שלום לכולם . . .

EstiG

New member
שלום לכולם . . .

קודם כל אני חייבת לציין שזה פורום מעניין ביותר...
ובכן, היום לאחר שיחה עם אמא הגעתי למסקנה שאני רוצה לדעת קצת יותר פרטים על אבא שלה, כלומר סבא שלי ... היא מצידה לא יודעת הרבה... הפרטים הידועים לי: קראו לו פאן ג'אן סואן, נולד ב-1908 בדרום סין בכפר/ישוב נידח בשם צין-צן. אם השם לא מדויק, אני יודעת שבמקום הזה גם נולד צ'ן קאי שי - מנהיג טיוואני מפורסם. אבא שלו היגר לרוסיה ונישא שם לרוסיה, והוא נודע בשם ז'וצ'ובסקי - אך זה לא בטוח.. בכל מקרה בגיל 18 סבא שלי היגר לרוסיה בעקבות אביו וחי איתו ועם אשתו עד שהתחתן עם סבתא שלי ועבר לגור איתה. הייתי רוצה לבקר באזור הולדתו של סבא שלי והייתי מאוד רוצה לדעת אם גרים שם קרובים שלו, או אם בכלל קיימים קרובים שלו - אני יודעת שלא היו לו אחים.. איך למצוא את המידע המבוקש? תודה רבה מראש אסתי.

ענתר

New member
הי אסתי

סיפור ממש מעניין יש לך אני לא בטוחה שיש כאן מומחי סין, בהצלחה

מנשה99

New member
יותר פרטים, לאן היגר ברוסיה, האם

התגייר וכו'. אם היה לו קשר לקהילה כלשהי יש למי לפנות.

bilen

New member
למה לא להתחיל עם הסבתא? אולי

מחקר על הסבתא ועל הוריה, יחבר אותך למידע גם על הסבא ? בתקופות ההן הרבה אנשים הלכו אחרי משפחתם. יכול להיות שהיו קרובים אחרים שהגיעו מסין לפניו וחיו / נישאו באותה סביבה. יש לי הרגשה שכולנו מנסים לעזור ותת לך רעיונות, אבל ברשותך יש כנראה יותר מידע ופרטים קטנים ממה שנרשם כאן. ייתכן שהם לא נראים מספיק חשובים עבורך בשלב זה, אולי ביניהם נמצא המפתח. כדאי לרכז את כל מה שידוע לכם על הסבא והסבתא, לארגן שאלה חדשה ואולי יהיו עוד רעיונות.

EstiG

New member
תודה לכולם על הנכונות לעזור!

לגבי פרטים נוספים - הוא היגר ללנינגרד, כיום פיטרבורג..? לא התגייר והגדיר את עצמו כחסר דת. אני אבדוק במקורות המידע שנתתם לי, תודה רבה ! חג שמח אסתי.

חייקין

New member
בנו של שר החוץ, בממשלתו של צ'ן קאי

שק, היה עתונאי בשם ג'ק צ'ן. הוא התחתן עם בת הדודה של אבי, ובנם אי וואן צ'ן, הוא סיני יהודי
לצערי אין לי קשר עם אי וואן... למרות שפגשתיו בשנת 1988 ביום הולדתה של סבתו, דודת אבי, שנולדה בעיר העתיקה בירושלים 1888

למעלה