שלום לכולם....

תום1139

New member
שלום לכולם....

אני בחור בן 18, סיימתי את התיכון לפני כמה חודשים. ואני סובל מגמגום קשה מאוד. הגמגום הוא מאז שהתחלתי לדבר, וכמו שאמרתי הוא קשה מאוד, אין כמעט מילה שאני לא נתקע בה. קודם כל אני אספר קצת על החיים שלי עם הגמגום, למרות שהוא קשה מאוד, לא היו לי בעיות חברתיות לכל אורך החיים. כמה שזה יפתיע חלק ממכם, הייתי ילד ונער מאוד מקובל חברתית, כמובן שהיו לא מעט פעמים שצחקו והקניטו אותי אבל בחיים לא הייתה לי בעיה של חברים, וזה כולל גם עם בנות, סיימתי לא מזמן קשר של שנה וחודשיים עם בחורה מדהימה. חוץ ממנה היו לי עוד מספר קשרים, יש לי הרבה ידידות, ומשום מה הגמגום לא הפריע לי מהבחינה הזו של ליצור קשרים עם חברים או עם בנות. האמת שבקשר לבנות זה לא מדויק ב100 אחוז, כי אני יודע שאם לא הייתי מגמגם הייתי יכול להשיג הרבה יותר בנות שרציתי בחיים שלי, יש לי הרבה מאוד ביטחון עצמי, אני יודע שאם לא הייתי מגמגם, לא הייתה לי בעיה לגשת לבנות נגיד בברים או פאבים או מסיבות ולהתחיל לדבר איתם, דבר שעכשיו אני לא עושה בגלל הגמגום. בעצם את כל הבנות שהייתי איתם, הכרתי קודם, היינו ידידים קודם, הכרנו ורק אחרי שהיא הכירה אותי וכאילו הבינה שהגמגום הוא חלק כ"כ קטן אצלי, ויש לי כ"כ הרבה דברים אחרים באופי, רק אז ניהיינו ביחד. אז בעצם הגמגום כן הפריע לי ליצור קשרים עם בנות. גרתי גם 3 שנים בארה"ב בשליחות של ההורים, בכיתות ה' עד ז'. אין ספק שלהגיע למקום חדש עם שפה זרה ועוד לגמגם זה דבר שלא היה קל, אבל שוב, הכרתי הרבה חברים מהר ומבחינה חברתית הסתגלתי מעולה, למרות הגמגום. מה שהיה לי קשה בארה"ב זה שכל עבודה או שיעורי בית שמכינים לביה"ס, צריך אחרי זה להציג מול הכיתה. אני כמובן לא הייתי מסוגל, ולכן הייתי הולך לדבר עם כל המורים, והיינו מוצאים פתרונות: הייתי נשאר אחרי הביה"ס ומציג את העבודה שלי לבד מול המורה (מה שגם לא היה קל), הייתי מקליט בוידאו את הפרזנטציה ומגיש לעבודה קלטת וידאו, תמיד איכשהו הייתי מסתדר. תמיד חשבתי שבאיזהשהו גיל, הגמגום יעבור לי, או לפחות ישתפר. אבל זה ממש לא ככה. להיפך, עם השנים הוא רק מחריף מחריף. כל השנים ניסיתי לטפל בגמגום. עוד לפני שטסתי לשליחות, כבר בכיתה ד' הייתי הולך לטיפול בביה"ח איכילוב, הטיפול לא עזר במיוחד והפסקנו אותו מכיוון שטסנו לשליחות. בארה"ב הטיפולים הרבה יותר מתקדמים, כי יש שם יותר מודעות והמדע יותר מתקדם ומפותח, הייתי הולך להמון סדנאות וטיפולים, 3-4 פעמים בשבוע הייתי בטיפול, בחופש הגדול הייתי בסדנא אינטנסיבית שנמשכה שלושה שבועות רצופים (חוץ משישי ושבת) מ8 בבוקר עד 17:00. ההורים שלי שילמו הרבה מאוד כסף על הסדנא הזאת והיא גם הייתה מדהימה, עשינו שם דברים שלא האמנתי שאני יעשה בחיים שלי, אני מניח שבהזדמנות אספר פה בפורום קצת עליה, אני מאוד מאוד ממליץ עליה. היא עזרה לי מאוד באותה התקופה, אבל אחרי שחזרתי לארץ, הכל חזר, הגמגום הקשה שלי. כמו שסיפרתי, גם פה לא היו לי בעיות חברתיות, כל החיים שלי הייתי תלמיד מצוין וגם פה, אני מאוד בטוח בעצמי למרות הגמגום אבל יש פעמים שאני נשבר. הפכתי במשך השנים להיות כבר די 'מומחה' בכל מה שקשור לגמגום, עברתי כמעט כל שיטת טיפול, אני יודע על הגמגום הכל, אני רק רוצה כבר לדעת לשלוט בו. עוד מספר חודשים אני מתגייס לצבא, ורציתי בתקופה הזאת שאני די חופשי להתחיל לטפל בו בצורה אינטנסיבית. אני מיועד כרגע לשרת בקרבי. אה אפרופו הגממגום וצבא, לפני מספר חודשים עברתי 'יום סיירות' במסגרת הצבא, למי שלא יודע מה זה - זה המיון הראשון לסיירות של צה"ל, ועברתי אותו לסיירת מטכ"ל, השלב הבא והאחרון הוא הגיבוש, ואותו לא הסכימו לתת לי אך ורק בגלל הגמגום. המקרה ההוא די שבר אותי אבל אני כבר מאחוריו. בכל מקרה, הייתי רוצה בתקופה הזו לפני הצבא לטפל בצורה אינטנסיבית בגמגום, והייתי רוצה שתמליצו לי על מקומות שמטפלים בו. אני גר באיזור השרון, אך יכול להגיע גם לאיזור ת"א. היום במקרה גיליתי את הפורום הזה, לא עלה על דעתי בכלל שקיים כזה פורום, הרעיון הזה הוא גאוני וכל הכבוד למנהל הפורום, לא פעם ולא פעמיים קורה לי שכל מה שאני רוצה זה פשוט לדבר עם מישהו על הגמגום, מישהו שמבין אותי ויודע מה אני מרגיש. אז נראה לי שאני הולך להיות פה הרבה.. :) הייתי שמח לדבר גם באיי סי קיו או מסנג'ר למי שיש עם מגמגמים קשים, מעניין אותי איזה טיפולים הם ניסו ולא הצליחו, ויש לי עוד כל מיני שאלות. אני פגשתי בטיפולים הרבה עשרות מגמגמים, ובינתיים פגשתי רק בן-אדם אחד שהגמגום שלו היה קשה משלי... אז תבינו, הגמגום שלי באמת מאוד קשה, ואם יש מישהו שיודע שגם הגמגום שלו קשה, אני אשמח לשוחח איתו. בינתיים תמליצו לי על מקומות טיפול ואני מניח שאני עוד ישתתף הרבה בפורום הזה, ואם למישהו יש שאלות כלשהן אני אשמח לענות.

