שלום לכולם

Ramie

New member
שלום לכולם

מזה זמן מה אני עוקב בענין רב ובענג אחר ההודעות בפורום. מאחר ובין שאר עיסוקי אני משתתף בקורס לימוד גרפולוגיה, הפורום מביא לי גם תועלת בנוסף לעונג. ברוח ימים אלה אני גם מצרף את כתב ידי לניתוח. בדוגמת כתב היד רשמתי שיר של אלתרמן(שאני מכירו על פה) שהיה פעם הבסיס לכל הצגת חנוכה בבתי הספר היסודיים. אני מקוה שתהנו. אני בן 50 וכותב ביד ימין. תודה!

ברוך הבא ../images/Emo13.gif אם אתה עוקב אחרינו

אתה בטח יודע שאסור לכתוב שירים אלא רק כתיבה חופשית
. אתה מוזמן לעיין בהודעת המנהל ולצרף כתב יותר מתאים לאבחון.
מיכל

Ramie

New member
כמובן,

כמובן שאת צודקת, מיכל. נסחפתי ללא ספק. אני מצרף הפעם טקסט חופשי. לקח לי זמן למצא נושא לכתב עליו (ושלא יהיה קורות חיים) אבל בסופו של דבר - הצלחתי.

אריק!

New member
ערב טוב לך

אתה נראה לי אדם בעל עומק רגשי וחברות, שורשי ונאמן. אמינותך זה גם כבודך, את מלתך לא תפר ועקרונותיך יצוקים מכדי לסחור בהם. רגיש, מעכל לאט, נסער מכפי שנדמה ולוקח דברים ללב, משחזר שמא נעשתה טעות - כדי לתקנה. רצון ללמוד, להתחדש ולהתקדם כדי לא להיתקע מאחור - ייתכן שמפאת הנסיבות נבצר ממך לממש בעקביות כפי שהיית רוצה, ויש עליות וירידות. מסתייג מ אי וודאות ומעדיף להישען על נסיון אישי ועקרון בדוק. מתחבט. בעל ניגודים. כועס על עצמו פעם שהתעקש והיקשה באופן שיצר קונפליקט, ופעם שהקל וויתר וזו התוצאה. רגשי אשמה שלא עשה די. עפי"ר לא מוכן לעשות הנחות על רצינות, יסודיות, הקפדה ואמינות. מחפש תוכן ומשמעות, אולי גם שנוי - טיבו של השנוי לא בהיר לך. דברים שהערכת וחזית שיקרו אכן מתממשים לנגד עיניך ויש בכך מבחינתך סמליות והוכחה לצידקת דרך, עקרון ואמונה ´בעד´ שינויים, אך בצורה מודרגת מושכלת, וייתכנו וויכוחים מול סביבה שרואה דברים אחרת, שמדמה ש ניתן לעשות זאת מהר ולהשיג עכשיו, ואתה כל כך טוב יותר שזה מורכב ודורש זמן הבשלה אטי יותר. כל טוב ושבוע טוב יותר לך ולמדינה - אריק.

Ramie

New member
../images/Emo51.gifלאריק

תודה, אריק, על הנתוח. בהקשר זה עלתה בדעתי השאלה הבאה: גם אתה וגם זאן מצאתם כי אני מחפש שנוי (וזה כמובן נכון). ההדגש של רצון זה בניתוחים היה שונה. אצלך זה היה משהוא שולי, בעוד שזאן הדגיש את הנושא. האם הבדל כזה בהדגשי נושאים שונים בניתוחים שכיח? האם הבדל כזה הוא לגיטימי? שוב, תודה.

אריק!

