שלום לכולם

Leather

New member
שלום לכולם

שמי עדי, בת 15 עם הפרעת קשב וריכוז (צפוי משהו. אני יודעת) בשנת הלימודים הקרובה אני מתחילה ללמוד בתיכון שבו (כמובן) לא מכירים אותי, את יכולותי או את הדברים בהם אני מתקשה. כמו כן, השנה גם יתחילו לי הבגרויות, נושא שאני מאד לחוצה ממנו. במשך 9 השנים האחרונות הצלחתי "לרמות" את מערכת החינוך ואת המורים שהיו לי: לא למדתי או הקשבתי, לא הכנתי שיעורים ובכל זאת קיבלתי ציונים ממוצעים בלי להעתיק או לרמות אפילו בבוחן אחד. אך השנה אני לא יכולה להסתמך על זה, כבר קרה שניסיתי ללמוד בעצמי ופשוט אין לי שיטות למידה אפקטיביות מספיק מה שמוביל אותי לשאלתי: איך אתם מתמודדים עם הלימודים, ז"א...איך אתם לומדים? תודה רבה מראש עדי

05 מיכל

New member
ברוכה הבאה עדי!

בספריית הקישורים שלנו יש בין היתר קטגוריה של דרכי התמודדות לתלמידים בעלי הפרעת קשב וריכוז. אני מצרפת קישור. מעבר לזה, האם את נעזרת בטיפול תרופתי? אם לא - ייתכן שבתיכון יהיה כדאי לשקול את זה. (צריכים בשביל זה לפנות לרופא מומחה ל ADHD.)

Leather

New member
ותודה רבה

אני חושבת שאשאר בפורם לזמן מה. יש כאן ילדים שמדברים על ADHD או שזהו פורם הורים מתחשבים במיוחד? [כך או כך, מדיי פעם לתרום את הצד של הילד בכל הסיפור הזה יכול להיות מועיל, הלא כן?]

05 מיכל

New member
את כבר לא ממש ילדה...

זה פורום הורים, אבל כמובן הפורום פתוח לכל מי שמוצא עניין, ובוודאי ובוודאי לבני נוער שיכולים להיעזר בו. ואני מסכימה איתך שבהחלט יש טעם שנשמע גם דברים מהצד של הצעירים, גם אם רובנו שומעים על כך לא מעט מהצעירים הפרטיים שלנו... בכל אופן, ברוכה הבאה!

Leather

New member
אני מטופלת בקונצרטה

ולפני כן לקחתי ריטלין (שחדל להשפיע בסביבות גיל 13 וחצי)

05 מיכל

New member
הנה עוד קישור עבורך:

פורום אחר בתפוז, שעוסק באסטרטגיות למידה.

ברוכה הבאה../images/Emo70.gif ../images/Emo39.gif

גם הקונצרטה הינה ריטלין, רק בצורת פיזור המתחלקת על כל היום למעשה. חשוב לבדוק מול הרופא המטפל את המינון, לוודא השפעה יעילה. במינון לא נכון, הריכוז לא ישתפר דיו או בכלל לא.

למעלה