שלום לכולם

שלום לכולם

עיליצ'וק המתוק, בן שלוש וקצת, עבר איבחון לפני כמה שבועות, ומוגדר "עם בעיות קשב וריכוז מאוד מאוד קשות" - ציטוט ישיר של הפסיכולוגית שאיבחנה. מבחינתנו יש בזה הקלה, כיוון שתארנו לעצמנו שזה המצב מגיל 3 שבועות. במקביל, לפני חמישה חודשים התברר שהוא אפילפטי, וככל הנראה, שתי התופעות כרוכות אחת בשניה, למרות שעדיין לא ברור ההקשר. לאור הטיפול התרופתי הכבד באפילפסיה, אין שום מצב שנוסיף טיפול תרופתי לבעיות הקשב, ואנחנו עומדים להתחיל ריפוי בעיסוק וטיפול בדיבור באמצעות קופת החולים. במקביל אנחנו רוצים להוסיף איזה שהוא טיפול פרטי, שיהיה חווייתי יותר. הוא מאוד אוהב חיות, מוסיקה, יצירה. יש למישהו המלצות או כיוונים באזור תל-אביב? נשמח מאוד.

zivadina

New member
טיפול פארא-רפואי בילד בן 3

שלום רב לך. שימי לב, שעד גיל 5 לא מגדירים בילד "הפרעת קשב ורכוז" ולא מציעים טיפול תרופתי. לכן גם הנוסח שציטטת: "עם בעיות קשב ורכוז" מבלי להגדיר את ההפרעה. כלומר, שיש בעיות כאלו, אבל לא ברור מהי הסיבה להן. עכשיו את יודעת שאתם בהחלט בדרך היחידה שהיא נכונה. מצרפת לך מספר קישורים לקריאה מתוך הספרייה שלנו, ומקווה שחברינו מאזור המרכז ימליצו לך על מטפלים נחמדים. את מוזמנת לקרוא בקישורים הבאים:

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

איני מבינה מדוע פסיכולוגית אבחנה "הפרעת קשב" ועוד בילד כה צעיר! מי שמוסמך לאבחן הוא רק נוירולוג או פסיכיאטר ילדים. בגיל הרך זהו רק חשד, למרות שיש ידים הזקוקים לטיפול תרופתיבגיל צעיר וזה מחולל נפלאות. מכיוון שמדובר בילד עם אפילפסיה נחוצה כאן אבחנה מבדלת מאוד רצינית והתאמה תרופתית מושלמת (תןכלי להתייעץ עם ד"ר גל מאירי, מסורוקה, ממומחי הפורום שלנו שמתמחה באבחון וטיפול בהפרעות קשב בגיל הרך). אני מאוד בעד טיפול מערכתי בגיל הרך שכולל ריפוי בעיסוק, תרפיות ועיצוב התנהגות (ואם יש צורך - אז טיפול תרופתי מתאים - לפעמים זה עושה כל כך טוב שהילד מתחיל לפרוח ואז מתאפשר שיקום אמיתי. ולכן לא צריך לדחות זאת על הסף). תמיד כאן בשבילך!

אומנם הבת שלי בת 12 אבל...

גם היא מקבלת תרופות אפילפתיות וגם היא ADHD , ידענו רק בגיל 5 שיש אפילפסיה אבל זה בא לידי ביטוי רק בבדיקת EEG ואז היא לא קיבלה טיפול תרופתי, למעשה החלה החמרה רק בגיל 9 ואז לראשונה החלה לקבל טיפול תרופתי. זה שהיא היפר אקטיבית ידענו גם בגיל מאוד צעיר, גם אני סרבתי לשמוע על רטלין ואפשר לומר שניסינו הכל , טיפולים פרא-רפואיים, אלטרנטיבים איפה לא היינו ומה לא ניסינו. אם הייתי חוסכת את הכסף הזה היום הייתי אולי קצת קצת יותר עשירה. הכל בולשיט חבל על כל הריצות האלה וההשקעה הכספית. היום הילדה מטופלת כבר שנתיים וחצי רצוף גם בתרופות אפילפטיות וגם בקונסרטה לילדה טוב היא רגועה יותר לומדת טוב יותר.ואנחנו הרבה יותר שלמים עם הטיפול. מדברים שקראתי ולמדתי יש איזהו קשר בין אפילפסיה ללקות למידה ו/או קשב וריכוז הטיפול רק באפילפסיה לא תמיד עונה על כל הבעיות והקשיים.