New member
רמי בוקר טוב

זה אך טבעי שיהיו הבדלים בין נתוחים ובין דגשים בתוך ניתוחים שכן אנחנו לא מעתיקים אחד מהשני. הנתוחים שכולנו עושים כאן לא מתיימרים להיות מקצועיים וממצים, אך כמובן שמשתדלים לדייק, ובמגמה חיובית. ובענין שנוי ניתן לציין מספר אפשרויות כפי שעולה מהניתוחים: 1. אתה מבקש שנוי בשל תחושה שכבר מיצית או נשחקת. 2. אתה ´עובד´ על שנוי פנימי כדי לחזק תכונות רצויות, שנוי מבורך. 3. אתה אולי חווה שנוי בהתהוותו, או חושש מפניו ומתרגם זאת לרצון שלך עצמך בשנוי. לא ניתן כמובן במסגרת זו להתעמק יותר, אולם בכל מקרה אם לחצי השנוי מדרבנים אותך לעשות דברים שקודם טרם עשית - הרי זה משובח. תוספת שלא שייכת לך: מיכל, מה דעתך על השנוי אצלי ?

jean

New member
ובהמשך לדעתי ממקודם,

ניכר שיש בך לפעמים קשיים עם הזדהות רגשית. אתה נתפס בידי אחרים כאדם קשה ונוקשה. זה מעציב אותך, ואני חש שהמצב הזה התקבע עם תקופת הזמן, ועצם זה גורם לך לתסכול. אתה מבקש להפתח ולעשות שינוי פנימי. הנוקשות בכתב יד והאיטיות שבכתיבה, יכולה להעיד על אופי צבאי או מערכתי. כך שאני מעריך שיש לך ניסיון ארוך בעבודה עם מנגנון "קשיח" שדורש סדר ומשמעת. כתב היד שלך מאוד ממושמע לך. אבל עם התקדמות הגיל, את חש שהמשמעת מסתיימת היכן שמסתיים המנגנון. אני אישית מאמין בתפיסה פאטאליסטית מעט שאומרת שאומרת שאתה ממשיך להיות עצמך והמסגרת מאמצת ממך לא פחות ממה שתאמץ ממנה. כך שהשינוי המומלץ תמיד חוזר להשלמה עם העצמי. יש בה מעט פאטיות, אבל היא גם עוזרת לי אישית. המלצה נוספת, ליציאה ממעצור רגשי - לכתוב ! הייתי ממליץ לך לכתוב (עדיף עם מקלדת ומחשב, כי אם תכתוב בכתב יד זה יקח ממך מאמץ פיזי גדול..) הכתיבה מזככת את הנפש וחופרת בתעלות הזכרון יותר טוב מכל אמצעי אחר (לטעמי לפחות). בהצלחה.

Ramie

New member
תודה, זאן

אנני יודע אם תרצה להסביר, אבל אני הייתי שמח להבין אילו אלמנטים גרפיים בכתב ידי גרמו לך לראות את הצורה בה אני נתפס ע"י אחרים. מהתאור נראה כאילו היית נוכח בישיבות בחברה בה אני עובד. גם העובדה שאני עוסק בחומר אקדמי כתחביב היא נכונה, ושוב אני סקרן להבין איך עובדה זו משתקפת בכתב ידי. במסגרת השנוי שאותו אני מחפש (גם פרט זה נכון, כמובן) התחלתי ללמד השנה גרפולוגיה ברצינות. בשלב המוקדם בו אני מצוי אנני יכול אפילו להעלות בדעתי איך מגיעים למסקנות (נכונות) כאלו. שוב תודה

