שלום לכולם

• פותח הנושא CpC
  • פורסם בתאריך

CpC

New member
שלום לכולם

אני בן 18 , ואני מגמגם אפשר להגיד עוד מכיתה א'- בתקופות, ז"א: יש תקופות שבהם הגמגום חלש, ויש תקופות בהם הגמגום מתחזק. אפשר לומר שנכון להיום, הבעיה העיקרית שלי היא לדבר בטלפון עם אנשים שאני לא מכיר, -בשיחות שאני יוזם-, ז"א: אם מישהו מתקשר אלי (אדם שאני לא מכיר) אני אדבר באופן שוטף. בשיחות פנים מול פנים יש לי בעיה של גמגום בעיקר בהתחלה של משפטים, אפשר לומר שלאחר שכבר נכנסתי ל"שוונג" של המשפט -לא תהיה לי בעיה של "תקיעה" בדיבור באותו המשפט. כמו כן, בסביבתי הקרובה- הגמגמום לא מגביל אותי. ז"א: אני מדבר שעות בטלפון עם חברים וידידות, כשהיתי בבצפר- מיוזמתי הסברתי תרגילים במתמטיקה על הלוח (בד"כ בלי גמגום כלל) וכו'. מה גם, שאין לי בעיה להתחיל שיחה עם אנשים שאני לא מכיר- בכנסים של כל מיני דברים וכו' [בד"כ אני לא מגמגמם בעיקר בגלל שחשוב לי "להסתיר" את זה- ואני מצליח מעולה]. ועכשיו נגיע לפואנטה: בעוד מספר חודשים אני מתגייס. היתי במספר מיונים - שחלקם כללו גם ראיונות. אחד הראיונות היה בנוגע למסלול של קצונה יעודית (לא קרבית, יש לי פרופיל עורפי) . הראיון עבר די חלק . בכל אופן, עברתי את הראיון בהצלחה. כאמור- זה מסלול יעודי לקצונה. ערכתי חיפוש בפורום בנוגע לגמגום וקורס קצינים, ומצאתי כמה הודעות רלוונטיות. באופן כללי הבנתי שאם הגמגמום חריף- אתה תעוף, אם הוא לא חריף- זה לא מה שיעיף אותך. השאלות שלי: 1) האם זה באמת כך? גמגום קל- מעיף מהקורס או לא? 2) קראתי בכל מיני מאמרים, כי גמגום בד"כ מחריף ברגע שמדובר בשיחה "פנים מול פנים" - אצלי זה בדיוק הפוך! - בטלפון, בשיחות שאני יוזם [עם אנשים שאני לא מכיר, לדוגמא: לברר משהו בחנות כלשהי] אני אגמגם בצורה איומה. בעיה כזאת מוכרת? 3) האם כדאי לי לנסות ולהסתיר את הגמגום? ז"א : ממש להתאמץ בשביל להסתיר את זה? או פשוט לא? תודה רבה מראש !

RobinhooDw

New member
עדיף לך להגיד שאתה מגמגם

אתה באמת רוצה להסתיר את זה כל חייך? זה יגביל אותך מאוד, אני בכלל לא חושב על מסלול קצונה... אני יודע שזה לא בשבילי פשוט מאוד, אם לא הייתי מגמגם אולי אבל ככה זה בלתי אפשרי. צבא זה גם ככה קשה אז בשביל מה להקשות עליך עוד יותר...

a9981

New member
זה לא בלתי אפשרי

היו בפורום כמה אנשים מגמגמים שהלכו לקצונה בעבר. והצליחו. זאת רק שאלה של אם מתחשק לך "לאתגר" את עצמך, כל אחד ובחירתו הוא. (אני בעצמי לא יודע מה הייתי בוחר אם הייתה לי אופציה ללכת לקצונה).

shuky63

New member
לא נראה לי שגמגום ובמיוחד קל יכול

להפריע למסלול קצונה עורפית. במסלולים הקרביים כשלנגד עיני המפקדים עומדת תמונה של מפקד שמוביל חילים לקרב וצריך להצטיר להם כחזק,יהיו מפקדים צרי אופקים שיכולים לעצור אותך. אבל בקצונה עורפית לא נראה לי שמשהו ינסה לעצור אותך אם זה מה שתרצה. לי נראה שהשאיפה של מי שלא רוצה לקבל פטורים בגלל הגמגום צריכה להיות שהגמגום לא ירשם בשום מסמך,כלומר לא להעלות את זה ביוזמתו בבדיקות אם לא שמים לזה לב.עדיף להתמודד עם זה ברמה המקומית עם המפקד המקומי,כי יכול להיות מישהו שיראה במסמכים גמגום ויסנן אותך בלי לשמוע אותך בעוד שאם הוא ישמע אותך והגמגום שלך קל זה לא יפריע לו..

arxur

New member
גמגום וקצונה

שלום CpC, לפי התאור, אופן הגמגום שלך ממש דומה לשלי, אז ככה: 1. ב-2003, בקורס קצונה של תומכי לחימה הגמגום לא מנע ממני להצטיין. 2. גם אני לא אוהב בירורי טלפון שכאלה ועוד כל מיני סיטואציות. אצל כל אחד יש את השטיקים שלו, מאמר זה לא "תורה מסיני". 3. עפים על אמינות. ובצדק. לא זוכר אם ציינתי את זה במיונים הראשוניים, אבל העליתי את זה במבדקי קצונה (היה סעיף בטופס בריאות). נשאלתי בראיון בהמשך, עניתי. לא זה מה שיכשיל אותך. כנ"ל בבה"ד 1 כשזה כבר הופיע במסמכים (ראיון כניסה עם המפקד הישיר). עדיף להעלות את זה מראש, מאשר להפתיע לרעה. יהיו שם מספיק רגעים קשים- לדבר מול אנשים, לדבר בקשר... השיטה שלי להתמודד עם זה- כן לחפש ולבקש משימות שכוללות את הדברים שקשים לי מבחינת הגמגום. תרגול ויצירת דפוסי התנהגות בסיטואציות מסוימות- עוזרת לי. ואם תגיד מפורשות למפקד הצוות שאתה רוצה תרגול שכזה- הרווחת עוד נקודת זכות. אגב, כן היו לי פאשלות של גמגום בקורס. תגרום לזה להתגמד מול ההישגים והיכולות. המפקדים והפקודים יעריכו אותך בהתאם. בהצלחה!

למעלה