שלום לכולם

scar face

New member
שלום לכולם

זאת הפעם הראשונה שאני רואה שיש את הפורום הזה וזה מאוד חשוב לדעתי. אני משתחרר בקרוב ולאחרונה החלטתי שהתפקיד שבו אני רוצה לעסוק בחיים הוא אנליסט או חוקר שווקים. משהו בסגנון מינה צמח אבל פחות בחלק של הפוליטקה אלא יותר בסקרי שוק. התעניינתי בנושא בכנס משתחררים ובאוניברסיטת חיפה (שם אני מתכנן ללמוד כי זה יאפשר לי להמשיך לגור בבית) אמרו לי שאני צריך ללמוד סוציולוגיה ואנתרופולגיה. זה באמת המקצוע שאני צריך ללמוד? זה לא קשור לכלכלה? משהו נוסף, הציוני בגרות שלי גבוהים אבל לא מצויינים ואני צריך ציון 535 בפסיכומטרי כדי להכנס לקורס, מה שקצת מחשיב שהקורס הזה לא נחשב כטוב. המקצוע הזה באופן כללי לא מעניין אותי (בעיקר סוציולוגיה) אבל התעסוקה במכון מחקר היא המטרה שלי ולקח לי המון זמן עד שעליתי על מקצוע שאני רוצה. מה אתם מציעים לי?

חכי לתשובת הדסה,אבל לדעתי-

סטטיסטיקה היא מה שמעניין אותך או לפחות מה שאתה אמור ללמוד לשם כך,עדיף גם יותר מתואר ראשון. [אני מקווה שאני לא מטעה אז חכה לתשובתם כאמור]

אכן כן, סטיב הקלידן צודק- סטטיסטיקה

הסטטיסטיקה עוסקת בחקר ובניתוח תופעות קיבוציות המתרחשות בתחומים שונים של החיים (בטבע, באוכלוסיה, במשק ובחברה) הניתנות לביטוי כמותי, דהיינו - שניתן לתרגמן לשפת המספרים ע"י מדידה, מיון וספירה. מטרת הסטטיסטיקה היא לתת תאור כמותי כולל שיבטא, בצורה מדויקת ככל האפשר, את ההיקף ואת המאפיינים של התופעה הקיבוצית הנחקרת.המחקר הסטטיסטי נערך בדרך כלל על מידגם (דהיינו רק על חלק מכלל האוכלוסיה הנחקרת) המיצג את כלל האוכלוסיה. לצורך המחקר משתמשת הסטטיסטיקה בטכניקות ובשיטות מדעיות המבוססות ברובן על תורת ההסתברות ועל ענפים אחרים של המתמטיקה. מחקר סטטיסטי קיים בתחומים רבים ורחבים, בתחום הכלכלה, ההתנהגות החברתית ובמדעי הטבע. סטטיסטיקאים מועסקים בארגונים ובמערכות שונות בהן מתקיים מחקר סטטיסטי,ביניהם: הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, חברות ומפעלי תעשיה, במוסדות מתחומי הרפואה, הביולוגיה, ומדעי ההתנהגות, בבנקים, בחברות ביטוח, ברשויות מקומיות, ובמוסדות ציבור שונים, בתפקידי ניהול וייעוץ. יש סטטיסטיקנים העובדים כעצמאיים או כשכירים בחברות לייעוץ סטטיסטי ושירותיהם נשכרים אד-הוק ע"י גופים הנזקקים להם (כמו סקרי דעת קהל וכד'). המחקר הסטטיסטי הינו מדע דינמי ומתפתח והדרישה לחוקרים בתחום זה ובמיוחד לאלה שישלבו את לימודיהם עם לימודי מחשבים תלך ותגדל.

למעלה