ברצון רב ../images/Emo13.gif
שמחתי לדעת שקלעתי לתכונות מאופייך, אני כאמור חובב של הגרפולוגיה, ולא עברתי קורס מקצועי, אלא יותר אימון על כתבי יד. קראתי אומנם ספרים בתחום, אבל סה"כ מה שאני אומר אולי לא קרוב למה שמלמדים בקורסים.. אבל הניסיון הוא גם משהו
הרושם הראשוני שתופס בכתב היד שלך הן האותיות: אלו מופשטות ברמה גבוהה, מפורקות כמעט ללא קישורים, וזויתיות למדי (ה´נ´ שלך לדוגמא). זה מראה על יחס תקין וקורקטי לאנשים. לא יחס ´זורם וחלק´ שתצפה מאותיות עגלגלות ומתפתלות. גם המרחק בין המילים (שמצביע לא אחת על היחס לאחרים) גדול ועומד לעיתים על מרחק של שתיים עד שלוש אותיות. זה מראה על גישה "מרחוק". כלומר, אם אתה נכנס לחדר, ומציגים בפניך בעיה שקשורים באנשים אחרים ומערכות יחסים.. אתה לומד אותה מהצד ונותן דעתך, במקום להזדהות רגשית עם צד כלשהו או עם שניהם, ולנסות לערב "קישקעס" בהחלטה. אתה מקפיד מאוד על שורה ישרה, כלומר, חשוב לך לעבוד לפי כללים, להיות ישר, תקין, מסודר, קפדן, גם קשוח לדעתי. זה נובע מהמשעמת העצמית. השורה היא היחס שלך לחוק, לזולת כפי שהיא נובעת מהדרך של החוק והמילה הכתובה. וכתב שמתפתל על השורה, מראה יחס לא מגמתי. המרחק של החתימה שלך מגוף הכתב מראה ריחוק, ורצון לעמוד מהצד ולהשקיף. אבל העובדה שכתבת רק את שמך האישי ולא הוספת שם משפחה, מראה שאתה רוצה לשמור על דברים ´פשוטים´ וייתכן ויש בך רצון לדאוג לאחרים באופן אישי ומעצמך. האותיות שלך מאוד תבניתיות ולא משתנות. מה זה אומר ? לדוגמא הקפדה על סדר. הקפדה על משמעת. עבודה לפי נהלים וחוקים נוקשים. כשרוצים לבדוק יחס להשכלה ולעולם הרוח מתבוננים בחלק העליון של האותיות. אתה מפתח אותו מאוד! זה מראה על עניין ברוח ובהשכלה. אבל טיפוסים שמתעסקים ברוח והשכלה, מפשיטים את הכתב שלהם ל"חוטיות" הרבה פעמים, שהוא כתב יותר קטן, וזורם, ומרוחק מאנשים. אצלך זה לא ניכר - - כלומר הסקתי שבחיי היומיום אתה לא קשור ל"עסקי הרוח וההשכלה", אבל שזה כן מעניין אותך, ואתה כן לומד ורוצה להרחיב אופקים.. וכך הגעתי לזה שאתה עוסק בזה כתחביב. ולסיכום, אני תמיד מתבונן בדף דקה או שתיים, מנסה לדמיין את הכותב, איך כתב את המילים, מה גרם לו להיות איטי יותר, מהיר יותר, בודק קישוריות וכו´. לומד טוב טוב סימנים. ובתקווה מגיע למסקנות נכונות.. ז´אן, לשרותך.