שלום לכולם !

mosh_the_ant

New member
שלום לכולם !

רבות דובר על יכולת הגרפולוגיה לזהות את נפש הכותב, בעיקר בקטע של חיפוש עבוד, אומנם מפורסם קצת על ניתוח משפטי וכן הלאה אך לא כל כך מצאתי מאמרים גרפולוגיה ומכתבי התאבדות (גם לא בפורום).. אני עושה עבודת סמינריון בקרימינולוגיה בנושא "ההבדלים בין מכתבי התאבדות אמיתיים למזוייפים"-דהיינו, רצח (או מישהו שחומד לצון בצורה אכזרית למדי) האם תוכלו לכוון אותי למאמרים שכאלה ? האם תוכלו לזרוק קצת אור בנושא ? בתודה !! יום טוב לכולם !

אני לא יודע לכוון אותך למאמרים.

עפי"ר אנשים שמתאבדים ( באמת, לשם שינוי ) עושים זאת תחת לחצים, משבר ומצוקה שכשל כוחם לעמוד בפניהם. המיגוון שמניע אנשים, בוגרים או צעירים לעשות זאת הוא רחב אך לאקט הקיצוני הזה תמיד ישנה סבה. בדיקת מכתב של אדם כזה אמורה לחשוף את האלמנטים שהקצינו והחריפו עד לאקט הסופי. מן הסתם אלמנטים כאלה לא אמורים להופיע בכתבי יד של רוצחים או מביימי מכתבי התאבדות. זה ברמת העקרון. אני מניח שבמציאות זה מסובך יותר שכן גם רוצחים, מביימי מכתבים, או סתם מי שחמדו ברשעות לצון, אפשר שגם הם לא האנשים הכי מאוזנים ובריאים נפשית בעולם, שכן גם אצל הרבה רוצחים המנגנונים החריפו והקצינו כך שכרגיל, המציאות מסובכת מהתיאוריה. בהצלחה.

למעלה