שלום לכולם

lady mika

New member
שלום לכולם

אני מעוניינת לרכוש מחשב נייד שישמש אותי בעיקר לצרכי עיבוד תמלילים, הורדת מוזיקה ועבודה בפוטושופ. אני לא גיימרית ולא מתכוונת לעבוד על תוכנות גרפיקה. אני רוצה מחשב חביב שילווה אותי 4 שנים לפחות, בגדול אין לי הגבלת סכום ממשית אבל אני כמובן מעדיפה לקנות בכמה שפחות. בינתיים הספקתי להתייעץ עם קצת מביני עניין, לעיין אצלכם בפורום ואני עדיין קלולסית לגמרי. אשמח לקבל המלצות על חנות (חלק המליצו לי על אייבורי, חלק על באג אבל הבנתי שעם באג לוקח המון זמן לקבל מחשב מתיקון) וגם על דגם ספיציפי. המוכר בבאג נראה לי מאוד אמין (נו, איש מכירות :)) ואמר שלצרכים שלי מספיק מחשב IBM עם מעבד סלרון 1.4 עם (ואני מצטטת מהדף ): 2DDR 256 / רדאון אקספרס 256MB, מסך 15" וחיבור אלחוטי וצורב משולב שם הוא יעלה לי 4600. (אגב, המוכר ציין שבטח יאמרו לי שסלרון לא משהו אבל אלו סתם דעות קדומות). לעומת זאת בטרקלין חשמל הציעו לי HP פוויליון עם מעבד סנטרינו 1.8, דיסק של 80 ג'יגה, צורב משולב, חיבור אלחוטי ו... כל מה שצריך. שם הוא יעלה 7000. אשמח לקבל הכוונה כלשהי...

Ixion

New member
הHP הרבה יותר טוב מבחינה טכנית

אבל קשה לי להמליץ עליו בלב שלם (כשתצטרכי לקחת את המחשב לתיקון, את תצטערי). יש הרבה מחשבים שיתאימו לך. נראה לי שכדאי שבכ"ז תשימי תקרה כספית, ותגדירי יותר את מה שאת מחפשת. למשל, האם את רוצה מחשב קל במיוחד, גודל מסך כלשהו וכו'.

lady mika

New member
למה אצטער שכאצטרך לקחת לתיקון?

וכמובן שאני רוצה מסך 15 וברור שכמה שיותר קל יותר טוב.

lady mika

New member
תודה רבה רבה

השאלה היא אם האחריות של האתר הזה שווה משהו... אם בכלל אמין לקנות בו. אני די מפחדת בדברים האלו. יש לי טראומת מחשבים (כל חברה שקניתי בה מחשב פשטה את הרגל, באמת!!!)

Ixion

New member
כן, BUY4LESS הם אמינים

(אני ואחי קנינו מהם שני מחשבים לפני כשנה). במקרה של אחריות את הולכת חזרה לחנות (ככה זה עם כולם, תכלס), והם אחראים לתיקונים.

senseBOP

New member
לכי על IBM, אבל לא על סלרון.

לא שסלרון זה רע, אבל אם את מתכוונת לעבוד עם פוטושופ אז הוא לא יהיה לך חזק מספיק. בנוסף לזה, אם את רוצה שהוא יחזיק מעמד כמה שנים, רצוי בהחלט שתלכי על משהו שנחשב חדש היום. אין לך צורך ללכת על סנטרינו 1.8. 1.6 או 1.73 יספיקו לך. דיסק של 60GB גם כן יספיק. מאחר ואת לא מתכננת לצפות בסרטים, אני ממליץ לך על IBM. הניידים שלהם יותר עמידים, אבל יותר יקרים ביחס למפרט. הם יחזיקו לך נהדר הרבה יותר מ-4 שנים, ולא יעשו כמעט אף בעיות במהלך חייהם.

Jan22

New member
ראשית כל ,אל תקני מבאג ואייבורי ...

הראשונים עושקים והשני מספק (לדעת רבים) מוצרים תקולים .מציע לך את הדגמים הבאים ,הראשון והשני של HP ואחריהם IBM הראשון http://www.naot.co.il/products/15121 השני http://www.p1000.co.il/hot_sale_product.asp?g_id=6314271&came=1000#detail הדגם השלישי הוא דוגמא טובה לזה שבאג מנסים לעבר אותך ,את מוסיפה עוד 600 שקל ומקבלת מחשב יותר חזק הן מבחינת מעבד PENTIUM M 1.6MHZ הן מבחינת זיכרון 512MB וכמובן צורב DVD . **כמו כן הדגם הראשון והשני לא רעים ,הראשון הוא נייד בכלל לא רע בסביבות ה5500 (אאל"ט) מכיל מעבד PENTIUM M 1.6 ,זיכרון 512MB וכרטיס מסך מעולה . השני די ממוצע - אם יש לך תקציב בסביבות ה4800 אל תקחי את הנייד של באג אלא את הנייד הראשון מסיבה פשוטה שהוא מגיע עם מעבד PENTIUM . בהצלחה חביבי . השלישי http://www.wallashops.co.il/shopmind_portal_heb/auctionProd.asp?auction_id=1702107

lady mika

New member
תודה על ההבהרה

וכוונתך היא שאני אקנה את הראשון דרך האתר? אני מעדיפה לקנות בחנות באופן מסודר.

Jan22

New member
מה התקציב שלך ?

את לא חייבת לקנות דרך האתר ,את יכולה גם לנסוע לחנות - האתר רק מייצג את המוצרים שהם מציעים ובין היתר מאפשר רכישה דרכו (אני מניח) .

Jan22

New member
לדעתי הIBM

בקישור שהצעתי לך - הצעה מס'3 - יעשה את העבודה כמו שצריך ,יש לו מחיר סביר עם מפרט לא רע בכלל ויענה לדרישות שלך במלואן . מאידך ,יש לך את ההצעה של HP - הצעה מס'1 - שהיא בכלל לא רעה מכילה אותו מעבד כמו הIBM ובנוסף יש לה כרטיס מסך יותר טוב - הGMA של אינטל ,אולם הצורב הוא רק CDRW ולא DVDRW . בקיצור IBM ,מחיר טוב ,מפרט סביר מאוד ונייד עמיד כמעט כמו אבן .

למעלה