שלום לכולם

שלום לכולם

לא הייתי יודע שיש פורום כזה בתפוז אלמלא ברכת יום הולדת למיקי בפורום אחר. קראתי כאן הנראה לי שהפורום עוסק בעיקר בנושא הסרבנות ולדעתי זה חבל. הפצפיזם למיטב הבנתי היא דרך חיים שבה נפסלת כל סוג של אלימות הפורום הזה צריך לדעתי לעסוק גם ובעיקר בצדדים אחרים של גילויי אלימות והדרך להלחם בה. אני רואה את עצמי כפצפיסט ואנ נגד כל סוג של אלימות, מילולית וגם אלימות מוסוית. ביחד עם זה אני לא חשבתי לרגע להתחמק משירות בצבא מכמה סיבות: 1 זוהי מדינת חוק ואם כל אחד יפעל ע"פ צרכיו עקרונותיו ומצפונו בלבד, בלי להתחשב בסביבה שבה הוא חיי ובחברה שאליה הוא שייך, זה יכול להוביל לאנרכיה. ואפשר לפתוח על זה דיון שלם, אבל זו לא הכוונה שלי כרגע 2 חלק מדרך החיים של הפצפיזם לעניות דעתי זו הסובלנות ואורך הרוח לקבל גם את מה שלא מוצא חן בעייני. אלימות היא סוג של תגובה לחוסר סובלנות וקבלה. 3 אנחנו לא חיים באוטופיה אלא בעולם הלא מושלם שלנו. לפעמים צריך להשתמש באלימות כדי למנוע אלימות יותר גדולה. המשפט הזה נכון לא רק בהתיחס לבעיות הבטחון של מדינת ישראל אלא בכלל. 4 אני בטוח שאפשר לחשוב על עוד דברים אבל בשביל זה אני צריך להטות את הראש ולרכז את התאים הפעילים הבודים במח שלי למקום אחד על מנת להגיע לתוצאות וזה לא הזמן לזה.

Mיקי_

New member
כרגע אני רק אתחיל לענות...

1. על פי חוק מי ששירות בגוף צבאי נוגד את צו מצפונו ויכול להוכיח זאת בפני וועדה עם קריטריונים מסויימים אינו חייב בדין בשירות צבאי. מעבר לכך קיים מנגנון שנקרא שירות לאומי דרכו כל אזרח יכול לתרום לחברה במידה והוא פטור משירות צבאי. אנחנו בפורום מעודדים זאת. בכך פתרנו גם את בעיית החוק וגם את "בעיית החברה" שהצגת, החברה מתחשבת במצפונו של כל חבר בה, והחברים ההופכים את החברה לחברה מקבלים את הצורך לפעול למען החברה. ומכאן אני חושבת שאי אפשר לקרוא ליציאה על מצפון "התחמקות משירות צבאי", שירות צבאי הוא דבר שנוגד את תפיסותיו של הפציפיסט. הפציפיסט בהחלט יכול לתרום לחברה (אני חושבת שעצם הסירוב הפציפיסטי הוא תרומה לחברה אבל זה לא מענייננו כרגע) ע"י שירות אזרחי. אם אתה פציפיסט אין סיבה שתצטרף למנגנון צבאי. יש הרבה סיבות שתשרת ותתרום בחברה, אבל אין סיבה שתקריב את המצפון שלך לצורך דברים שכפציפיסט אתה אמור לחשוב שבסופו של דבר רק יזיקו לחברה ולא יתרמו לה, מה שפציפיסטים חושבים על שירות צבאי.

רוחניקים

1. עם כל הכבוד לחוק, ואין לי הרבה כבוד, חוק זה לא דבר קדוש. כשחוק דורש ממני לפעול בניגוד לצו מצפוני, וכשמדובר בעניין מספיק משמעותי, אני חושב שיש לי מחויבות לעצמי ולחברה שבה אני חי להתנגד לחוק הזה. לדוגמה, אני חושב שחשוב לסרב לציית לחוק שקובע שלשחורים אסור לשבת בקדמת האוטובוס. כמי שאלימות היא דבר פסול בעיניו, הייתי מצפה ממך שתפעל כמוני, שתסרב לציית לחוק שקובע שחובה עליך להחזיק נשק ולשרת צבא. 2. להצדיק אלימות בשם סובלנות כלפי האלים זה טיעון ממש חלש. מה הטעם בסובלנות אם היא משמשת לעשיית מעשים רעים? סובלנות כזאת, כמו בסעיף הקודם, היא עיוורת לנסיבות, היא עיוורת להבדלים, היא כביכול לא שופטת ממקום נאור אבל היא בעצם המנעות משיפוט מעמדה שכל שיפוט הוא פסול, וזאת גישה לא מוסרית כמעט כמו כל גישה אחרת שמוצאת דרך להצדיק אלימות. מה הטעם בלקרוא לעצמך פציפיסט אם זה פציפיזם בערבון מוגבל שבפועל מצדיק כל צורה של אלימות? 3. אנחנו לא חיים באוטופיה, אבל ההתייחסויות שלך נוגעות יותר לעולם דימיוני מלעולם שבו אנו חיים. זה העולם שבו לוקחים את הרציונליזציה שאתה עושה פה ומשתמשים בה כדי להצדיק אלימות שאין דבר וחצי דבר בינה לבין מניעת אלימות גדולה יותר, או הגנה, או איך שלא תקרא לזה. אני דווקא חושב שכוחו של הפציפיזם נעוץ ביכולתו לתת לנו כלים כדי להתמודד עם המציאות האלימה, לא כתרגיל מחשבתי שבו חצי מתושבי ישראל הם פציפיסטים כי כולם נגד אלימות אבל ברגע שמחזירים אותם לעולם המציאות הם יצדיקו ואף יעודדו כמעט כל פעולה אלימה. זה חלק ממה שאני לא אוהב בגישה הרוחניקית זה שרבים ממשתתפיה כל כך שקועים בעצמם שהם בכלל לא שמים לב לכמה רוע ונזק ואדישות זה מעודד בכך. רוחניקים ששקועים בהגשמה והארה העצמית שלהם ואדישים לקורה בעולם סביבם גרועים בעיני בדיוק כמו קפיטליסט ממוצע ששקוע בהון ובמשפחה שלו ותו לא. ההבדל היחידי הוא במותגים ובמנטרה של השכנוע העצמי שהם מוכרים לעצמם.

Mיקי_

New member
../images/Emo12.gif איזו מן תשובה תורמת זו?

"אני אסביר בהזדמנות"..? הרי לא כתבת בעצם כלום בהודעה הזו..
עדיף היה אם לפחות היית נותנת תקציר תשובה...
ככה זו תשובה די מצחיקה.

כiכב ijפל

New member
מיקוש...

לא אמרתי מעולם שזו תשובה תורמת חח... ואסביר לו באופן אישי בהזדמנות :p את חמודה. חח

למעלה