שלום לכולם

דליה.ד

New member
שלום לכולם

אני אם ל 5 ילדים מתוכם 4 אובחנו כ add או adhd (!) כן יש משפחות כאלה. ההתמודדות לא קלה, במיוחד ששלושה מהם הם מתבגרים! שניים מהילדים מטופלים בריטלין והשד ממש לא נורא, אני לא נתקלת בתופעות לוואי למעט חוסר תיאבון בזמן ההשפעה. כשהריטאלין מפסיק להשפיע הם משלימים את החסר! הייתי רוצה לשמוע על בעיות האימפולסיביות וחוסר השליטה. למי יש טיפים? אני חייבת לציין שהילדים כולם אינטיליגנטים בצורה מדהימה, מוכשרים בתחומים שונים (ספורט, מחול, מוסיקה) ואנחנו מקפידים שילכו לחוגים שלהם.

היי דליה, כבר אמרתי ברוכה הבאה

בהודעה אחרת שלך, אבל אני מתייחסת כמובן גם לזאת, האיפולסיביות וחוסר השליטה הם בדיוק האפיון של ADD ו-ADHD , וקצת קשה להשתלט על זה, אני חושבת שזה המקום להתייעץ עם פסיכולוג או לקבל ליווי משפחתי מפסיכולוג - זה יעשה את החיים קלים יותר לכולכם...
אפרת

לדליה - אימפולסיביות

שלום דליה, לגבי האימפולסיביות וחוסר השליטה יש קושי מאחר ואלו אינן תופעות שניתנות לשליטה. אני רק יכולה להרגיע אותך, על סמך ניסיוני, שבבגרותם התופעה הזו נעלמת או מאבדת גובה והופכת לשולית. כמובן שיש צורך לדבר ולהסביר ולשנן ולהוכיח עד כמה טוב לפעול שלא באימפולסיביות. אם הם אוהבים לעסוק בספורט, כדאי שיעשו זאת כי הוא מאד מרגיע ומשחרר, ואולי גם ישפיע בכיוונים עליהם דיברת. נחמה

דליה.ד

New member
אימפולסיביות

כל הילדים שלי בחוגים שמשלבים פעילות ספורטיבית (שחייה, מחול) ואכן אני סבורה שספורט משפיע לטובה על הילדים האלה. אך עם זאת אני חרדה לנוכח התנהגות חסרת שליטה, אלימות פיזית שפורצת פתאום. התגובות הן מוגזמות מידי. אני חושבת שהחרדות שלי מתעצמות לנוכח העובדה שמתבגרים עם הפרעות קשב וריכוז נוטים מאוד להתנסות בעישון, אלכוהול, סמים סקס ועבריינות משום כך. כך לפחות כתוב ברוב הספרים על adhd . לא שמתבגרים אחרים לא עושים זאת, אבל העוצמות וחוסר היכולת לחשוב על התוצאות... במיוחד אני חרדה לבני בן ה11 . כיום הוא שוחה 5 פעמים בשבוע בקבוצת שחייה מה שתורם הרבה לתיעול האנרגיה העודפת, להרגעה ולבניית דימוי עצמי חיובי כי הוא מאוד מצליח והגוף שלו מדהים, מה שנותן לו הערכה גם מצד חבריו (תחרויות , מדליות וכו´), אבל כבר השנה היו התפרצויות לא מבוקרות ואני מ ש ק ש ק ת . אפרופו הוא ילד ריטאלין מובהק מתנהג מעולה עם הריטאלין לימודית, חברתית והתנהגותית. כשהריטאלין פג ישמור אלוהים הבית רועד....

