שלום לכולם..

mookii

New member
שלום לכולם..

אני כותבת פה לעיתים רחוקות, אבל קוראת אתכם ולומדת המון. הבן שלי בן 4 - ADHD, שומרים לרטלין מקום בארון... כבר מזמן השלמנו עם זה, ממשיכים במעקב איתו. היום לקחתי אותו לשיעור נסיון בחוג ג'ודו (לגיל 4). מאוד המליצו לנו על התחום הספוטיבי בשבילו. במקום לבכות כמעט בסוף השיעור...רצתי לפה לכתוב לכם, פשוט כאב לי הלב לראות כמה הוא לא מסוגל להיות קשוב למדריך ובכלל להשתלב בקבוצה. הוא מייד "טייל", נשכב על הבטן, על הגב, בקיצור היה מאוד אנרגטי. השתדלתי לא להתערב ולתת למדריך להסתדר איתו. המדיך היה מאוד נעים אליו וידע איך להחזיר אותו לקבוצה, אבל לא לאורך זמן.. מה אני שואלת? הילד הביע נכונות להמשיך בחוג אחרי שהמדריך נתן לו מילות חיזוק ועידוד. אני הרגשתי שלילד היה סף תסכול נמוך מאוד כשלא הלך לו משהו. מה גם הילד בעצם כל הזמן הפריע למהלך השיעור, אם כל הסבלנות של המדריך אם הוא ימשיך בחוג, זה לא ימאס עליו? מישהו מכם עבר משהו דומה? איך משלבים ילד בחוג? האם לחכות לגיל שיוכל לקחת טלין ואז לרשום? סליחה על האורך.... קצת כאב לי הלב. תודה מראש.

3שיקה

New member
גוגיצו שנה וחצי בלי

שי שלנו התחיל בגיל חמש בחוג דומה גוגיצו והוא היפר בריבוע היו ימים טובים והיו ימים .........תנחשי לפעמים שי הפריע כך שהמורה היה יוצא ואומר קחי את הבן שלך הביתה אבל היו רגעים שהבן שלי היה מוביל את כל הילדים החוצה מהחוג כי התנהג יפה ואני אמא שלו חיכיתי לו והתענגתי על כל רגע של הצלחה על כל פיפס של מחמאה אני השמנתי מאושר. אז ככה הוא רוצה ואת רוצה נכון? נמשיך- תעשו כרטיס של כללים איך מתנהגים במשך זמן החוג וכל פעם לפני החוג תגידי ותזכירי מה הכללים ומה התוצאה החיובית של שמירה על הכללים למשל: גלידה,ארטיק, הפתעה בשקל וכו ומה קורה במקרה שלא מתנהג יפה - חוזרים הביתה או..... עם כל הכאב לב שבדבר תבצעי את ההחלטה ובנך ילמד שאת מתכוונת לענין וכל זמן שמתנהג יפה חיזוקים חיוביים כגון: "נהנתי לשמוע שהשתדלת לבצע את התנועות וכו לבני היה קשה לעמוד במשמעת הנוקשה אבל הוא התרגל ושיתף פעולה נפלא עדש.....גם לו נשבר הסוס מהחוג אחרי שנה וחצי בהצלחה

05 מיכל

New member
מה דעתך לשוחח עם המדריך?

מתיאורך נשמע שהמדריך יודע איך לגשת אל ילד כמו בנך. את יכולה לספר לו מעט על הילד, לספר מדוע את רוצה שהוא ישתתף ומהם החששות שלך - ולשמוע מה דעתו. אולי הוא יגיד לך שמניסיונו לא כדאי כרגע להמשיך, ואולי הוא יגיד לך דווקא שמניסיונו ילדים כמו בנך דווקא מסתגלים ומשתלבים, ואולי הוא יגיד לך: בואי ננסה. אם אני אראה שהוא לא מסתגל - אני אגיד לך עוד לפני שזה יגיע לתסכול קשה מדי או לפיצוץ כלשהו. ואולי הוא יגיד לך שזה יותר מדי מפריע לפעילות החוג. בהצלחה!

srll23

New member
כדור סל

שלום לך גם בני היה בגיל 3.10 חודשים פעם אחת בג'ודו ולא יכל למצוא שקט. למזלי זה לא מצא חן בעיניו וכאשר יצאנו מהחוג היה חוג של כדור סל. בני מיד ביקש חוג זה. שאלנו והסכימו לקבל אותו למרות שהילדים בחוג הם בני שש. במשך חודשיים בילינו שם פעמיים בשבוע וזה עשה לו טוב. שם רצים המון, יש צורך גם להקשיב למדריך ולהוראות שלו. והוא חזר עייף ומרוצה. כמובן שיש צורך בחיזוקים וצורך להחזיר אותו לריכוז אך לנו חוג זה עזר. במקביל הלכנו לריפוי ועיסוק. אנחנו מחכים שיתחיל החוג כבר לאחר החופש

אחלו כלים יש למדריך לטיפול בADHD?

האם הוא עבר הרחבה על ADHD? האם המדריך ישמח ללמוד על ADHD או לקבל יעוץ ממומחה בנושא? אגב, אולי למדריך כדאי לקפוץ על ההזדמנות ולהתפתח בכיוון כדי לשווק את עצמו גם כמדריך קרב מגע לילדי חינוך מיוחד (אני לא מתכוון רק ADHD שלרוב לא נמצאים בחינוך מיוחד אלא גם קבוצות נוספות).

mookii

New member
תודה על התגובות../images/Emo140.gif

אתם באמת עוזרים לחשוב.. דיברתי עם המדריך והוא מכיר את הנושא מקרוב. המדריך ציין שבכל קבוצה יש אחד כזה... והוא זה שמעודד אותי לא לפחד לרשום לחוג. נראה לי שהפחד הוא שלי... אגב, כדורסל - כולנו מחכים לגיל שאפשר להתחיל! (מגיל 6) ועוד משהו ברשותכם, יש לי בן יותר גדול בשנה וחצי שכל הזמן הם ביחד. רציתי לחזק את הקטן יותר בבטחון עצמי ולעשות קצת הפרדה, כי יש להם יותר מדיי ביחד. שוב תודה לכולכם.

הפרדה בין האחים בחוגים יכולה

להיות רעיון מעולה, אבל לפעמים דוקא הקשר בין שני אחים קרובים בגיל, עוזר להם להתמיד בחוג או להשקיע יותר מעצמם, מעצם השותפות הזו. אז תלוי בילדים ובסוג הקשר שלהם אני מניחה, אולי לתת להם בחירה?

למעלה