שכחתי לומר שאני לא נגד

טיפול באומנות או בע"ח זה מצויין מבחינה ריגשית אבל לא מספיק לא פותר את בעית הקשב וריכוז. זו בעיה שנולדים איתה ועד היום הוכח שרק רטלין או סוגיו הם היעילים ביותר.

תודה לכולכם

אחרי שקראתי כל הלילה את ההסטוריה הקרובה של הפורום ואת כל הלינקים שעניינו אותי ברור לי שהאיבחון הפסקני מוקדם. מצד שני, כמו שאמרתי, יש אצלינו רקע גנטי ומגיל 3 שבועות ברור לנו שהתברכנו בילד עם טמפרמנט יוצא דופן.. ברור לנו שיש לנו פריבילגיה אדירה להתחיל לטפל בעילי מגיל מוקדם. טיפול תרופתי לא בא בחשבון כרגע כי אנחנו עדיין בשלבי הניסוי והטעיה עם תרופות אפילפטיות, והוא עדין לא מאוזן. גם הנוירולוגים שמטפלים בנו באפילפסיה (ומתמחים גם בהתפתחות ילדים) עדיין לא קיבלו את העידכון כדי לתת את ההמלצות שלהם. עולם המרפאים והריפויים למיניהם נראה לי (עדיין) ענק ולא ממופה, אז קצת קשה לי להחליט על הריפוי הנוסף שאנחנו ניתן לו. נראה לי שלאור התחושה הזו, אנחנו נלך על הדבר הזמין והקרוב שהומלץ בחום על-ידי הגן - בחור שמשלב טיפול פיסי והתנהגותי, על-ידי התעמלות ומוסיקה, ומעביר גם חוג בגן. בכל מקרה, תודה לכולכם שאתם כאן ועל המידע המקיף שנאגר פה. אני בהחלט מרגישה יותר חכמה הבוקר..

putmusicon

New member
טיפול במוסיקה....

כמו כולנו בתחילת הדרך יש בלבול רב ורצון לתת את הטוב ביותר מההתחלה. ריבוי המטפלים ואפשרויות העזרה הן באמת מציפות. טיפול במוסיקה בכל מקרה לפחות בחלק הטיפולי עם ילדי adhd- הוא טיפול רגשי (כמו טיפול פסיכולוגי) וניתן לשלב אותו במערך הטיפולים כשיש צורך לתת תמיכה רגשית בהתמודדות עם הקשיים או בחיזוק החלקים הרגשיים בהמלצת המאבחן. מטפל רגשי הוא הרבה פעמים גם "מנהל מקרה" מה שאומר שהוא יכול לראות את כל התמונה הכללית ולבדוק שלא נעשים טיפולים מיותרים או חופפים. וכן לרכז את כל המידע מהמטפלים השונים ולבדוק אם אכן נעשה איזשהו תהליך שינוי לטובה או לא. כשפונים לטיפול רגשי באומנויות חשוב לשאול אם יש בידו רשיון של משרד הבריאות - כך שברור שעבר הכשרה מתאימה ונכנס לקטגוריה, מטפל מוסמך לטיפול בהבעה ויצירה.

אפילפסיה וליקויי למידה

לדעתי כדאי לחשוב על "טיפול מונע" לעיתים קרובות ילדים אפילפטיים מפתחים בהמשך חייהם האקדמיים ליקויי למידה. לכן נראה לי נכון לפנות ללמידה דרך משחק - על ידי מטפלת מומחית. באשר לחוג חוויתי - אני ממליצה מאד על רכיבה טיפולית או שחיה טיפולית בחוגים כאלה מתייחסים בו זמנית גם לגוף ולגם לנפש. בהצלחה דפנה

למעלה