הזה כמו שאתה כיהודי לא נותן לאנטישמים את הכח לפגוע בך כיהודי.

יודיX3

New member
היי מייקל- ברוך הבא ../images/Emo140.gif

ההתמודדות עם הסיפור להורים הוא אצל רובנו בהחלט חלק קשה בכל הסיפור חיים שלנו, אבל, ופה אני רוצה לומר כמה מילים של עידוד- אתה נמצא במצב הרבה הרבה יותר מתקדם ממה שאתה חושב. הרבה פעמים שואלים חבר'ה שאלות בסגנון כמו שלך- אבל מתוך התשובה שלהם ניכר והם גם כן מתוסבכים בינם לבין עצמם- עם שנאה עצמית ואי קבלתם כמי שהם. לאנשים כאלה אני אומר- מנסיוני- שיעזבו כרגע את כל הבעיות הטורדות אותם כמו- האם יתחתנו? האם יקימו משפחה? הם כדאי לשקר? וכו' וכו' ובמקום כל זה יתמודדו עם עצמם וישאלו את השאלה הבסיסית: האם אתה מקבל את עצמיך? האם אתה אוהב את עצמיך? וכד'. ברגע שהאדם לומד להפנים את מי שהוא ומה שהוא- ולא מתחיל להשלות את עצמו שזה מחלה וזה יעבור או שזה שלב בחיים, ההתמודדות עם העתיד תהיה הרבה יותר קלה מכיוון שאותו אדם יהיה הרבה יותר חזק מבפנים. כל זאת אני מספר לך מנסיון אישי שלי. נדמה לי מכתיבתך (ויכול להיות ואני טועה) שאתה הפנמת בדיוק מי אתה ומה אתה רוצה. אני הייתי בטוח תמיד שלעולם לא אספר להורים שלי, כי הם יגיבו בצורה כ"כ קיצונית, וזה כ"כ יפגע בהם שאני מוכן לשלם את מחיר השתיקה. רק לפני שנה סיפרתי לשניהם (הייתי בן 26)- הם היו בהלם- וההתמודדות היתה קשה ביותר- במיוחד עבור אימי- שעד היום בוכה בבית מדי פעם בגלל זה- אבל לי אין רגשות אשמה, אני מרוצה מאד מהצעד שעשיתי- ותאמין או לא ההורים שלי אומרים לי שהם עדיין אוהבים אותי ורוצים שאבוא הבתיה כמה שיותר וכו'. יש לנו, להומואים, ובמיוחד לדתיים שביננו בעיה חמורה- שאני מבחין בה שוב ושוב בכל הודעה. אנחנו צריכים לשאת על הגב שלנו כ"כ הרבה- לא רק את ההתמודדות האישית (עם הדת, עצמינו) אלא גם לשאת את כאב ההורים (ולכן לא לספר) וגם לחיות בדיוק לפי הציפיות שלהם מאיתנו, וציפיות החברה (שלא יסתכלו עלינו עקום חס וחלילה). זה לא מגוחך? למה כל הסבל הזה? מה חטאת ומה פשעת שתצטרך לבחור איך למות בחנק או ביריה כשכל "חטאך" הוא להיוולד עם משיכה לבנים? חביבי- אתה צריך לא לבחור איך למות אלא איך לחיות. והגיע הזמן שתכניס את עצמיך למרכז הסיפור הזה. אני סיפרתי להורים שלי כשהייתי בעמדה של כוח- גם הייתי מוכן נפשית (יחסי כמובן וזה עדיין היה קשה) וגם מבחינה פיזית- לא הייתי תלוי בהם (יש לי הכנסה ומגורים עצמאיים). כמו"כ אני הייתי אז (ועד היום) בזוגיות שנתנה לי הרבה כח. לא אומר לך לנהוג ככה אלא רק מספר לך מנסיוני. לגבי השאלה השניה- שאלה פילוסופית לא קלה- שעל בסיסה הוקם הפורום. למה אלוהים עשה כך או אחרת? אין לי תשובה. ולעולם לא תהיה לי. וכל אדם שיבוא עם תשובה וידבר כסגנו של אלוהים מאד ירגיז אותי.

