שלום לכולם!!

דיון

New member
שלום לכולם!!

אני מבקרת בפורום שלכם די הרבה ורציתי לומר שאני מאד נהנית מהעבודות .
אני מציירת בעצמי אבל לא ציירתי כבר הרבה זמן (כמעט שנה) ורציתי לשאול כמה שאלות: 1) ניסיתי לעבוד על םורטרטים ולא כ"כ הלך לי - אם מישהו יכול לתת לי כמה טיפים , אני אשמח מאד
2) איך בדיוק מציירים במחשב? אשמח לנסות את זה פעם... תודה על ה"הקשבה"

שלום דיון וברוכה הבאה! ../images/Emo39.gif

איזה יופי שהצטרפת אלינו! ואני מקווה שתחזרי לצייר, לגבי פורטרטים, אני מאמינה באימונים קשים, לצייר ולצייר ולצייר ולאט לאט משתפרים ומתמקצעים. לגבי ציור במחשב...אני מאמינה ש-FREE FILLING - הוא בן יקירינו ישמח לספר לך על זה..
שוב - יופי שבאת!! אפרת

SC

New member
פורטרים

יש לי המון המון טיפים לתת לך אבל אינספור מילים לא יתארו מה שמסוגלת לתאר משיכת מכחול אחת. לכן אני ממליץ לך לחפש ספר טוב וללמוד ממנו את החוקים. השאר כמו שאמרה לך אפרת המון המון עבודה !

SC

New member
טוב אז ככה

אני לא יכול לתת את הכל כי זה לא אפשרי וזה לא יכול להעביר את המסר כפי שצריך וכפי שאני רוצה להעביר אותו. תאמינו לי ישבתי לפני מס´ שעות והתחלתי לכתוב תגובה די רצינית בעניין ואז מחקתי כי נוצרה כאן מגילה. בכל מקרה מספר טיפיפ על קצה המזלג. במאמר שארשום בנושא זה בקרוב יהיה רשום ביתר פירוט בעניין. 1. זכור, יש לעבוד קשה מאוד ולא לחפש הנחות. רק עבודה קשה ומאומצת מביאה תוצאות טובות גם למוכשרים מאוד שבינינו. 2. אפשר, אבל לא מומלץ לצייר פורטר מתמונה. אין כמו הדבר האמיתי. רואים היטב את הצבע האמיתי של העור, רואים היטב את הפרטים וקל יותר לדייק, זה ברור. 3. לא משנה באיזה חומר מציירים, עפרון, שמן, מים וכו... יש להקפיד על מספר חוקים, כל חומר עם המגבלות והאופי שלו. 3.1 לצייר ברמה מופשטת ומבלי להכנס לפרטים !!! כלומר אם צורת הראש היא אליפסה, זה מה שאצייר ! 3.2 לסמן אור וצל. בצבעי שמן למשל מומלץ להתחיל מהכהה לבהיר. בצבעי מים ורישומים מומלץ לשמור על הבהיר הטבעי של הדף. ושוב כל חומר והמגבלה שלו. 3.3 מדידות - אחד המרכיבים החשובים ביותר. ראשית צריך לדעת למדוד !!! יש למדוד היטב את המידות של כל איבר ואיבר בפנים ולסמן את מיקומו בדף ! 3.4 כל איבר על הפנים הוא בעל צורה, כפי שציירתי בראשית את הראש כצורה כך בדיוק אתנהג עם האיברים. ואף להם לסמן את הכהה והבהיר. 4. אחרי שהכל מסומן ובמקומו, להתחיל להכנס לאט לאט לפרטים. אם מציירים ברישום, לא ללחוץ חזק מידי על העיפרון ולא לעבוד עם עפרון רך בשום אופן. רק במקום שבו אני בטוח במאה אחוז ששם יהיה הקו שארצה אסמן אותו חזק יותר. חברה, יש לי המון המון מה לומר לכם אבל הייתי שמח לו יכולתי להראות לכם. תעבדו קשה ! ככל שתרבו להתאמן תגיעו לתוצאות טובות יותר ולא להתייאש. גוף האדם זה נושא לא קל בכלל !