lironbi

New member
קודם כל ברוך הבא ../images/Emo24.gif

אתה נשמע אחלה בחור וזה משמח לשמוע שאין לך בעיות חברתיות. לי אין גמגום קשה וגם לא הייתי בטפולים מגיל 11, אז אני לא יכולה לעזור לך בזה. אבל אני אשמח לדבר איתך. לירון

geashono

New member
בארץ בעיקרון

יש 2 טיפולים רציניים לגמגום קשה שיטת ברברה דאם ושיטת וובסטר שמיושמת בהדסה בירושלים ובבית של המטופל על ידי דוקטור פלואנסי אבל לצורך תשובה יותר רצינית צריך לבדוק מה עברת בארצות הברית ולמה זה לא עזר לך לאורך זמן

a9981

New member
וכמובן..

שיש עוד אלפי טיפולים אחרים שמועברים ע"י קלינאים או קלינאיות פחות מפורסמים. והמילה רציניים מוטלת בספק.

geashono

New member
אף טיפול כזה

לא הועיל באופן משמעותי למגמגמים קשה מבוגרים אם אתה סבור אחרת תוכיח

a9981

New member
../images/Emo6.gif הממ..

גם לא הוכח שהטיפול של ברברה או הדסה הועילו "באופן משמעותי למגמגמים קשה מבוגרים"..לפי מה שידוע לי. אבל בוא נשאיר את הוויכוח לפעם אחרת, ארי, עוד לא עבר מספיק זמן מהפעם האחרונה שהוויכוח הזה התעורר, אנשים עלולים להשתגע אם הם ישמעו את אותם דברים שוב..ושוב.

r o n i t 19

New member
ברוך הבא!!

