שלום לכולם! :)

squirt

New member
שלום לכולם! :)

אני מאוד מעוניינת לאמץ חמוס/ה אך הבעיה אני מניחה, מוכרת לחלקכם- הורים. ולא מבחינה כספית אלא מבחינה ריאלית, נקיון, מחלות. לכן אשמח לשמוע מכם שיטות לגבש כאן אוהדים נוספים לחיה המקסימה הזו ועל כל מיני עצות או הארות בעניין שיוכלו להרגיע את הוריי בנושאים הנ"ל. חשבתי להביע את רצוני לרכוש טרנטולה כדי שיקבלו פרופורציות
בכל מקרה, שמחתי לגלות את הפורום החמים הזה שמראה שנותרו גם אנשים טובים בעולם הזה שיודעים לתת אהבה לבע"ח. תמשיכו כך!

לגבש אוהדים?? כאן??

כאן לא צריך לגבש אוהדים עבור החמוס כאן בדרך כלל נמצאים חברה שהחמוס הוא מושא הערצה בשבילם
והאמת?? גם אני נשביתי בקסם של החיה המדליקה הזאת

Sweet Fantasy

New member
ברוכה הבאה קודם כל ../images/Emo13.gif

אין ממש מה לעשות אם ההורים לא בעד, זאת צריכה להיות החלטה משותפת וצריכה להיות הסכמה מלאה של כל הצדדים, חמוס היא אכן חיה מסריחה (לרוב האנשים) ולא ממש נקייה.. הם נוטים לבלגן ולהרוס וללכלך, הם אומנם עושים לרוב את הצרכים בחול אבל לא מכסים כמו חתול ובמקרה שהם מפספסים זה לא הכי נעים. מחלות הם לא מעבירים זה בטוח, ההפך.. אנחנו עלולים להדבק אוצם לסכן אותם במקרה של מחלה אנושית. כמובן שצייני את הדברים הרעים ויש המוןןן דברים טובים.. אבל לצערינו צריך קודם לדעת להתמודד עם הרע, הטוב ישאר טוב
את יכולה לקרוא במאמרים בשאלות נפוצות ובדפי הפורום לקבלת אינפורמציה על הגידול (כולל חוויות אישיות, לא רק מידע על החיה) כמו כן, בטאגליינס יש לך שירשור של בעד ונגד למה כן ולמה לא לגדל חמוס מפי המגדלים עצמם. בהצלחה, מיכל

Linimfin

New member
ברוכה הבאה....

אני השתמשתי שרעיון הזה לפני שאימצנו כלב. אמרתי לאמא שלי או איגואנה או כלב. ומאז יש לנו את רוקי!!!! :) בכל מקרה חוץ מעניין הריח (שלי באופן אישי הוא לא מפריע) החמוס היא חיה די נקייה. אומנם הם בלגאניסטים ומנסיפ להרוס כל דבר שהם נתקלים בו. אבל כמו רוב החיות הן די נקיון ומסודרות (הן גם רוב הזמן בתוך הבית...) לגבי מחלות מחסנים אותן נגד המחלות המסוכנות יותר וזהו. מקווה שתצליחי לשכנע אותה !! :)

Sweet Fantasy

New member
ממש לא הייתי אומרת שהם מסודרים

הם לא דואגים לסדר.. ולא איכפת להם לחיות בלכלוך ובלאגן ולכן חשוב שאנחנו נדאג לכך (גם לגבי נקיון)

Linimfin

New member
האמת שה"מסודרות" התפלק לי לשם

ממש בטעות. לוסיל די נקייה (חוץ מהפיספוסים שלה...)

Sweet Fantasy

New member
זהו שלדעתי

בלאגן זה מלכלך (בעיניים) אבל בקשר לנקיון.. אם לא תנקה לחמוסה שלך את החול, לא יזיז לה לעומת חתול למשל שאם לא ינקו לו באותו יום את החול (רובם) הוא יסרב להכנס לעשות שם את הצרכים שלו, עוד עניין זה עצם העבודה שהם לא מכסים זה גם סוג של חוסר נקיון.. אבל מה שכן הם לא מחרבנים במקום לינה אוכל ומשחק שזה מעיד על נקיון אבל כל חיה לא עושה "במאורה" שלה..

Linimfin

New member
אם אני לא מנקה ללוסיל את הארגז

ולדעתה הוא מלא מדי היא פשוט עוברת לאחד אחר או מנסה ללמד אותי לקח ועושה את צריכה על הריצפה.

Sweet Fantasy

New member
נכון אבל זה יקרה

רק אחרי אי נקיון של כמה ימים או שהחול ממש מלוכלך.. לא משנה
בכל מקרה הם לא החיה הכי מסודרת ונקייה שקיימת.. והם בהחלט עושים בלאגם שיכול ללכלך, ואנשים שחשוב להם נקיון(ויש כאלה פאנטים) לא יתאים להם חמוס לדעתי..

squirt

New member
וואו, תודה על התגובות...!

לא ציפיתי לדיון כזה מעמיק נקי/מלוכלך מסודר/מבולגן....
אגב, כשדיברתי על אוהדים דיברתי על ההורים שלי, כאן מול המסך ולא אליכם מעברו השני :)))) חחחח עכשיו ברשותכם עוד שתי שאלות בהמשך לחיפושים שאני מריצה כבר כמה ימים בגוגל "חמוס" עם תוספות מילים הקשורות בעניין ונראה לי שבגוגל שוקלים להוציא נגדי צו הרחקה כבר....: כבר כמה וכמה פעמים אני נתקלת במושג "מוכתם" "מוחתם" בהקשר של החיה המקסימה הזו...מה זה אומר??? (אין לי שמץ ולכן אני לא יודעת איזה מהם בשגיאת כתיב
) שאלה שניה: האם זה נכון שפרווה בצבע שונה מעידה על נטייה להתחרשות בעתיד או כל פגיעה בבריאות החמוס? תודה ענקית על התגובות!

Sweet Fantasy

New member
המשך תשובות

"החתמה" היא לקיחת גור מיום היוולדווגידולו במקום האמא, משמע לעשות הכל!! מהנקה ועד עידוד לצרכים חימום וכל מה שאמא תעשה וצריכה לעשות.. רוב המגדלים לא עושים את זה ואין באמת חמוסים מוחתמים.. רוב המגדלים לא ממש מבינים את המושג וכאשר הם אומרים מוחתמים הם מתכוונים למורגלים, שזה אומר הכרת הגורים למגע אדם מרגע ההגמלות\פתיחת העיניים. בקשר לפרווה, זה נכון שיש סוגים (צבעים) מסויימים בחמוסים שנוטים לחרשות אבל הם לא קיימים בארץ, בארץ יש רק את הצבעים הבאים : אלבינו, סייבל וקינמון שאף אחד מהם לא נוטה לחרשות (מבחינה גנטית, תמיד יכול להיות יוצא דופן) מה שכן רוב החמוסים לא רואים כל כך טוב (לא עיוורים, אבל הראייה לא מצויינת) ועוד, יש חמוסים מסויימים (כמו אנגורה למשל,שלא קיים בארץ) החמוסות מסוג זה למשל נוטות אחרי ההמלטה לנטוש את הגורים ולא לטפל בהם ולכין מי שמגדל חמוסת אנגורה שמיועדת להרבע צריך להחיזק גם אמא אומנת. חוצמזה כאמור, תוכלי לקרוא על פרוות וצבעים במאמר שיש פה בפורום יחד עם עוד הרבה מאמרים מעולים + שאלות נפוצות. אשמח לענות על עוד שאלות
מיכל.

למעלה