SimsY

New member
אני מרגיש שאלוהים עשה את זה

כי זה פשוט מותר. אני ביקשתי את הוראתו והדרכתו ביום הכיפור הראשון של החיים שלי כהומו ביקשתי שיהיה לי חבר עד שנה אחרי זה - 25 שעות במשך כל אותו חג ביקשתי התפללתי התחננתי שיעזור לי לעמוד בזה ולא ליפול. אני לא אומר שהיה לי דיבור איתו - אחרי הכל לאף אחד אין בעולם הזה. אבל עצם העובדה שאני היום איפה שאני נמצא עם חבר אוהב והכל - אומר הכל ואני רוצה מאוד מאוד לחלוק עם כל מי שפה את ההארה הזאת שניתנה לי כי נורא אכפת לי ממכם ושכולכם תהיו מאושרים כל אחד בדרכו שלו ולא בדרך שאומרים לו - וזה משפט חשוב מאוד. כל אחד שיהיה מאושר בדרך הפרטית שלו ולא בדרך שקובעים לו איך הוא צריך להיות, שאחרת לא היינו יוצאים כאלה - השם יתברך אוהב את כולנו - כ ו ל נ ו, אם לא, הוא לא היה משאיר אותנו על פני האדמה שלו ונותן לנו את ההכרה שאנחנו מקבלים יותר ויותר כל יום. ככה שאני לא בא לדבר בשמו, אבל אני חושב שאני יכול לדעת מה הכיוון הכללי, שאחרת כל הדברים היו לגמרי אחרים. וזה רק בסיפורים של החרדים הפנאטים כל הסיפורים האלה על כל ההפחדות והכל ושאלוהים שונא אותך ושזה אסור וכו' וכו' . רק שכולם יהיו מרוצים במקומם ושלמים עם עצמם והכל יהיה בסדר. כי כמו בפאזל אם תנסה להכנס בין שתי חתיכות של פאזל שהבליטות שלך לא מתאימות לתוך השקעים שלהן אתה לא תצליח להתחבר לכל הפאזל. רק אם תחפש את המקום שמתאים לך באמת בתוך פאזל החיים רק אז תוכל להתחבר להכל. שיהיה בהצלחה לכולם במציאת המקום הזה, ובלי לשים לב לכל הרפש שיוצא לאנשים מסויימים מהפה

jam19

New member
שאלה, סימס...

כתבת שזה מותר, נכון? בעיני זה קצת מוזר בהתחשב בכך שכתוב מפורש בתורה שאסור, על סמך מה אמרת שמותר? אני מבחינתי אסור. אבל אין לי ברירה, אני לא אשם, גם לאלוהים יכול להיות פאשלות וכנראה שאנחנו אחת מהם... קשה לי להגיד שאני עושה את הצעדים הנכונים, אני מאוד רוצה לחיות כמו בנאדם נורמלי עד כמה שאפשר, אני רוצה שאמא שלי תכיר אותי ותדע מי אני, אני רוצה לחיות!!! אבל אי אפשר, או שהיא תמות כשהיא תדע או שהיא תהרוג אותי (לא פיזית, נפשית). ובקשר לנישואים עם לסבית, מה רע? זה ניצול הדדי, זה טוב לגבר, טוב לאישה, טוב לאמא וטוב לחברה. מה רע? לחיות בשקר? הרי אנחנו בכל מקרה חיים בשקר, אז ננצל אותו לטובתנו... אני רוצה ילדים, והרבה!!! למה לי לוותר או לחיות בודד וערירי לבד, ואם אני יחיה עם גבר, מה עם הילדים שלי, מה אני צריך שיסקלו אותם? שיצחקו עליהם? שישפילו אותם? אני יודע שזה לא חיים, אבל לפחות ננסה לחיות הכי פחות בשקר וננסה לחיות הכי נורמלי שאפשר, אז אפשר להקדים תרופה למכה ולחסוך עלבונות מכולם ולהתחתן עם מישהי שבאותה סירה איתך, לא? תגיד לי מה דעתך על זה...

חח.."כנראה שאנחנו אחד הפאשלות..."

זה נשמע כמעט כמו בדיחה, כל עוד זה לא נוגע לעצמך, אבל כן, זה לגמרי נראה כמו "פאשלה", כמו שיש נכים, יש היפראקטיביים, אוטיסטים תסמונת דאון וכדו', יש גם תסמונת הומוסקסואליות...חח אשכרה נשמע כמו בדיחה טובה, אבל בדיחה זו בדיחה, היא לא בהכרח חייבת לשקף את האמת, בחיים לא הייתי משווה הומוסקסואליות לנכות כלשהי, דבר שהמון נוטים לעשות, להכריז על ההומוסקסואליות כעיוות בטבע, מחלת נפש וכל מיני אימרות דומות, שיהיו בריאים כולם, אני לא מגיש חולה בכל אופן...

