שלום לכולם

שלום לכולם

זו לי פה פעם ראשונה, בפורום הזה..
מתעוררות לי המון מחשבות בעקבות הסידרה הזו. היא באמת לא "טלנובלה" רגילה. יש בה הרבה יותר ממה שנראה על פני השטח. (אם כי, אני מודה, לא שמתי לב אליה בהתחלה..) השאלה הראשונה שעלתה לי בראש.. זה עניין הילדים. 1. אם יש ילדים בגילאים שונים שצופים בה (ואני מניחה שילדים צעירים ישנים בשעה הזו) אז איך הם מרגישים לגבי החשיפה של בעיות בחיי נישואין? האם הם יכולים לזהות בסדרה דברים מהבית ומה זה יכול לעשות להם? האם בעקבות הסדרה הם יהיו פחות בעד צד אחד ויותר מבינים את שני ההורים? והורים.. האם הם יכולים לראות יותר טוב מה בעיות כאלו עושות לילדים? 2. זוגות.. האם בעקבות הצפייה בני זוג יכולים יותר להבין מה עובר אחד על השני ולקבל יותר אחד את השני? (ואולי אפילו לאפשר יותר לשני לחפש את עצמו ולהיות יישות עצמאית נפרדת?, הגזמתי קלות..) הרבה שאלות. אנשים אומרים שיש לסידרה אפקט טיפולי "בדלת האחורית". שפתאום מוצאים נקודות השקה עם בעיות אישיות ומתחילים לחשוב. זה קרה לכם? (לי זה קרה). וגם נראה שיש לה השלכות על ההתנהגות החברתית. כי אפשר להזדהות קצת פתאום גם עם דמויות שמעשיהן שנויים במחלוקת שבדרך כלל לא היו מקובלים עלינו. כי אם לא היינו יודעים על הבעיות שלהם, לא הייתה מתעוררת בנו גם אמפתיה כלפיהן (אמפתיה שהתעוררה בעקבות החשיפה לטיפול), בטח לא היינו יכולים לסלוח להם. האם בעקבות החוויה הזו - לדעתכם - אנשים יהיו קצת פחות שיפוטיים לגבי אחרים?! ולפעמים ההתנגשות בין האמפתיה להתנגדות שיש לנו למעשים שלהם כל כך חזקה - שאנחנו מתעצבנים מהם.. המון מחשבות... אוף, יצא ארוך

i love עדי

New member
בתור ילדה אני יכולה לענות לך על 1

אני את "בטיפול" רואה יחד עם אמא שלי [ואבא שלי משלים בVOD כי הוא לא יכול לראות בגלל העבודה] , אני בת 13 וכן אני מזדהה אם דברים שקורים בבית , בריבים בין בני הזוג וכ' , אמנם לא ברמה כזו [טפו טפו טפו] אבל גם ההורים שלי רבים המון ולמשל אתמול כשיעל אמרה שהיא מקנאה באותו זוג השכנים שלהם מפני שהם היו משלימים תמיד . וככה גם ההורים שלי למזלי . וכן זה באמת גורם לחשוב על העניין הזה גם בתור ילדים וגם בתור בני זוג ואפילו בתור רווקים ...

אממ... לא ידעתי לאן לשרשר../images/Emo4.gif

רציתי לדעת אם מישהו יודע מהוא השיר שמושמע בפרסומת לפרקים האחרונים? מי שיודע שיישלח לי במסר... תודה מראש!

תודה,

זה היה מרענן לקרוא את ההתייחסות שלך. את חושבת שבעקבות הצפייה חל שיפור ביכולת שלך לקבל את הקטעים הלא טובים/ החולשות של ההורים שלך? היום, בפרק עם איילה היה משפט חזק מאוד של ראובן לקראת הסוף - כשהוא אמר לה שפתאום אולי היא תוכל לקבל את האבא האוהב והמוגבל גם יחדיו.. כלומר - קודם היא ראתה בו או אוהב מאוד או "בוגד" מאוד בה. שחור ולבן. איכשהו הטיפול מראה שראובן מצליח לגרום לה לקבל אותו כאוהב וגם מוגבל יחד. נדמה לי שזו תובנה שיכולה לחלחל לכל אחד ונדמה לי שזו תובנה שיכולה לרכך יחסים קשים בין אנשים אם הם יזכרו שלכל אוהב יש גם מוגבלויות ושזה לא בהכרח סותר אחד את השני. מה דעתכם?

i love עדי

New member
כן

חל שיפור ביכולת שלי לקבל את הקטעים הלא טובים של ההורים שלי . הם מתווכחים המון ואני מניחה שלמדתי לא להתערב בניהם כי הם יפתרו את זה בעצמם , חוץ מזה , אני מבינה גם את שני הצדדים . בגלל זה נהגתי להתערב המון כי כשאתה שומע מהצד את הוויכוח אתה מסוגל להבין את שני הצדדים ויש בך רצון לגרום לצד השני להבין מה שהוא לא . אבל דברים נפתרים מעצמם בסופו של דבר ואני מבינה אותם. ואת צודקת בקשר למשפט בסוף הפרק.

צודק

כן, גם אני הרגשתי כך בדיוק. להבין שיש שני קצוות ולקבל את השילוב שלהם באמצע.

למעלה