שלום לכולם...

שלום לכולם...

נראה לי, שאת רוב השמות שעולים פה אני כבר לא מכירה, אבל אני הייתי ממש מראשונות הכותבים בפורום, וזכורות לי עד היום העיצות המעולות וחוכמת החיים שיש לאנשים כאן. אז מדי פעם גם אצלי מתעוררת איזה בעיה או מצב רוח מדופרס, ואני בהחלט הייתי רוצה לשתף אותכם ולשמוע את דעתכם!! אני חיילת בת 19 וקצת. לפני ארבעה חודשים אני וחבר שלי נפרדנו אחרי חצי שנה שהיינו ביחד. הפרידה, שתורצה בכל מיני סיבות שונות ומשונות, נסעה בסופו של דבר (הפרשנות שלי לעניין בדיעבד) ששנינו הרגשנו שזה לא זה. שיש בעולם הזה אהבות הרבה יותר גדולות מסתם רגשות חיבה והנאה שיש ביננו. בשלושת החודשים הראשונים נשארנו בקשר טלפוני של פעם בשבועיים בערך, ואז נפגשנו. היה ערב ממש נחמד, ובסופו של דבר יצאתי ממש בבלבלה מכל הסיפור, שלא בדיוק ידעתי מה אני רוצה וכמה אני שלמה עם הפרידה הזו. אחרי שבועיים נפגשנו שוב פעם לבקשתי, ואני שמתי את כל הקלפים על השולחן ואמרתי שאני לא יודעת כמה אני שלמה עם הפרידה. הוא מבחינתו אמר לי שכמה שהיה שמח לחזור, ובטוח שיכול להיות לנו מאוד כיף ביחד, בסופו של דבר הוארואה את זה שמשיכה של הסוף כי אני והוא זה לא הכי טוב שאפשר. בתכל'ס, אני יודעת שהוא צודק, והיינו מאוד לא מתאימים והקשר בהרבה מובנים בלם אותי. אבל מה לעשות שקשה לי?!?!? אני מתגעגעת לביחד, ללהיות עם מישהו, לקשר שהיה לי עם המשפחה שלו, ובכלל מוצאת את עצמי חושבת על זה ומתעסקת בזה הרבה יותר ממה שצריך. אני כולי במועקה מהעניין הזה... אני מרגישה כזה חוסר שקט תמידי. עברו שלושה שבועות מאז אותה פעם שנפגשנו (וקצת התנשקנו, אבל זה היה באמת בקטע של פרידה). לא נראה לי שיש פה איזה עצות חדשניות שאפשר לתת, אבל אולי למישהו יש בכל זאת איזה מילת תנחומים?!!?

האגס 1

New member
קודם כל - ברוכה השבה

ולצורך העניין - את צריכה לצאת מתוך הנחת יסוד שזאת לא משוואה שלהיות ביחד זה תמיד טוב, ולהיות לבד - זה תמיד רע. התקופות של אדם כשהוא לבד הן טובות בשביל להבנות מחדש (כשיש צורך, כמובן), ללמוד על עצמו בדיעבד מתקופת הזוגיות הקודמת, וללמוד דברים חדשים שהוא יביא איתו לתקופת הזוגיות הבאה. אסור לחשוב על תקופת הלבד כעל משהו מאיים שאי אפשר לעבור אותו - להיפך, זה לא הורג, זה מחשל.

אין ספק בכך!

אבל איכשהו עכשיו, ממש בא לי להיות עם מישהו, ולא סתם מישהו אלא הוא, שהוא מוכר, רגיל, והכל איתו כל כך פשוט וידוע מראש!!! אני יודעת שלחשוב על אקסים זה באיזהשהו מקום לכוון לבינוניות, אבל פשוט עכשיו קשה לי שהוא לא איתי.

