שלום לכולם

Gandalf24

New member
שלום לכולם

אני חדש פה. קראתי חלק מהמאמרים הנבחרים בפורום. אני מעוניין להתעסק בגידול בנסאי, זה נשמע מעניין, דורש סבלנות והתמדה, וגם אומנות מסוג אחר לגמרי
היכן אני אוכל למצוא משתלה באיזור המרכז ? אני מבין שיש איפשהו באיזור לטרון? חוצמזה, אני מבין שכל אחד ממליץ למתחיל על עץ מסוג מסויים, כמו הזית, או אחרים. אבל הבעיה שהעיצובים שנעשו מהם, וצורתם, לא ממש מצאו חן בעיניי. האפשר לקבל קישורים או המלצות לסוגים אחרים ? ותמונות כמובן? יתר על כן, אילו כלים צריך נוסף לעציץ הבנסאי, על מנת לתחזק אותו ברמה הטובה ביותר? דישון, כלי עבודה, קערת חרסינה או לא יודע מה. אשמח להסבר מפורט. ותודה לכולם

סן תאי

New member
שלום שלום

ברוך הבא לפורום. קישור למשתלות וכו' תמצא בקישורי הפורום. ההמלצות לעצים מסוג זה או אחר הם בדר"כ על בסיס אופיו של העץ ולא סגנון העיצוב. חשוב להתאים את זן העץ למקום בו אתה מתכוון להניח אותו וליכולות שלך כמגדל, זנים אחדים קשים יותר לגידול או לעיצוב ומומלצים לבעלי נסיון, זנים אחרים סלחניים וימנעו עוגמת נפש בתחילת הדרך. כעיקרון את מרבית העצים אפשר לעצב במגוון סגנונות על פי טעמך. זית ניתן לעצב כפי שעצי זית נראים במטעי הזיתים ואפשר גם כעיקרון בסגנון יפני קלאסי - בנושא זה ניטשים ויכוחים מרים בין אנשי בונסאי
. צילומים לרוב תמצא הן בגלריית הפורום,הן בגלריית אתר חוג הבונסאי ועוד אין ספור בגוגל. במידה ורכשת עץ בונסאי מעוצב, התחזוקה היא בסיסית - ברמה של השקייה נכונה וגיזום משמר. בהמשך הדרך מחכות לך פעולות נוספות כמו דישון והעתקה שמוקדם עדיין להרחיב לגביהן. בשלב זה אין צורך בכלי עבודה מיוחדים. אסוף מידע רב ככל האפשר אודות זן העץ שתרכוש והתנאים הדרושים לו ותתמקד בשלב ראשון באחזקתו במצב טוב. אתה מוזמן כמובן למפגשי הפורום עם או בלי העץ העתידי - להכיר ולהרחיב ידע. מידע אודות המפגש הקרוב יתפרסם בהקדם. בהצלחה.

למעלה