טוב אז ככה
אני לא יכול לתת את הכל כי זה לא אפשרי וזה לא יכול להעביר את המסר כפי שצריך וכפי שאני רוצה להעביר אותו. תאמינו לי ישבתי לפני מס´ שעות והתחלתי לכתוב תגובה די רצינית בעניין ואז מחקתי כי נוצרה כאן מגילה. בכל מקרה מספר טיפיפ על קצה המזלג. במאמר שארשום בנושא זה בקרוב יהיה רשום ביתר פירוט בעניין. 1. זכור, יש לעבוד קשה מאוד ולא לחפש הנחות. רק עבודה קשה ומאומצת מביאה תוצאות טובות גם למוכשרים מאוד שבינינו. 2. אפשר, אבל לא מומלץ לצייר פורטר מתמונה. אין כמו הדבר האמיתי. רואים היטב את הצבע האמיתי של העור, רואים היטב את הפרטים וקל יותר לדייק, זה ברור. 3. לא משנה באיזה חומר מציירים, עפרון, שמן, מים וכו... יש להקפיד על מספר חוקים, כל חומר עם המגבלות והאופי שלו. 3.1 לצייר ברמה מופשטת ומבלי להכנס לפרטים !!! כלומר אם צורת הראש היא אליפסה, זה מה שאצייר ! 3.2 לסמן אור וצל. בצבעי שמן למשל מומלץ להתחיל מהכהה לבהיר. בצבעי מים ורישומים מומלץ לשמור על הבהיר הטבעי של הדף. ושוב כל חומר והמגבלה שלו. 3.3 מדידות - אחד המרכיבים החשובים ביותר. ראשית צריך לדעת למדוד !!! יש למדוד היטב את המידות של כל איבר ואיבר בפנים ולסמן את מיקומו בדף ! 3.4 כל איבר על הפנים הוא בעל צורה, כפי שציירתי בראשית את הראש כצורה כך בדיוק אתנהג עם האיברים. ואף להם לסמן את הכהה והבהיר. 4. אחרי שהכל מסומן ובמקומו, להתחיל להכנס לאט לאט לפרטים. אם מציירים ברישום, לא ללחוץ חזק מידי על העיפרון ולא לעבוד עם עפרון רך בשום אופן. רק במקום שבו אני בטוח במאה אחוז ששם יהיה הקו שארצה אסמן אותו חזק יותר. חברה, יש לי המון המון מה לומר לכם אבל הייתי שמח לו יכולתי להראות לכם. תעבדו קשה ! ככל שתרבו להתאמן תגיעו לתוצאות טובות יותר ולא להתייאש. גוף האדם זה נושא לא קל בכלל !