גם לי יש טיפ

מה שSC אמר מאד יעזור... וזה אחלה טיפים הקלדתי אתמול עבודה בנושא פורטרטים של איזה מורה או משהו כזה, בכל אופן בסוף העבודה היו הצעות לפעילות בכיתה לילדים די קטנים 9-11 אבל היה שם טריק די מעניין שנראה לי ששוה לנסות אותו. לוקחים מראה ונייר פרגמנט כמה שיותר שקוף ובעזרת המראה עוברים על תווי הפנים ולבסוף מעבירים לשולחן אור ומתאמנים... חושב לציין שלא ניסיתי את זה. כשאני ציירתי את הדיוקן שלי- ישבתי מול המראה ופשוט ציירתי מה שאני רואה.. אני כרגע אוספת את הציורים שלי כדי להעלות לאתר שיבנה בשבילי מקוה מאד שזה יצא לפועל. בכל מקרה בין הציורים שיהיו שם יהיו פורטרט אחד שלי ועוד פורטרט של חברה שלי ואולי של עוד ידידה... אחלו לי בהצלחה.

SC

New member
רעיון מאוד נחמד אם כי לא

הייתי ממליץ לפעול לפי שיטה זו כיוון שהיא לא מביאה את האומן לרמה הדרושה ליצירת פורטרטים. הצעת תרגיל נחמד מאוד, אולי בעתיד אנסה לעשותו, נראה לי נחמד. כדי לצייר היטב צריך גם לדעת להתבונן ולנתח את מה שרואים, כדי לצייר אדם אחר יש לשבת מולו ולצייר אותו תוך כדי התבוננות בו. לא ניתן לשים נייר פרגמנט או משהו כזה. בפעם הבאה שתציירי את עצמך מול המראה, תסמני עליה נקודה במיקום כלשהו ותתבונני בה בכל מהלך העבודה שלך, כך זה ירכז את מבטך ואת הפוזה שבה תהיי. בכלל, כמו שאמרתי לצייר פורטרט זה לא קל כ"כ, זה דורש המון עבודה.

התגובה של בן שנמחקה בטעות

צריך לצייר לצייר ולצייר..... אני חושב שהכי מומלץ ללכת לקורס רישום רציני ! (זה יקר אבל שבה כול אגורה) או לכנות ספר טוב (רעיתי אחד שכזה) והבעיה היחידה אם ספרים היא שאתה צריך הרבה מוטיבציה ורצון להתמודד. ואם תלך לקורס כול התלמידים האחרים יעלו לך את הרצון להשקיעה. SC: "אפשר, אבל לא מומלץ לצייר פורטר מתמונה. אין כמו הדבר האמיתי. " אני דפקה חושב שלצייר מצילום זה תרגיל מעולה ! ואני אישית דפקה מאוד ממליץ אליו. זה נכון שהדבר האמיתי הוא הרבה יותר טוב (לא לכולם יש את האפרות הזאת) והאם רוצים מודל זה יקר. אולי המשפט הכי חשוב ששמתי בנושה הציור הוא: "צריך לדעת לראות" וזה בעצם הסוד ! אם אתה מצייר משהו שאתה רואה אתה צריך לדעת איך לצייר את מה שאתה באמת רואה (בלי להמציא דברים מהראש) כמו שפיגמליונית כתבה: SC באמת כתב יופי של דברים ! בקשר להמלצה שלך: התחלתי לכתוב את התשובה ולקרת הסוף ראיתי את מה ש-SC חברנו כתב (הוא כתב את זו הרבה יותר יפה ממני ) ואני מצטרף למה שהוא כתב ומסכים אייתו בכול מילה.... בקשר לטיפים שאני יכול לתת....... יש מורות שאני הגזול את הפרנסה מהם אבל בהכלת אני יכול להרגן איזה אסבר. שמאוד יעזור..... (אולי בקרוב...) *SC – מה אתה עושה בלגן ,איזה כמות ההודעות (סתםםם !!! ) *אני דיסלקטי ולכן סליחה על שגיאות הכתיב. FreeFeeling

