שלום לכולם!

shunit4

New member
שלום לכולם!

אין לכם מושג כמה התגעגעתי לפורום... ובכלל, יש לי המון חדשות... התחלתי ללמוד צרפתית באופן רשמי, אין לכם מושג כמה זה כיף! אני לומדת בקורס פעמיים בשבוע, שעתיים ורבע כל פעם בבית תרבות צרפת בחיפה. בחיים לא האמנתי שאהנה לעשות שיעורים! זו הפעם הראשונה שאני מדברת ושומעת צרפתית, ולא רק רואה צרפתית כתובה, ואיך לומר, ההבדל גדול מאוד. למי שמעוניין ללמוד צרפתית, יש מאמר בפורום "תרבות צרפת" (265) על מקומות מומלצים. בנוסף לזה, ויותר בענייני מייק, לאחרונה דיברתי עם מרסל. הצעתי לה ליזום תרגום של ספר על מייק לעברית. מרסל, כמנהלת מועדון המעריצים הישראלי, וכדוברת צרפתית, קראה הרבה ספרים וכתבות על מייק. היא חיזקה את החשדות שהיו לי, כלומר, נכתבו ספרים רבים על מייק, ובכולם כתובים אותם הדברים בניסוחים אחרים. בעיקרון, זה חלום חייה של מרסל לכתוב ספר על מייק, וזה משהו שהיא חושבת עליו כבר זמן רב. היא גם הוסיפה שבקרוב היא תתחבר לאינטרנט, ותוכל להצטרף לפורום. יש למה לצפות! והזדמנות זו אני רוצה להודות, לכל מי שעודד אותי ברגעים קשים, ושלח לי הודעות שמחממות את הלב (בלי טיפה של ציניות)

אורך הקורס ? כמה עולה לך ?

שלום שונית, מהו האורך של הקורס בצרפתית ( שנה, 3 חודשים, 6 חודשים ) ? כמה זה עולה לך ? באיזו רמה את לומדת ? עשו לך בחינה לפני כדי לדעת את הרמה ? Hello mazal I"m asking shunit about the length of the course she is stadying now ( the Franch course ) is it 3 months, or 6 months, how much it coust her ? what level she is, and if they did a quiz before entering the level she's suitable for?

shunit4

New member
../images/Emo140.gifתודה../images/Emo13.gif

ובקשר לקורס, הוא עולה 1760 ש"ח ל-96 שעות (פעמיים בשבוע, כל פעם שעתיים ורבע), לשיעור קבוצתי (כלומר פחות מ-30 ש"ח לשיעור). אני ברמה של מתחילים, ולא עשו לי מבחן לקביעת רמה. לא מפריע לי שאני ברמת מתחילים, כי לומדים דקדוק, שם אני ממש חלשה. אני מרגישה שזה שלמדתי לבד הכין אותי טוב לקורס, יש כמה שפרשו כי קצב ההתקדמות היה מהיר מידי עבורם. לדעתי, מי שהולך ללמוד צרפתית חייב לוודא שהמורה דוברת צרפתית שפת אם. יש מקומות, כולל בתי ספר, שבהם המורה איננה דוברת צרפתית שפת אם, וזו שפה שבה ניואנסים של מבטא מאוד מאוד חשובים להבעה ולהבנה. יש לי גם דיסקים וספר ללימוד עצמי של ברליץ, ולדעתי הם גרועים במיוחד. אם מישהו רוצה ללמוד צרפתית לבד, אולי הערכה של "פרולוג" טובה יותר.

raphye

New member
לימודי צרפתית

הי שונית, גם אני למדתי במרכז תרבות צרפת בשנה שעברה, המורה היתה מצוינת,אפשר גם להשאיל שם סרטים ודיסקים, שיהיה בהצלחה,רפי

למעלה