jean

New member
ברצון רב ../images/Emo13.gif

שמחתי לדעת שקלעתי לתכונות מאופייך, אני כאמור חובב של הגרפולוגיה, ולא עברתי קורס מקצועי, אלא יותר אימון על כתבי יד. קראתי אומנם ספרים בתחום, אבל סה"כ מה שאני אומר אולי לא קרוב למה שמלמדים בקורסים.. אבל הניסיון הוא גם משהו
הרושם הראשוני שתופס בכתב היד שלך הן האותיות: אלו מופשטות ברמה גבוהה, מפורקות כמעט ללא קישורים, וזויתיות למדי (ה´נ´ שלך לדוגמא). זה מראה על יחס תקין וקורקטי לאנשים. לא יחס ´זורם וחלק´ שתצפה מאותיות עגלגלות ומתפתלות. גם המרחק בין המילים (שמצביע לא אחת על היחס לאחרים) גדול ועומד לעיתים על מרחק של שתיים עד שלוש אותיות. זה מראה על גישה "מרחוק". כלומר, אם אתה נכנס לחדר, ומציגים בפניך בעיה שקשורים באנשים אחרים ומערכות יחסים.. אתה לומד אותה מהצד ונותן דעתך, במקום להזדהות רגשית עם צד כלשהו או עם שניהם, ולנסות לערב "קישקעס" בהחלטה. אתה מקפיד מאוד על שורה ישרה, כלומר, חשוב לך לעבוד לפי כללים, להיות ישר, תקין, מסודר, קפדן, גם קשוח לדעתי. זה נובע מהמשעמת העצמית. השורה היא היחס שלך לחוק, לזולת כפי שהיא נובעת מהדרך של החוק והמילה הכתובה. וכתב שמתפתל על השורה, מראה יחס לא מגמתי. המרחק של החתימה שלך מגוף הכתב מראה ריחוק, ורצון לעמוד מהצד ולהשקיף. אבל העובדה שכתבת רק את שמך האישי ולא הוספת שם משפחה, מראה שאתה רוצה לשמור על דברים ´פשוטים´ וייתכן ויש בך רצון לדאוג לאחרים באופן אישי ומעצמך. האותיות שלך מאוד תבניתיות ולא משתנות. מה זה אומר ? לדוגמא הקפדה על סדר. הקפדה על משמעת. עבודה לפי נהלים וחוקים נוקשים. כשרוצים לבדוק יחס להשכלה ולעולם הרוח מתבוננים בחלק העליון של האותיות. אתה מפתח אותו מאוד! זה מראה על עניין ברוח ובהשכלה. אבל טיפוסים שמתעסקים ברוח והשכלה, מפשיטים את הכתב שלהם ל"חוטיות" הרבה פעמים, שהוא כתב יותר קטן, וזורם, ומרוחק מאנשים. אצלך זה לא ניכר - - כלומר הסקתי שבחיי היומיום אתה לא קשור ל"עסקי הרוח וההשכלה", אבל שזה כן מעניין אותך, ואתה כן לומד ורוצה להרחיב אופקים.. וכך הגעתי לזה שאתה עוסק בזה כתחביב. ולסיכום, אני תמיד מתבונן בדף דקה או שתיים, מנסה לדמיין את הכותב, איך כתב את המילים, מה גרם לו להיות איטי יותר, מהיר יותר, בודק קישוריות וכו´. לומד טוב טוב סימנים. ובתקווה מגיע למסקנות נכונות.. ז´אן, לשרותך.

jean

New member
למרות איסור דרבנן, הנה קצת מדעתי...

הי רמי, למרות שאילוצי הניתוח מבקשים בד"כ כתיבה רגילה על דף חלק, ולאו דווקא שינון שיר שמצריך סידור קפדני של השורות ויכול להכביד על הניתוח, החלטתי לאמר כמה מילים, אני לא גרפולוג מקצועי ואשמח לכל דבר ביקורת.
האותיות שלך מוקפדות מאוד, ניכר שאתה אדם מסודר, יחס תקין ומנומס לזולת. יש לך עניין בתרבות ובהשכלה גבוהה, אבל אתה לא עוסק בזה באופן תכוף מאוד, אלא יותר על ´אספרסו´. כלומר כתחביב. אתה אדם עם חשיבה מאוד מופשטת. מסודרת, ביקורתית. מנומקת. אתה מעולה בוודאי במכתבים רשמיים, מסודרים. עם זאת אני חש מהכתב שאתה לא מרוצה מה´קבעון´ שחל עליך זה זמן ארוך. הוא מוביל אותך לרצון לשנות משהו מעצמך. להוביל איזשהו שינוי באישיות. יש בך ביקורת עצמית, כמו ב´מם´ הסופית שמביטה בריחוק על כתב היד. אנא כתוב ´טקסט´ חופשי רגיל על דף רגיל, כדי שאוכל לאמר עוד.

Ramie

New member
תודה,

תודה, Jean, על הניתוח החלקי. אמנם, לא יצא לי לכתוב מכתבים רשמיים בזמן האחרון, אבל הנתוח נכון, ומאד מרשים. צרפתי כתב יד לפי הדרישות הגרפולוגיות לתגובה של מיכל. אשמח אם תציץ בו. שוב, תודה.

למעלה