שלום לכולם

שלום לכולם

חיפשתי באינטרנט פורומים על שפעת כי יש לי כמה שאלות לגבי שפעת העופות. האם פה יכולים לעזור לי או שאני צריכה לפנות לפורום אחר?

השאלות שלי הן:

1. האם עופות נגועים יכולים להדביק חיות מחמד כגון כלבים? למשל אם יש לי כלבה, היא יכולה להידבק ולהעביר את המחלה אלי? 2. אבא שלי אומר שכולנו כבר מחוסנים באופן טבעי נגד שפעת רגילה כי חלינו בה כל כך הרבה שהגוף ייצר נוגדנים. אבל יש לי אח קטן בן כמעט שנה וחצי והוא אף פעם לא היה חולה בשפעת. ההורים שלי לא רוצים לעשות לו חיסון כי הם אומרים שאם נעשה לו חיסון, אז בפעם הבאה שהוא יידבק זה יהיה יותר גרוע. לא כל כך הבנתי למה. אבל אני מפחדת שהפעם הבאה תהיה המוטציה הקטלנית שכולם מדברים עליה (חס וחלילה בלי עין הרע) ואז זה יהיה רע מאוד. האם כדאי לחסן אותו או לא? והאם אפשר למנוע את ההדבקות בדרך אחרת מלבד חיסון(במקרה שלו ואולי של הרבה תינוקות בישראל)? תודה מראש

שפעת

כמו שעופות יכולים להדביק בני אדם הם יכולים להדביק גם בעלי חיים אחרים. העניין הוא שאותם בעלי חיים לא אמורים להדביק בני אדם אלא אם תהיה מוטציה. החיסון לשפעת וגם הטבעי הוא קצר טווח, כשנה לערך ולכן מומלץ לחסן כל קבוצת חיסון, בד"כ אנשים מבוגרים, תינוקות ומדוכאי חיסון ועובדי בריאות הבאים במגע עם חולים כל שנה. החיסון הוא טוב לשפעת הרגילה ומתאים לזנים שיש להם צפי. לשפעת העופות אין עדיין בשוק טיפול. הסכוי למוטציה נמוך למרות שהוא קיים. בכל מקרה מתים משפעת רגילה אלפי אנשים כל שנה ולא עושים כל כך רעש כמו משפעת העופות שמתו ממנה פחות מ 100 אנשים בכל העולם. המלצתי היא חיסון לשפעת כהגנה מהשפעת הקלאסית.

למעלה