שלום לכולם

שלום לכולם

אני מתכננת לבן זוגי מחר ארוחת ערב רומנטית, קלילה וחלבית. לפיכך, קניתי בגט אשר אותו אחתוך לעיגולים ועל כל חתיכת בגט עגולה אניח חתיכה של גבינה צהובה/בולגרית + עגבנייה/מלפפון/חסה/גזר וכדומה. בנוסף, אני מכינה סלט, קצת בורקסים בתנור, תפ"א בתנור ברוטב פיצה ולקינוח כדורי שוקולד. אך משהו בארוחה חסר לי. יש לכם רעיון קליל בשבילי שאוכל להכין בנוסף לתוכן הארוחה? (משהו שאת מצרכיו אוכל למצוא בבית) תודה מראש, השופטת.

yifatushc

New member
אולי לזניה? ../images/Emo12.gif

להלן מתכון ללזניה שאני מאוד אוהבת, ומניסיון היא תמיד "מנצחת"...
לא חשוב מה תכניסי פנימה, היא תצא טעימה עם כל תוספת שהיא: לזניה של יפעת מקור המתכון והתמונה: yifatushc מצרכים: ========== 200 גר´ אטריות לזניה רחבות (כ-12 דפי לזניה) 2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות חצי כוס מים מלח ופלפל לפי הטעם 2 שיני שום כתוש 1 כפית אורגנו 3 גביעי קוטג´ 3 ביצים 200 גר´ גבינה צהובה מגוררת (ניתן ואף רצוי להוסיף זיתים, פטריות, בצל מטוגן, שום, גבינת פטה עיזים או תוספות אחרות לפי הטעם). אופן ההכנה: ============ 1. משמנים תבנית מלבנית בגודל 20/25. מבשלים את דפי הלזניה ע"פ ההוראות שעל גבי האריזה (אלא אם כן כתוב שאין צורך בבישול). 2. לרוטב- מערבבים בסיר את המים, רסק העגבניות, שום, מלח, פלפל ואורגנו ומבשלים למשך מספר דקות. 3. מערבבים בקערה את הקוטג´ ואת הביצים, מוסיפים מעט מלח, פלפל שחור ואורגנו. 4. "הרכבת" הלזניה: מניחים בתבנית שכבת אטריות, מעליה מחצית מתערובת הקוטג´, מעליה מחצית מכמות רוטב העגבניות, ומחצית מגבינת העמק. חוזרים שוב על סדר המרכיבים: אטריות, גבינה, רוטב עגבניות וגבינת העמק. (ניתן לקשט מעל באורגנו או עלי בזיליקום). 5. אופים כחצי שעה, בחום בינוני- גבוה. בתאבון!
יפעת

yifatushc

New member
ולגבי הבגט...

להלן קישור ללחם שום שהכינו ידידים שלי, עופר ומשה. יצא מאוד טעים, ואפשר לזרות מעליו מעט גבינת פרמזן בעודו חם, היא קצת נמסה וזה יוצא מאוד נחמד.
בתאבון!
נשמח לשמוע עדכונים. יפעת

נירהמ1

New member
אפשר להגיש פשטידה טובה../images/Emo24.gif

או פסטה ברוטב פטריות, או עגבניות, ויין. יש מבחר פשטידות ומאכלים צמחוניים-חלביים במאמרים. אם תתקשי למצוא פשוט תבקשי ואשמח לשרשר אותם עבורך.

למעלה