SimsY

New member
אלה מחלות

הומוסקסואליות היא לא מחלה. עברי לידר הוא הזמר המוביל בישראל כיום - נראה לך שהוא חולה? קורין אלאל היא גם זמרת מעולה - נראה לך שהיא חולה? עוזי אבן, יגאל רביד, יזהר כהן, יהודית רביץ, אמנדה בירס (מרסי מנשואים פלוס), השחקן שמשחק את הילד הזה מ"מי הבוס", האבא מהסדרה "אלף" אלה נראים לך חולים ? נראה לך שמשהו לא בסדר איתם ? ממש לא נראה לי אז די עם ההומופביה העצמית בבקשה - אין לכם לרגע צורך להרגיש כמו חולים או משהו אחר. כל האנשים המוצלחים הם הומואים כמו שאתם רואים :)

בדיוק זה מה שאמרתי...

רק בדרך הבעה שונה, אלה לא תחושותי, אלה תחושות של הומופובים בורוים וחסרי רגש. ואני לא מרגיש פחות מוצלח מעברי לידר, קורין אלאל, עוזי אבן, יזהר כהן, יהודית רביץ וכו'...המשרה שלי מאוד מכבדת אותי, אבל לצערי לא בתור הומו!!!!!!! וגם תחום הלימודים שבחרתי לי מאלץ אותי להישאר בארון... וזה ממש עצוב, אם אני יוצא מהארון זה עלול לפגוע לי במשרה ובעבודה כעצמאי בעתיד הרחוק יותר, כשאסיים את התואר. זה העולם, יש דברים שאי אפשר להילחם בהם, המלחמה היא עצמית, להילחם בהשפעת הסביבה עליך!!

SimsY

New member
איזה תואר כבר יכול להיות שפוגע בך?

אם אנשים שמרוויחים את הלחם שלהם מדעתם של אנשים עליהם לא מתביישים לצאת מהארון, אז בסופו של דבר - ואני אומר בסוף כי יש כאן תהליך שכל אחד צריך לעבור - אני חושב כולם יכולים - אלא אם כן תסביר לי אחרת.

ועוד איך יש!!!!

אני נמנע מלכתוב מה אני לומד, גם ככה חשפתי קצת יותר מידי פרטים עלי. בפרט שיש באחד מפורומי הגאווה מישהו שאני ממש מכיר מקרוב, כך שאני צריך להיות זהיר. בשלב זה של חיי, גם כחילוני אני לא יוצא מהארון! אבל כך לך כדוגמה- פסיכולוג הומו, מה דעתך? לא נראה לך שיהיו הרבה כאלה שימנעו מלבוא אליו בגלל היותו הומוסקסואל ? ? ? (בפרט אם נגיד הוא צריך לייעץ להם בנושא נישואים). או לדוגמה שחקן הומו (וזה ממש מצוי), ידוע שיש שחקנים שנמנעים מלצאת מהארון רק מחשש שזה יפגע בקריירה שלהם. ויש עוד תחומים...

SimsY

New member
בוא נסקור את האנשים

עברי לידר - יצא מהארון עשה לו רק טוב, יהודית רביץ, יזהר כהן, יגאל רביד, קורין אלאל - מעניין שאף אחד לא הפסיק לאהוב אותם או לשמוע את המוסיקה שלהם רק בגלל שהם כאלה. ככה שזה לא ייפגע אם לא תיתן לזה לפגוע. כמובן שאתה צריך להתחזק ולרכוש את הבטחון העצמי שלך לפני שתוכל להרגיש שזה לא פוגע בך יותר. ואגב אם יש אנשים שלא רוצים ללכת לפסיכולוג שהוא הומו - באמת עדיף שהם לא ילכו אליו - והומו יכול לייעץ בדיוק כמו סטרייט בענייני נישואין כי אל תשכח שיש היום גם הומואים נשואים ולא חשוב מה החוק בישראל אומר או מה כל הומופוב מתחיל אומר - הנישואין שלהם הן בדיוק אותם נישואין של סטרייטים והרצונות שלהם לא שונים מסטרייטים רק בגלל שהם לא נמשכים למין השני.

למעלה