שלום לכולם!

da87

New member
שלום לכולם!

שלום! אני חדש פה.... אני (כמו הרבה פה בטח...) נמצא בנקודה בה אני צריך לבחור מה להיות- הומו או דתי... אני לא יודע על מה אתם מדברים פה אבל אני אשמח אם תוכלו לעזור ולייעץ לי ואולי אפילו למצוא איזה פתרון של שילוב.....

yanyanlew

New member
תראה... אתה לא חייב לבחור-זה

למרות שיש לי חבר שבחר בלהיות הומו והוא כבר לא דתי אני לא חושב שזה נכון. אני מניח שאתה דתי מאהבה. מבחירה. טוב לך בדת. אתה מאמין בבורא עולם ורוצה להתפלל אליו. אתה אוהב את שבת. אתה לא מרגיש חיסרון בלשמור שבת- אתה לא מרגיש שאתה מפסיד בזה שאתה לא רואה טלויזיה בשבת-יוצא לפאב בשבת. אם אתה מרגיש שאתה עושה את הדברים הללו לא מאהבה- לא מבחירה נכונה-אני יכול להרשות לעצמי לומר לך להפסיק. אתה צריך לעשות את זה מאהבה. אני למשל לא מרגיש שאני "מפסיד" משהו בזה שאני שומר שבת. אני לא מרגיש איזה שהוא חיסרון בכך שאני שומר שבת. נכון שזה נוגד קצת את מה שכתוב בתורה וכל הבלה בלה הזה. זה נכון-אבל זה לא חייב להיות נוגד! אתה אוהב את הדת? טוב לך מלהתפלל? טוב לך לשמור שבת ולשמור כשרות? אתה מאמין בכל זה? אז תשאר דתי. לצערנו (לפחות לצערי) בורא עולם עשה אותנו הומוהים ואין לי מושג למה. אין לי מושג למה הוא עושה לנו את זה.. שאני צריך לבחור וכו'.. אני הגעתי למסקנה שאם בורא עולם עשה אותי גיי אז זה מה שאני, אני לא משלים עם זה כ"כ, (זה כבר בפעם אחרת) אניווואי (בכל מקרה) תעשה מה שנכון לך.. אל תפסיק כי זה או זה או זה, איט'ס נוט שחור או לבן.. זה יכול להיות גם באמצע.. זה טיפה נוגד אבל-הוא זה ששם אותך לגיי - שהוא יתמודד עם זה! אני למשל שומר שבת מאהבה! טוב לי, אני בצבא ואני לא מרגיש שחסר לי מוזיקה או להדליק אור או סלולרי, לא חסר לי ואני כנה עם עצמי, אם היה חסר לי אז ממזמן שהייתי עושה את זה. זה לא חסר לי כך שאני הכי מרגיש טוב עם עצמי. האמת היא שתפילין אני לא מניח, הפסקתי לפני שנה...וגם כל מיני דברים שהייתי עושה.. באיזה שהוא מקום התרחקתי מהדת בשנה שעברה... אני לא מכריח את עצמי להניח תפילין...אני רוצה שזה יעשה מאהבה, אני רוצה להתפלל מאהבה! ולא כי יכריחו אותי, או כי לא נעים מבורא עולם, איט'ס מאסט טו בי אינ לאב!!! זה חייב להעשות מאהבה... קיצר... זה לא בלאק & וויט (שחור ולבן) זה באמצע.. מותר גם וגם. תעשה מה שהלב אומר לך.. זה נראה לי גם תלוי בהורים שלך.. אתה בטח לפני צבא. כך שאתה בטח גר בבית וההורים עוד "אחראים עליך" .. תיקח את הזמן.. ברגע שתהיה לבד, תבחר מתוך בחירה אישית שלך האם כן או האם לא.. תזכור... מאהבה! אתה אוהב שבת? אוהב את בורא עולם? אוהב לברך ברכת המזון וללבוש ציצית? אוהב להתפלל? אוהב כיפה? אם כן. אז תשאר דתי, אתה לא חייב גם לצאת מהארון ולספר לכולם... החיים עוד ארוכים, אתה עוד תגלה על עצמך המון דברים כשתהיה במכינה או בצבא... אל תצא מהארון-אלא אם לוחצים עליך ואתה ממש מרגיש שאתה חייב לעשות זאת. אף פעם אין סיבה באמת לעשות זאת.. תשאר דתי ואל תעשה שינויים דרמטיים בגלל היותך גיי.. איט'ס OK זה בסדר..מותר לך גם וגם.. אם תרגיש שזה לא מדבר אליך שבת,תפילה, כיפה אז תעשה את זה בהדרגה.. לאט לאט-לא חייבים הצהרות כל הזמן. זכור! מאהבה... כנות אמיתי עם עצמך מול בורא עולם... ביי

dkey

New member
תשובה יפה

אני גם ממליץ לך להכנס לאתר לפניך ברעדה. ישנם כיום לא מעט הומואים ששומרים מצוות.

דידי ה1

New member
עדיף דת

בוודאי שהמצב שאתה נמצא היום הוא לא טוב מבחינה רוחנית אבל אם אתה עוזב את הדת היום ומניסיון תמיד אלה שעוזבים רוצים לחזור במשך החיים אבל לפעמים כבר לא תוכל טכנית לכן עדיף כעת לשלב בין שניהם אתה יודע יש רבנים שבצעירותם היו גאים והגיע יום ועזבו הכל והגיעו לאן שהגיעו ביי ובהצלחה.

למעלה