שלום לכולם!

freakyme

New member
שלום לכולם!

שמי שלי, אני סטודנטית לתקשורת ויש לי שאלה אליכם: האם אתם עוסקים בתחביב זה בשעות הפנאי שלכם? במידה ועניתן 'כן'---- האם אחת המטרות במשחק היא 'לברוח'? לשבור את שגרת היום יום ולהיכנס למציאות שונה? ובמילים אחרות, האם התחביב הזה מהווה מפלט בשבילכם? אשמח אם תוכלו לפרט על התחושות שלכם-- התשובות שלכם יופיעו במצגת, במלואן, במסגרת קורס החוקר את תרבות הפנאי בישראל. תודה רבה, והמשך יום/שבוע נעים!!!

ycyclop

New member
ועוד איך משחקים

אבל הסיבה היא פשוטה: כי זה כיף. זה בהחלט שובר את שיגרת היום, אבל בשום פנים ואופן לא בשביל לברוח.חוץ מזה, משחקי לוח זו בהחלט פעילות חברתית כפית שלצערי נתפשת כילדותית וחבל. אם במקום לשרוץ מול הטלויזיה אנשים היו יותר משחקים, הם היו רואים את ההנאה שבזה ואיך כולם נהנים מהפעילות. עצם צורת הצגת השאלה: "האם אחת המטרות במשחק היא 'לברוח'? לשבור את שגרת היום יום ולהיכנס למציאות שונה? ובמילים אחרות, האם התחביב הזה מהווה מפלט בשבילכם?" מראה על התפיסה המעוותת שיש היום: מבוגר שמשחק = יש לו בעיה. לסיום ציטוט חביב: אנחנו לא מפסיקים לשחק כי אנחנו מתבגרים. אנחנו מתבגרים כי אנחנו מפסיקים לשחק. - ג'ורג' ברנארד שואו

ננסק

New member
מסתבר

שהיא שאלה את אותה השאלה בכל פורום. זה נראה כמו "התקפה" ישירה עלינו, אבל זה רק ניסוח קבוע.

freakyme

New member
לא...

ממש לא התכוונתי להעביר ביקורת על התחביב שלכם, שיהיה ברור! העברתי את אותה הודעה בהמון פורומים, אני אמורה להציג פרזנטציה בנושע"פנאי הוא מפלט", ורציתי להשתמש בתשובות שלכם בכדי להוכיח את הטענה, לא לבקר אתכם בשום צורה!!!!

ננסק

New member
כמו שענו מעלי.

האם אתם עוסקים בתחביב זה בשעות הפנאי שלכם? כן. האם אחת המטרות במשחק היא 'לברוח'? לא. כל השאר השאלות לא רלוונטיות. אנחנו משחקים במשחקי לוח כי אנחנו נהנים מהחוויה, שהיא באופיה חצי חברתית. חבר'ה שיוצאים לפאב ביום שישי בערב, זה אסקפיזם? אז למה שמה שאנחנו עושים יהיה שונה באופן כלשהו? משחקי לוח הם דרך אינטלגנטית ומהנה מאוד להעביר את הזמן, ואנחנו עושים את זה מתוך הכיף שבדבר ובגלל שאנחנו מודעים בכלל לקיומם. נראה שמלבדנו, כמעט ואין בארץ *אף אחד* שמודע בכלל למשחקי הלוח הנפלאים שיש שם בחוץ. זה הפסד מוחלט שלהם, לא סטייה חברתית שלנו. למעשה, משחקים רבים הם מסובכים למדי (מונופול זה בקושי משחק לוח, זה בדיחה), כלומר צריך להשקיע בהם מאמץ ורצון רב, ובכך הם מהווים מפלט ממש גרוע.

ננסק

New member
הערה נוספת

אני לא נגד המצגת שלך, להיפך - אני בעד דברים כאלה. אבל צריך להציג דברים בגישה הנכונה, ושאלת המחקר שלך מאוד בעייתית ומוטת כאן. בכל מקרה, לפי מה שראיתי, בשיטוט שלך בין הפורומים פספסת את פורום משחקי תפקידים, שהוא אחד התחביבים האימרסיביים ביותר בארץ. כמעט כל חברי הפורום הזה בתפוז הם אנשים מבוגרים. אני רק מציע לשנות קצת את הניסוח של השאלה לפני שאת ניגשת לשם, כי לדעתי תושבי הפורום יכנסו למלחמת פליימינג על הדבר הזה. למרות שמדובר בתחביב אסקפיסטי להפליא במבט ראשון, באמת שנמאס להם (ולי, כשחקן מ"ת) שכל חוקר שניגש לעניין, מסתכל עליו מהגישה הזאת.

טלד

New member
שמת לב מה קרה לאחרון ששאל שם כזאת

שאלה? והוא עשה את זה בנחמדות, בלי להניח שהוא עומד מול חבורה של מוזרים.

ננסק

New member
כן, אני הפנתי אותו לשם בזמנו

ולכן גם הוספתי את האזהרה הפעם. בכל מקרה, חוקר לא מבקש להפוך לחבר של תושבי הפורום, הוא רק רוצה תשובות. מבחינתו, מקסימום הוא יתעלם מהפורום וימשיך הלאה - הפסד שלנו, לא שלו.

bennyzl

New member
משחקים

בס"ד אם את קוראת אנגלית יש בקישור הבא מאמר מאוד נחמד על למה אנחנו משחקים בכלל האתר מומלץ לכל אוהבי המשחקים באתר יש שם הרבה מאוד חומר מעניין. http://jergames.blogspot.com/

למעלה