שלום לכולם

שלום לכולם

שמחה שגיליתי את הפורום הזה...אז ככה, אני בת 29. לפני כ 3 חודשים נפרדתי מבן זוג נפלא. במלא מובן המילה. היינו יחד כשנתיים וחצי. שנתיים גרנו יחד. סיבת הפרידה היא שהוא לא רוצה ילדים. לקחה לי חצי שנה לקום ולפרק את הקשר בכאב לב רב. אנחנו כבר 3 חודשים פרודים. חסרים נורא זה לזו. בעקבות הפרידה (..עוד בתקופה שקדמה לה)התעוררתי רגשית ומחשבתית לגבי הרעיון של אי הבאת ילדים לעולם. חיים שהיוו עבורי בתפיסה פרק בלתי נפרד מרצף החיים וזאת למרות שאני ו2 אחיי היקרים , כבר גרמנו ל"רעידות אדמה" בבית (מתוך חשיבה הגיונית של הדברים ולא ממרדנות) לגבי דברים שלא הלכנו בהם כמו הכלל או כמו הרצוי מבחינת ההורים והחברה(כמו אי עשיית ברית מילה לאחיין שלי ועוד...) אני יכולה לומר שבתקופה האחרונה נפער בי חור ענק ואני מנסה למלא אותו בהבנת הדברים. בהגיון שבהם. הפעם קשה לי למלא את החור הגדול ולדעת בוודאות שזה לא יקרה (...כי יש פה אלמנט רגשי) או שארצה להפיל אם אכנס בטעות להריון ועוד דברים שאני תוהה על קנקנם.... ועכשיו לבקשתי, קראתי כאן הודעות רבות אך לא נתקלתי בסיפור על בן זוג שלא רוצה ילדים. כן ראיתי קשר שהוליד את הסוגיה /דילמה הזו מהצד השני של האשה שזה לכאורה אולי יותר "מזעזע" את החברה כי זה לכאורה תפקידה. מעניין אותי לשמוע על מקרים דומים אם בא לכם לשתף.... תודה מראש

שלום שאלה שמטרידה וברוכה הבאה

אמנם הפורום נועד בעיקר לנשים שלא רוצות ילדים, אך נוכחים בו גם לא מעט גברים, רובם לא רוצים ילדים בעצמם. אני חושבת שזו הזדמנות לשמוע קצת את הצד של הגברים בעניין הזה. גברים, היו לכם מערכות יחסים שהסתיימו על רקע אי הרצון בילדים? אילו רגשות ליוו אתכם? אילו מחשבות עברו בראשכם? איך התמודדתם עם הדילמה הלא פשוטה של זוגיות או (לא) ילדים? ולך, שאלה שמטרידה, ברוכה הבאה לפורום. ההתמודדות שלפנייך היא התמודדות לא קלה, והרבה אנשים במצבך היו מחפשים אשמים ונאחזים בסטראוטיפים. אני שמחה לראות שלמרות הקושי והכאב את מקבלת את הרצון של בנזוגך לשעבר ואת הלגיטימיות של הבחירה שלו. זה לא מובן מאליו.

prizman

New member
דווקא כתבתי על זה

אם לא תמצאי תחת שמי אצרף מחר.

pookitit

New member
תפקידה של מי?....

שלום לך, ציינת שתפקידה של האשה להביא ילדים ולכן זה "מזעזע" שהיא איננה רוצה בכך? לא נראה לי שזאת גישה טובה להסתכל על הדברים. אולי קשה לך לראות זאת כאפשרות כי את נמצאת בצד שמעוניין להביא ילדים לעולם. אני חושבת שאת צריכה להקשיב לנטיות ליבך ולא לנסות ולהתאים את דרך ההסתכלות וכיוונך בחיים לזה של החבר לשעבר. נראה לי שזאת החלטה שצריכה להגיע באופן אישי ללא קשר לאילוצי זוגיות.

למעלה