SC

New member
FREE FEELING

בן היקר, בוקר טוב גם לך !!! אתה צודק במאה אחוז, הדבר הטוב ביותר הוא להרשם לקורס רישום, אם אפשר רישום קלאסי כיוון שכאן מלמדים רישום לפי החוקים. צייר חייב לדעת את החוקים. מה שהוא יעשה איתם אח"כ זה זכותו... ספר טוב אם כי אני לא מכיר כזה, יכול בהחלט לעזור לכאלה שלא יכולים להגיע לקורס רישום. ציור מתמונה, כשאין ברירה אין ברירה העדיפות היא לצייר את הדבר האמיתי. לא חייבים לצייר מודל עירום בכסף אפשר גם חבר או בן משפחה. צילום הוא כהה יותר מהמציאות ולכן אם חשוב לך לצייר כמו שצריך, יש לעשות זאת כמו שצריך. אני בראשית דרכי (גם עכשיו כעבור יותר מעשור שאני מצייר באופן יומיומי) העתקתי תמונות של ציירים אחרים. אני אוהב ציור קלאסי והנושא כבר כמעט נשכח מהעולם ומחוסר ברירה, ציירתי מתמונות אבל כשציירתי מודלים, הציור פשוט טס לשמיים מבחינת האיכות !!! מה שהכי מעציב אותי כיום שאין לי את האפשרות לצייר מודלים, לכן אני משתמש בדימיון, לא מוותר לעצמי, לא עושה הנחות ומביא את הציור לדרגה גבוהה ככל שאני יכול מבחינת המרחק מהמציאות.

כמו שאמרתי זה היה רק הצעה לתרגיל

ואולי להתחלה זה אפילו די טוב, אני לא ניסיתי לא יודעת. מאד חשוב לדעת לראות- ועוד יותר חשוב לדעת איך ליישם את זה על הדף- כי העין לא מתמקדת במקום אחד הרבה זמן- מה שעושה שתראה עוד דברים ולפעמים יש כאלה שלא יודעים איך לתת את הטאץ´ הראליסטי כי הדו מימד מתבלבל להם ומשתרבבות להם זוויות לא נכונות. אחלה רעיון הנקודה על המראה- לא ניסיתי- בהחלט שווה לנסות. מצורף גם פורטרט בעיפרון שלי- די ישן ואני עדיין ניראית ילדותית כזו, אז מה אני יכולה לקנות כרטיסיות נוער ככה
. לגביו- אני יודעת שיש מה לשפר בו- וזה במבט לאחור- אני אולי אעשה עוד נסיון לפורטרט עדכני יותר.

FreeFeeling

New member
פיגמליונית: יופי של ציור !!!

חסר לי קצת צוואר.
שוב אחלה ציור ! כול הכבוד ! תזכירי לי בת כמה את ? (אתםםם) (מה קורה איתי היום ?)

פיגמליונית! ציור יפהפה!

כל הכבוד....מה עם לעשות משהו בסגנון דאלי?? אני יודעת שאת יכולה!

תשובות

free feeling: אני בת 21 עוד כחודשיים. בסילבסטר- ואני רוצה בלונים ומתנות וירטואליות
אפרת-קצת קשה לי להיות הזויה כמו דאלי, למרות שאני מאד מעריצה אותו, אולי אני אנסה משהו אבל אני לא מבטיחה. בכל מקרה אני מבטיחה סיכום קצר. עוד שאלות
היה טפטוף בלילה אולי הגיע הזמן להרצת פרויקט השבלולים?!- יהיה אפשר לעשות מן קולאז´ או פסיפס של מלא שבלולים בכל מיני סגנונות- זה נשמע לי כל כך כייף אולי אני אתחיל לעבוד יש לי כבר רעיונות

FreeFeeling

New member
WOW ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

"בת 21” מתעים לי :))) (תזכירי לנו את נושה היום הולדת ונחגוג לך אותו כמו שצריך !!!) (יש לי בעיה לזכור תאריכים)
בקשר ל-"פרויקט השבלולים" אכן כן אוד מאת אנו נצא להשתולל בשלוליות ונבצבץ בבוץ
(אפרת כן גם את ,תארגני את הילדים ואת בעלך וצו למשימה (אם הסירים שתופפתם אייתם)
SC: אני ממש נהנה לכרו שגם לך יש אמא נפלאה ! "האם לפרסם את שמי האמיתי" כן ,למה לא ? אני באופן אישי השמח מאוד לשמוע אותו. (גם אם לא תכתוב אותו בציבור)
שאלה אישית: האם אמא שלך לימדע אותך את תחילת הדרך שלך באומנות (ציור) ? ומשם ההתכלה שלך ,והמוטיבציה ?
FreeFeeling

Dreamsphere

New member
בעיקבות הטיפים לפורטרט הנה

משהוא שציירתי לפני שנתיים או יותר זה פורטרט של יוליוס קיסר מפסל גבס זה לא הכי מוצלח אבל הכל זאת מה אתם אומרים (זה לא כל הראש כי הציור על חצי גליון)

SC

New member
נחמד, נחמד, לא רע בכלל!

יש לך את זה. יש על מה לעבוד שם.

למעלה