יוניא

New member
היי דליה

אמנם הבן שלנו הרבה יותר צעיר הוא רק בן 6 ושנה שעברה ולפני שנתיים היו לו התפרצויות מאד אלימות עד כדי חנק של חברה מהגן אנחנו פשוט התחלנו להשתמש באחיזה מכילה (חיבוק דב,HOLDING) ונכון זה קשה בגיל הזה אבל שווה לנסות הוא פשוט הפסיק כמעט לגמרי עם אלימות ורק במקרים מאד חריגים ונדירים יש וכמו כן שווה לבדוק אם מינון הריטלין נכון ועוד שאלה (די נודניק :))איזה ריטלין הוא מקבל רגיל או S.R.? יוני

דליה.ד

New member
תשובה

יוניא שלום, בני מקבל ריטאלין רגיל הsr לא דיגדג לו. אבל הבעיה היא לא ריטאלין כי תחת ריטאלין הוא ילד מדהים, שקט, חברותי, משתף פעולה. אבל הוא מקבל ריטאלין רק פעמיים ביום בבוקר ובצהריים. תופעות האלימות וההתנהגות האלימה מתרחשות ללא ריטאלין. בנוגע ל"חיבוק הדב" , אז הבחור מה זה מגודל שהוא יכול לנפנף אותי מעליו תוך שניה בלי להתאמץ. אני מחפשת דרך להגיע למודעות שלו שיתפוס עצמו שבריר שניה לפני הבלאגן... עשיתי לו אין ספור שיחות נפש, חיזוקים, עונשים, צרחות, בכי, ו.....עוד לא הצלחנו. h e l p !

יוניא

New member
כנראה שתופעות האלימות הן

באפקט הריבאונד אז שוו לדבר איתו על זה כשהוא תחת השפעה של ריטלין ואז לנסות להבין ת´גורמים ואולי להתייעץ עם הנוירולג שלכם על דרך טיפול אחרת? יוני

דליה היקרה....

הבעיה הכי קשה בטיפול בהיפראקטיבים היא לא להישאב לעצמת הרגשות והסערות שנוצרות סביבם, אלא לשמור על איזה שהוא קור רוח ויכולת התארגנות גם כשאצלהם הכל מבולגן, אני חושבת שבכל זאת זה הזמן הנכון לקחת ליווי פסיכולוגי למשפחה ולקבל כלים להתמודדות.

דליה.ד

New member
תגובה הולמת

אפרת את צודקת, הרבה פעמים אני נקלעת לסערת הרגשות וצורחת נורא ואחר כך מתחרטת. לאחרונה ביקשתי עזרה מיועצת ביה"ס והיא סידרה לנו מפגשים עם מומחית לadhd שתעזור לנו לארגן את התכשיט ולא להיקלע לקרבות התשה איתו. ורק למידע הוא ילד מדהים, מצחיק, מוכשר, יפה בצורה מדהימה אך אוכל אותי בלי פלפל ומלח ויודע להדליק אותי תוך שניה...מזלו הוא שהחלטתי שאני עאזור לו ואעשה כל דבר כדי שלא יקלע לצרות ויהיה מאושר.

karin45

New member
אפקט הריבאונד...

האם מישהו יכול להסביר לי מהו או מזה אפקט הריבאונד? ביי ותודה

דליה.ד

New member
כדור חוזר

אפקט הריבאונד הוא כמו כדור חוזר בכדורסל, לא סתאאאאם.... כאשר הריטאלין יוצא מהגוף, כ 4 שעות לאחר לקיחת הכדור, מתרחשת תופעת הריבאונד בה בדרך כלל ההתנהגות מחמירה, ההיפראקטיביות מואצת והפרעות ההתנהגות מחמירות. אצל כל אחד זה ברמה שונה כמובן. יש ילדים/אנשים שאצלם האפקט חמור מאוד ולעיתים הם צריכים לקחת עוד חצי כדור כדי למתן את האפקט. אבל שוב ביתי, למשל, אין לה שופ ריבאונד, היא אוכלת היטב גם עם ריטאלין, אבל יכול להיות שכמו שהסימפטומים של בנות שונים, אולי גם השפעת הכדור שונה. למרות שאני חושבת שזה אינדיבידואלי.

למעלה