לגעת ברגשות
New member
שלום לכולם
זו לי פה פעם ראשונה, בפורום הזה..
מתעוררות לי המון מחשבות בעקבות הסידרה הזו. היא באמת לא "טלנובלה" רגילה. יש בה הרבה יותר ממה שנראה על פני השטח. (אם כי, אני מודה, לא שמתי לב אליה בהתחלה..) השאלה הראשונה שעלתה לי בראש.. זה עניין הילדים. 1. אם יש ילדים בגילאים שונים שצופים בה (ואני מניחה שילדים צעירים ישנים בשעה הזו) אז איך הם מרגישים לגבי החשיפה של בעיות בחיי נישואין? האם הם יכולים לזהות בסדרה דברים מהבית ומה זה יכול לעשות להם? האם בעקבות הסדרה הם יהיו פחות בעד צד אחד ויותר מבינים את שני ההורים? והורים.. האם הם יכולים לראות יותר טוב מה בעיות כאלו עושות לילדים? 2. זוגות.. האם בעקבות הצפייה בני זוג יכולים יותר להבין מה עובר אחד על השני ולקבל יותר אחד את השני? (ואולי אפילו לאפשר יותר לשני לחפש את עצמו ולהיות יישות עצמאית נפרדת?, הגזמתי קלות..) הרבה שאלות. אנשים אומרים שיש לסידרה אפקט טיפולי "בדלת האחורית". שפתאום מוצאים נקודות השקה עם בעיות אישיות ומתחילים לחשוב. זה קרה לכם? (לי זה קרה). וגם נראה שיש לה השלכות על ההתנהגות החברתית. כי אפשר להזדהות קצת פתאום גם עם דמויות שמעשיהן שנויים במחלוקת שבדרך כלל לא היו מקובלים עלינו. כי אם לא היינו יודעים על הבעיות שלהם, לא הייתה מתעוררת בנו גם אמפתיה כלפיהן (אמפתיה שהתעוררה בעקבות החשיפה לטיפול), בטח לא היינו יכולים לסלוח להם. האם בעקבות החוויה הזו - לדעתכם - אנשים יהיו קצת פחות שיפוטיים לגבי אחרים?! ולפעמים ההתנגשות בין האמפתיה להתנגדות שיש לנו למעשים שלהם כל כך חזקה - שאנחנו מתעצבנים מהם.. המון מחשבות... אוף, יצא ארוך
זו לי פה פעם ראשונה, בפורום הזה..