שלום לכולם

שלום לכולם

איני ודעת אם זה הפורום המתאים, אבל שווה לי לנסות. אני סטודנטית, והתקבלתי לפרוייקט פר"ח. למי שלא יודע - פרח הוא פרוייקט חונכות, ובו סטודנטים מלווים במהלך השנה חניך, ועוזרים לו בכל מיני תחומים. החל מחברתי, דרך רגשי וכלה בלימודים. אני ככל הראה אחנוך ילדה בכיתות הגבוהות של היסודי. בכל אופן, למה אני פונה אליכם? הפגישות שלי עם החניך הן פעמיים בשבוע, כשכל פגישה בת שעתיים. יש לי המון רעיונות בראש, אבל חשבתי שאולי גם לכם יהיו כמה. כל רעיון יתקבל בברכה. אם זה לא המקום הנכון, סליחה על ההטרדה ואשמח אם תוכלו להפנות אותי למקום יותר מתאים לדעתכם. תודה מראש

Kalla

New member
לפי מיטב זכרוני

חלק ניכר מהתפקיד שלי היה לעזור לילדה בלימודים - בדרך כלל הפרויק מיועד עבור ילדים שמתקשים בתחום זה. מעבר לזה, זוכרת שטיילנו ושיחקנו המון וכמה פעמים לקחתי אותה למקומות מעניינים, למשל לגן החיות.

פלגיה

New member
בטח המקום המתאים

ולו רק בשל הניק שלך והחתימה הנהדרת
זה אחד השירים האהובים עלי. ולעניין - זה מאוד תלוי בילד/ילדה שתחנכי ותחומי העניין שלו. אפשר להכין יחד שיעורים לקרוא יחד ספר לטייל באיזור - אם יש איזו טיילת קרובה זה נהדרת. אפשר להכין עבודות יד שונות להכין כדורי שוקולד או עוגה (בביתו או בביתך) לעשות יום צילום - לקחת מצלמה ולהצטלם - את מצלמת את הילד, הוא אותך, בפוזות שונות, ואחר כך הולכים לפתח ליבש פרחים - יוצאים וקוטפים פרחי בר, שמים בין ניירות עיתון ומכבידים מעל בעזרת ספרים כבדים. לאחר כשבוע או שבועיים הפרחים יבשים וניתן ליצור מהם תמונה. ללכת לבקר במוזיאון. וזה על קצה המזלג - תלוי בתחומי ההתעניינות של החניך ושלך, ובצרכים שלו.

תנסי לדבר עם המחנכת או היועצת בב"ס

לפעמים הצורך המיידי הוא לימודי ולפעמים יותר רגשי. לדעתי עדיף לקבל הכוונה ראשונית מהמחנכת/ יועצת ולפי זה לחלק את הזמן המשותף. בכל מקרה -ב 99% מהמקרים ,תשומת הלב האישית,החיוך, חוסר השיפוטיות והרצון האמיתי והכן יהיו משמעותיים הרבה יותר מהכנת שיעורי הבית...

קודם כל תודה../images/Emo13.gif

אין לי ספק שאני צריכה להכיר את החניך לפני הכנת הפעולות. וכמובן אין לי ספק שככל שנכיר יותר, אדע יותר מהם הצרכים שלו. פלגיה - הרעיונות היו נהדרים (וכן קבלת הפנים) - אשמח לעוד רעיונות מהסגנון הזה. אני בטוחה שבתור הורים - יש לכם הרבה ניסיון בנושא. שוב, ברור לי שזה תלוי במין ובגיל של החניך. כרגע אין לי אפשרות לדעת בוודאות. שוב תודה

July7

New member
רעיונות

היי, אני חנכתי שנתיים בפר"ח, בשנה האחרונה עם ילדה בכיתה ו'. כמובן שזה תלוי בהעדפות של הילד ושלך, ואפשר לשאול אותו מה הוא רוצה לעשות בחונכות, אילו תחביבים יש לו. לפגישה הראשונה הכנתי פתקים עם שאלות - "מה את הכי אוהבת לאכול?" "מי החברה הכי טובה שלך?", "מה גורם לך להיות שמחה?", "מהו הארוע הכי עצוב שקרה לך?", "איזה מקצוע את הכי אוהבת?", הילדה הוציאה את הפתקים מתוך שקית, ושתינו ענינו על השאלות. אפשר לפתח שיחה מתוך השאלות האלה וכך להכיר את הילד. רעיונות נוספים: -ציור קומיקס -מכתבים בכתב סתרים שאתם ממציאים -דמקה -שימוש במחשב - יצירת ברכות או ציורים בוורד -ניסוי כימי - ערבוב חומצה עם בסיס (כלומר חומץ עם סודה) -קיפולי נייר אם את מכירה -הכנת תפזורות ואז פתרון שלהן -משחקי זכרון בכל נושא שתרצו כשאתם מכינים את הכרטיסיות -פלסטלינה -משחק הביטויים - כרטיסיות עם ביטויים כמו "עדיף ציפור אחת ביד...אחד מכם בוחר כרטיסיה בלי שהשני ידע איזו, ומספר סיפור, שמוסר ההשכל שלו הוא הביטוי.זה קצת מסובך, אבל מלמד מאוד... -הכנת מגנטים עם ציורים, מהמגנטים ששמים בתיבות דואר - הפרסומות . אם תרצי עוד רעיונות, או שיש לך שאלות בנושא, אשמח לענות! ודרך אגב, לא הייתי מדברת עם המורה לפני שאת נפגשת עם הילד, כי זה יכול לבנות אצלך דעה מסויימת על הילד שלאו דווקא נכונה - המורות לא תמיד מצליחות להכיר את הילד כמו שאת יכולה אחד על אחד. בהצלחה בחונכות!

בהחלט!!!

רעיונות ממש טובים. כבר העתקתי לי את כולם. החלטתי לנהל מחברת שתאגוד לי את הכל בצורה מסודרת. המון המון תודה!!!

למעלה