שלום לכולם

שלום לכולם

אני בת 23 ומבולבלת ואין לי מושג מה ללמוד ואיך ואיפה ומשום מה אני לא מוצאת כיון חשבתי אולי בפורום הזה יוכלו לתת לי יעוץ לאן לפנות מה לעשות

nant

New member
אני נמצא באותה סיטואציה...

וגם אני בן 23
אני בינתיים לוקח את הזמן...

חחח

טוב לדעת שאני לא לבד אבל זה נראה כיאלו כולם סביבי לומדים או מחפשים לימודים או עושים פסיכומטרי או ...

nant

New member
אצלי חלק לומדים והשאר

יתחילו באוקטובר הקרוב. אני לעומתם מתכנן לטייל... אולי זה יפתח לי אופקים חדשים

שלא תדע מצרות

אצלי הם או מתחתנים או טסים או בפסיכומטרי או לומדים אני מרגישה כמו איזה יפנית ליד החברים שלי אין לי מושג אל מה הם מדברים רוב הזמן אבל אני יודעת שאני גם יהיה שם ורצוי בקרוב רק מה ואיך ואיפה ..?

fighter21

New member
טיפ קטן וחשוב

אם ציוני הבגרות שלך לא מי יודע מה אז כדאי שבנתיים, עד שתחליטי מה שתרצי ללמוד, תשפרי אותם.. בואי נקבע שממוצע בגרות של מתחת ל-100 זה לא מספיק להרבה מאוד מקצועות שמלמדים באונ'. ואם גם לא עשית פסיכומטרי.. אז תעשי. ככה שכבר תחליטי על כיוון מסוים, לא תצטרכי לבצע שיפורים ציונים שלעיתים נמשכים לאורך זמן רב, אחרת תמצאי את עצמך מסיימת את התואר הראשון בגיל 30. באשר לאיזה מקצוע לבחור, יש גם שיטות למצוא כיוון. ללכת למכון הכוונה כמו מכון הדסה, או ללכת לימים פתוחים של מוסדות הלימוד, או ללכת לבעל מקצוע בתחום שמעניין אותך ולחשוב האם היית מוכנה לבצע את העבודה שלו, או להתחיל ללמוד תואר שטיפה מעניין אותך ולראות איך זה.. אולי להתאהב בתחום..

אז ככה

מומלץ להעזר בייעוץ מקצועי. וגם ברשימת המקצועות השונים. יש ברשת למשל. עשו רשימה של כישוריכם,אהבותיכם,בשילוב ציפיותיכם מהמקצוע,והדרישה אליו. עשו רשימה של המקצועות שאתם רוצים מתוך המקצועות שמציע השוק. ורק זכרו.גם אם לא תתקבלו למקצוע שאתם רוצים באוניברסיטה,יש מכללות,האוניברסיטה הפתוחה ומקומות לימוד נוספים.ותמיד אתם יכולים לבחור משהו קרוב. אתר יורם מציע את תחומי הלימוד השונים. ב-YNET יש לוח לימודים. ובוודאי במקומות נוספים. ותבררו על המקצועות מבחינת דרישה וכו'. ניתן להתייעץ עם אנשים שעוסקים במקצוע ועוד.

למעלה