שלום לכולם

Symbolic

New member
שלום לכולם

טוב. אני לא יודע אם להפנות את השאלה שלי לכאן, אבל זה היה מבחינתי הפורום הכי קרוב ל-"בישול". אני מתן, חייל משוחרר. אני נורא רוצה ללכת ללימודי בישול (בהתחלה הסכמה בסיווג 1, ואז השמיים הם הגבול). הרבה המליצו לי על מכללת הדסה. קורס של סביבות 10 חודשים. יש למישהו מידע/המלצות כלשהן בשבילי בתחום?? יש לציין שאני לא בשלן גדול, אבל מאוד נהנה אפילו מלהכין חביתה ומאוד אשמח ללמוד לעומק. אני גם בוגר קורס ברמנים (אם זה משנה משהו - בישול עם אלכוהול או אנערף). אשמח לתשובות מתן

מיצמיצ69

New member
אם אתה ירושלמי ורוצה להמשיך לגור שם

אז באמת אין לך הרבה אופציות מעבר להדסה אבל אם אתה מוכן לעבור לגור במקום אחר יש הרבה אופציות בישולים עושים בישול דן גורמה הולידיי אין- לימודים במלון בטבריה בתנאי פנימיה תדמור ועוד תלוי אם אתה רוצה קורס קצר או ארוך, בוקר או ערב דרך משרד העבודה אפשר לקבל הפניה לקורס בתדמור תברר אולי בלשכת התעסוקה כך שלא יעלה לך

Symbolic

New member
השאלה היא

כמובן שאני אעדיף להמשיך לגור בירושלים. השאלה אם מכללת הדסה היא ברמה מספיק טובה להשתוות להולידי אין או תדמור..? בתדמור אגב עשיתי קורס בארמנים... השאלה אם מכללת הדסה היא מספיק "ברמה".? תודה

מיצמיצ69

New member
לא מכירה טוב את מכללת הדסה

אז אני לא יודעת להגיד לך בדיוק הלימודים צריכים לתת לך את הבסיס לכמה רחוק תגיע אח"כ זה כבר תלוי בך אתה יודע, ישנם שפים שלא למדו בכלל !! רפי כהן, אבי קונפורטי (למד ניהול מלונות ולא טבחות), ואחרים אם לא תצטרך לשכור דירה במהלך הלימודים זה ישאיר לך יותר אנרגיה להשקיע בלימודים יצא לי לבקר בתדמור , עושים בישול ובישולים אם תרצה עוד פרטים עליהם שלח לי מסר בהצלחה

בינדי

New member
ירושלים

יקירי, אני כבר בעדך, יען כי אוהב אתה את עיר הקודש. עכשיו ברצינות, מכללת הדסה נחשבת למצוינת ואין מסעדה שלא תקבל אותך לסטאז' (ובעקבותיו לעבודה) במסעדות עירנו ובתל אביב. מרקוס מ"קנלה" למד שם, אביב מ"מסה" גם, ועוד רבים וטבים...מה שכן, הם בדיוק גמרו ראיונות ומבחנים. אם לא עשית אותם - הזדרז!! בהצלחה!!

Symbolic

New member
תודה על התשובה :)

כרגע ממש אני עושה פסיכומטרי (להשאיר דלתות פתוחות לעתיד, מי יודע, אולי אני כן בסוף ארד מהעניין של לעסוק באוכל עתיד ואלך ללמוד מנהל עסקים (בתקווה לשלב אותם בעתיד), כך שלפחות עד אפריל אני תפוס מבחינה "לימודית". השאלה מה אחרי. מכללת הדסה מבחינתי זה מעולה, וגם השף אצלינו במלון (אני עובד במלון בתור קב"ט) המליץ לי מאוד על הקורסים שלהם. לפי האתר שלהם אם יש לי מעל 500 פסיכומטרי ואנגלית טובה אז אני לא צריך מבדקי התאמה. אני אהיה מאוד מופתע (ואף בוש ונכלם) אם אני לא אעבור 500 בבחינה באפריל. השאלה אם אני יכול לבוא לקורס שלהם (של הסמכה ב"סיווג 1") ללא כל ידע בבישול. חוץ מאלתורים פה ושם אני באמת לא מבין דבר וחצי דבר. האם יש לזה השפעה? מה שכן אני מאוד אוהב את עולם האוכל והשתייה ואני מרגיש רעב גדול ללימודים בנושא. אשמח אם תתן לי עוד פרטים, בשרשור או במסרים. יש לי עוד הרבה ללמוד ולחקור בנושא לפני שאני מתחיל בכלל לחשוב על לימודים רציניים. אשמח לתגובתך :) ושוב, תודה..

מיצמיצ69

New member
ברור שתוציא מעל 500

ולא נראה לי שצריך ידע מוקדם ללימודי בישול אם בישול מרתק אותך ואין לך בעיה עם עבודה פיזית קשה ---לך על בישול אם לא בא לך על עבודה פיזית קשה- לך למנהל עסקים... או שתלמד מנהל עסקים, תלמד בישול עצמאית מתוך ניסוי וטעיה וכשיגיע הרגע תקים מקום... בטוח תצליח יותר בהקמת מסעדה אם יהיה לך ידע במנהל עסקים ונסיון בתחום. לא מספיק לדעת לבשל טוב כדי להצליח בהקמת מסעדה. יש גם בי"ס לניהול מסעדות בשם מודוס. יש לו אתר. בהצלחה

למעלה