שלום לכולם

• פותח הנושא Nem0
  • פורסם בתאריך

Nem0

New member
שלום לכולם

איבחנו אצלי הפרעת קשב , וואו אני פתאום עומד ויודעים מה זה קשה לי לאכול את זה , גם ככה יש לי ליקוי למידה ואני בקושי אותו הצלחתי לאכול אז עכשיו גם זה נופל עלי .... זה בערך המצב שבו עמדתי לפני פחות מחודש ומאז אני עומד ופתאום שואל את עצמי מלא שאלות האם יש לי את זה מה זה אומר? מי אני בכלל? מה היא ההגרה שלי כבן אדם כזה? , וכיאלו אולי זה הסיבה לכול מיני דברים שאני לא כל כך שולט עליהם כמו איחורים (כן אני מה זה מאחרולא בכוונה כי פשוט זה קורה) , או למשל שאני דוחה דברים עד הרגע האחרון , עוד דקה עוד חמש דקות מחר יהיה בסדר, אני מבטיח וכו . מכור לכם :) סתם מעניין אותי איפה אתם עם הסיפור הזה , איך זה משפיע עליכם , בתודה מראש נמו..

התהליך לגיטימי ונורמלי

שלום לנמו התהיות שלך והמחשבות שלא מפסיקות להתרוצץ, הם חלק נורמלי בקבלת לקות כרונית. אליזבט קובלר רוס, חוקרת ידועה, התייחסה לתהליך של קבלת לקות כרונית על ידי הפרט ומשפחתו. לענין הזה של תהליך קבלת לקות ה ADHD על ידי הפרט אני יכול להמליץ על ספר טוב- לחיות עם ADD: דרכי עבודה וטיפול המבוגרים, שנכתב על יד סוזן רוברטס וג'ראלד יאנסן (הוצאת "ראמים"), בעמודים 55-71 יש המלצות ןדרכי התמודדות בתהליך, כולל הצעות פרקטיות. בכל מקרה, הסיפור שלך נשמע דומה, גם אני ניסיתי תקופות ארוכה להוכיח שאין לי כלום, וזה רק מאמאץ קטן וזהו. .... כיום אני יכול להגיד לך שהשנתיים בהם ניסיתי להראות שאין בעיה, היו שיעור חיים חשוב בשבילי להבין איך לחיות עם עצמי בשלום ועם מגבלותי. לדעתי, לא כדאי להילחם בתחושות ולדחות אותן, אלא לחבק אותן ולהפוך אותן לחלק ממך, כי הם חלק ממך. כך גם תצא נשכר מהתקופה הזו. הדחיינות היא חלק מהתסמינים בקרב מבוגרים, ולעיתים מקורן בתיכנון זמן לקוי. לגבי המלצות קונקרטיות, זה שונה מאדם לאדם, אפשר לשמוע ולנסות ליישם אצך משהו שעבד על אחר. למשל יש לי יומן לתכנון זמן טוב יותר. לגבי האיחורים, אצלי הפכתי למקדים כרוני. הייתי מגיע שעה לפני מועד הפגישה כדי לא לאחר. אני גר בצפון, למדתי בבר אילן, הייתה שם ברבע לשבע (שעה וחצי לפני הזמן!!) כדי לא להתקע בפקקים ולאחר. ואני לא אומר שמה שאני עושה יותר טוב, אבל לפחות בהרגשה שלי אני לא מאחר. ויש עוד דוגמאות, תרצה לשמוע מהחוויות שלי דברים קוקרטים, תשאל ואשמח לנסות לעזור בברכה, ויישר כוחך גיל מאור

zivadina

New member
ואיך נדע בן כמה אתה?

מציעה לך לקרוא קצת על ההפרעה ועל האפיונים שלה. מרגע האבחון הצטרפת לקבוצה שמהווה 10% מן האוכלוסייה הכללית. באשר לשאלות שלך: עכשיו תוכל להבין, שהרבה תכונות שלך (אבל לא כולן!!!) נובעות מהפרעת הקשב, ותוכל ללמוד דרכים לטיפול בתכונות שמפריעות לך. אנחנו כאן פורום להורים של ילדים עם הפרעת קשב וגולשים כאן הרבה אנשים שאינם הורים. היות שהתכונה תורשתית, הרבה הורים הם בעלי הפרעת קשב בעצמם. הפרעת קשב היא הפרעה בויסות במוח, והיא משפיעה בהרבה תחומים, אבל בעיקר על הפעילות הקוגניטיביות (שכליות) שמצריכות התארגנות (איחורים, תחושת זמן, דחיינות...) ורכוז לסוגיו, בעיקר רכוז ממושך במשימות משעממות. אתה מוזמן לקרוא על ההפרעה בקישורים ולחזור אלינו עם תגובות ושאלות. ברוך הבא!!!

למעלה