קודם כל,

תני לי להתאושש מהעובדה שאת חיילת. בפעם האחרונה שזכרתי, היית בת 16. אתם מוכנים להפסיק לגדול?!?! זה נורא נורא נורא לא מתאים לי. ולא לעור הפנים שלי. ושנית, מאוד מכירה את ההרגשה שאת מתארת. תסתכלי על זה ככה: נגיד הייתם חוזרים, הייתם מעבירים איזה חודשיים שלושה ביחד, שהיו אולי מסתיימים בהרגשה יותר גרועה מהפעם הקודמת. לתוך המשוואה הזאת תכניסי את האפשרות שהיית מבזבזת חודשיים מחייך בשיוט במי אפסיים (לא מנסה להעליב את האקס, זה יוצא לי טבעי), היית איתו ואולי היית מפספסת את אהבת חייך - כי הוא היה עובר לידך, אבל את היית עסוקה בלהיות נחמדה למישהו שהוא מקסים, אבל לא ממש אהבת חייך. אני מסכימה עם האגס שזאת הזדמנות לחזור לעצמך קצת, להינות מאי-מחויבות קלילה, ולהמשיך למשהו הרבה יותר טוב. את עדיין מכורה ליאנג אנד דה רסטלס? זה היה זה או האמיצים והמציצים?

dana2909

New member
חוכמת חיים זה אנחנו

טוב לדעת שעדיין זוכרים אותנו לטובה - לפחות בחלק מהמקומות בארץ.. ובאשר לשאלתך - עצה חדשנית אין לי, אני תמיד נגד למשוך את הסוף, וחושבת שאם נפרדים אז מספיק ודי, וכל משיכה של הקשר (אלא אם ממש חייבים כי הבנאדם איתך בכיתה / יחידה / חדר בעבודה) רק תקשה עליך לסיים את הפרק הזה בחייך ולהמשיך הלאה. אל תתני לרצון שלך לרצות בבן זוג לבחור בזה ששם ונוח לבחור כי הוא מוכר. זה טוב להתגעגע, לתת לעצמך להכיר את עצמך מחדש, לברר בינך ובין עצמך מה למדת מהקשר הזה, מה תרצי בעתיד, מה לא תרצי בעתיד.

d u c k y

New member
במקרה נכנסתי היום וראיתי את הודעתך

ולהלן דבריי: אני מאד מאד מאד מבינה על מה את מדברת. לפני כמה חודשים נפרדתי מהחבר שלי אחרי שנה וחצי שכללה גם מגורים משותפים (שנה). זה היה תהליך לא קל. אני יודעת בדיוק (!) על מה את מדברת - ההרגשה של הביחד, המוכר והפשוט, האינטימיות הזאת שיש בין בני זוג. אני, למשל, שונאת התחלות של קשר. כולם אומרים שזו התקופה הכי יפה "ירח דבש", פרפרים בבטן וכ'ו. אני? רק תני לי להיות עם אותו אחד שכבר מכיר אותי עם ובלי שערות ברגליים, איך שאני כשאני קמה בבוקר וכדומה. אז אני מבינה על מה את מדברת. אבל, וזה אבל חשוב מאד. אל תתני למחשבות הללו להציף אותך. מה שאת עושה עכשיו לעצמך, אפילו רק אם במחשבה בלבד נקרא בעברית "פשרה". את מוכנה להתפשר על משהו כל כך גדול ומשמעותי רק כדי לא להיות לבד. הייתי שם. ולקח לי המון זמן לצאת מזה. אבל עשיתי את זה, ואני לא אגיד שלא הסתכלתי אחורה, ואני לא אגיד שכיף לי להיות לבד. אבל לפחות אני יודעת שלא התפשרתי ושבוודאות (וזה במקרה שלי) מגיע לי משהו הרבה יותר טוב. וחוק לא כתוב אבל ללא ספק חשוב - לא נפגשים עם אקסים. הפיתוי גדול והרצון יותר - אבל אל תעשי את זה לעצמך. המחשבות עוד יבואו וילכו, אבל בסוף זה יתפוגג. אל תתפשרי.

d u c k y

New member
הצדק עימך...../images/Emo13.gif

שלום כולם... נראה לי שלשאול כל אחד לשלומו זה לשרשור אחר...אז מי מתנדב לענות קולקטיבית? בכל אופן, חג שמח ומהנה.. דאקי

למעלה