שלום לכולם...

aiki-freak

New member
שלום לכולם...

אייקי פריק חוזר עייף קמעה אך מאוד מרוצה לאחר סדנא עם דונובן וואייט סנסאיי... היה נהדר. סנסאיי הוא איש גדול ובעל עוצמה אדירה...האייקידו שלו מאוד פרקטי ומושחז. יש לו "קושי-נאגה" שמסוגל לעלף סוסים...פשוט מועך אותך לתוך המזרון! טוב, האיש הזה הוא כולו גב...
בנוסף היו גם שיעורי נשק...הפעם בוקן. עבודת החרב שלו מושפעת מאוד מ"קשימה שינטו-ריו" כך שמעתי... אכן עבודת החרב שלו היא קצת שונה ממה שראיתי עד היום. יש לו "מן אוצ´י" מאוד מעניין ומודגש , כמו הטלת חכה...והוא מאוד מדוייק. בקיצור היה נהדר... רק קצת מאכזב לראות את הרמה הנמוכה של אנשי אייקידו בארץ בנשק - חלק מהשודנים בקושי יודעים להחזיק בוקן - שלא לדבר על השימוש בו. מצער לראות שיש דוג´ואים שממש מזניחים את החלק הזה של האומנות שאו סנסאיי ראה בו חלק בילתי נפרד. מצורף ראיון עם וואייט סנסאיי מהסדנא הנוכחית...

איאידו ../images/Emo35.gif

אייקי, קודם כל, ראיון מאוד מעניין (ועוד בעברית...). בראיון סנסאי דנוסון, הזכיר את אומנות האיאידו (אומנות הלחימה בחרב). האם איאידו הוא רמה מתקדמת יותר של אייקידו, או שניתן להתחיל להתאמן באיאידו ללא שום בסיס באייקידו, ג´ודו או כל אומנות לחימה אחרת? האם באיאידו יש את היסודות והפילוסופיה הברורים של אייקידו? צופה שיראה אומן איאידו, "יראה" את "רוח האייקידו" ? לאיזה זרם באייקידו (סיידוקאן, קורנידו, אייקיקאי), קרובה יותר אומנות האיאידו?

aiki-freak

New member
איאיידו

איאיידו היא אומנות שליפת החרב וביצוע מספר חיתוכים. אין לה כל קשר לאייקידו. בשונה מקנג´יטסו המלמד לחימה ממשית בחרב האיאיידו היא יותר אומנות מדיטטיבית ו"סימבולית" אם תרצה והיא לא ממש עוסקת בלחימה "נטו". אנשי אייקידו רבים ואנשי קנג´יטסו רבים מוצאים שאמנות האיאיידו משלימה באופן מסויים את עבודת החרב בשיטתם. לאיאיידו אין ממש קשר לפילוסופיה של אייקידו בצורה ישירה אלא קשר שקיים במידה בין כל אמנויות הלחימה במידה כזו או אחרת (אם דרך זן או טאואיזם או בודהיזם) ושוב אני מדגיש איאיידו היא אומנות שעומדת בפני עצמה ובשום פנים איננה "צורה מתקדמת של אייקידו". אני חושב שזאב פרסם מאמר מעניין מאוד בוואלה על איאיידו... אולי כדאי שתקפוץ לבדוק.

amir_aikido

New member
אייאידו היא אומנות וגם התמחות

אני רוצה לחדד את דברי aiki-freak. אייאידו היא אמנות בפני עצמה בדיוק כמו קן-ג´יטסו (שיטת הלחימה בחרב) או ג´ו-ג´יטסו (ג´ו בחולם, והכוונה היא לשיטת הלחימה בג´ו) או אמנות השימוש בכל כלי נשק מסורתי אחר. לכן, אפשר למצוא את האייאידו גם כאמנות נפרדת בשיטה שמתמחה רק באייאידו וגם כחלק מהאומנות בשיטה שהאייאידו הוא חלק ממנה. למשל, אצלנו בדוג´ו לומדים אייאידו כחלק מהקורינדו-אייקידו, וממעט שראיתי גם בשיטת "רוח הסופה" של אריאל (המקורי כמובן) לומדים אייאידו כחלק מהשיטה. אמיר

aiki-freak

New member
שאלה לאמיר...

אני יודע שלפני מספר שנים היה לשלמה דוד סנסאיי דוג´ו בראשון... האם אתה יודע אם הדוג´ו הזה עדיין קיים? (ואם כן מהם זמני האימון בו...) אודה לך על כל אינפורמציה שתוכל לספק. בברכה.

מבקש תיקון קל

"שיטת רוח הסופה" שאריאל לומד... היא עדיין לא "שלי"
אגב, ביאידו יש גם טכניקות מתקדמות שמטרתן מניעת שליפת החרב או שליפתה למרות המניעה... ישנם בריחים "קלאסיים" שנובעים מהטכניקות הללו (ניקיו וסנקיו לדוגמא...)

מה זאת אומרת "לא שלך"? אל תצטנע -

אנחנו יודעים טוב טוב מי פיתח באמת את האייקידו!... אז אם אתה לא רוצה שנתחיל לגלות לכולם, אני מציע לך להירגע... חה! קורא לעצמו "המקורי" וחושב שבכך הוא יצר לעצמו כיסוי מושלם... חה! אלק "היא עדיין לא שלי", אלק!

../images/Emo6.gif

וואי, אתה תכניס אותי לצרות עם המורה שלי!
אני בסה"כ מתחיל... ומתלהב...
ואגב, זה לא אייקידו, השיטה נקראת "קאזה אראשי ריו" (שיטת רוח הסופה) ואייקי-ג´יטסו זה רק חלק מהשיטה...

למעלה