אתה באמת נשמע אחלה בחור,שים לה מה רשמתי לך ב"אישי".

lor2

New member
אני אישית הייתי

מופתעת אם היית אומר שאין לך חברים ושלא נחלת הצלחה בקרב הבנות...
את נושא הטיפולים אשאיר לחברי הפורום שמבינים יותר בנושא, ורק אעלה מספר נקודות למחשבה. הבנתי מדבריך שלאחר הסדנה בארה"ב הפסקת לגמגם (או גמגמת קל יותר). הטיפול סייע לך גם לעברית או רק לאנגלית? ההרעה בדיבור חלה מיד לאחר החזרה לארץ? ניסית לחזור על העקרונות השיטה שלמדת שם? עניין אותי היום סיירות. אני מבינה שהפרופיל שלך 82 לפחות. אני זוכרת שבשאלון הרפואי שלפני הצו הראשון לא מופיעה שאלה לגבי גמגום (לפחות לא הופיעה עד לפני כמה שנים), מה שמעלה לי את השאלה האם לא שמו לב בצו הראשון שאתה מגמגם או שלמרות זאת נתנו לך פרופיל קרבי? אני מניחה שהבחינו בכך, אם דיי קשה לפספס...
כך או כך, דיי מקומם וממש לא לעניין לא לעבור בשלב מתקדם על סעיף רפואי. המיון הזה אמור להתבצע הרבה קודם. אם נתנו לך פרופיל קרבי, ויתרה מזאת, גם בשאלון הרפואי למיוני יחידות ההתנדבות לא מופיע סעיף כזה (או לפחות לא הופיע עד לפני כמה שנים, אתה יודע יותר טוב ממני לגבי עכשיו), דיי דבילי מצדם להיזכר שזה כן מפריע להם, ועוד בשלב הזה. אתה יודע בוודאות שזו הסיבה שלא קיבלת גיבוש? אני מבינה שנפלת אצל הפסיכולוג...? ואגב, לצוות ים המשכת להתמיין? מצטערת על מבול השאלות בנושא... אתה כבר סלחת להם, אבל אותי הם הצליחו לעצבן... בכל מקרה, שיהיה בהצלחה... עם הגמגום, עם הבנות, בצבא...

תום1139

New member
תשובות...

בקשר לטיפול בארה"ב, ממש לא הפסקתי לגמגם, פשוט למדתי לשלוט בו בצורה יותר טובה, עדיין הייתי מגמגם פה ושם אבל כבר לא הייתי נתקע כמו פעם ובקיצור הדיבור שלי מאוד מאוד השתפר. זה בעיקרון עזר גם באנגלית וגם בעברית, ההיא שם אמרה לי לתרגל גם באנגלית וגם בעברית, ולפעמים היינו עושים נאומים של כמה דקות, אז אני הייתי עושה אותו פעמיים, פעם באנגלית ופעם בעברית, והייתי מדבר מולם בעברית והם לא היו מבינים כאלו זה דווקא היה די מצחיק.. :) בכל מקרה, הקטע הוא ש4-5 ימים לאחר סיום הטיפול כבר חזרתי לארץ. ואת יודעת אחרי שלוש שנים שהייתי בארה"ב, חזרתי למקום חדש (כלומר לא למקום שגרתי בו לפני השליחות), ביה"ס חדש, אנשים חדשים, חיים לגמרי אחרים, זה הכניס אותי מאוד ללחץ כמובן ולאט לאט פשוט כל מה שלמדתי בקורס הזה בארה"ב נעלם, אני לא יודע להסביר את זה, אבל שחזרתי לארץ היו לי כ"כ הרבה דברים ולחצים על הראש, שפשוט לא התרכזתי בדיבור ולאט לאט הכל הלך. בקשר לצבא, אני לא אוהב להיזכר בזה כי אותי הקטע הזה באמת שבר, ואת צודקת בכל מה שאת אומרת. בשאלון הרפואי לפני הצו ראשון לא מופיע שום דבר על גמגום, הרופא בצו ראשון במקרה גילה שאני מגמגם כי באתי לשם עם תחבושת על הרגל אז הוא שאל אותי מזה, ועניתי לו איזה 2 מילים והוא קלט שאני מגמגם. אם לא התחבושת, הצבא בכלל לא היה יודע על זה. בכל מקרה הוא שאל אותי אם אני מגמגם אז אמרתי לו כן, הוא שאל אותי אם זה קורה לי יותר שאני לחוץ, אז עניתי לו כן. זהו, יותר מזה הוא לא שאל כלום. לאחר מכן ביררתי את הפרופיל שלי וגיליתי שיש לי פרופיל 97. את צודקת שגם בשאלון הרפואי ליחידות ההתנדבות לא מופיעה אף שאל כזו. הלכתי ליום סיירות, עברתי אותו לסיירת מטכ"ל וביום למחרת יש ריאיון עם פסיכולוג. הפסיכולוג דיבר איתי בעיקר על הגמגום, ובסוף הריאיון שאלתי אותו אם הגמגום ישפיע על ההחלטה שלו. אז הוא אמר לי שאסור לו לתת לי תשובה סופית, אבל שנראה לו שכן, שהגמגום ישפיע. לפי מה שהוא אמר ואיך שהוא אמר הבנתי כבר שהוא הולך לא להעביר אותי. ואכן בסוף היום קיבלתי תשובה שלא עברתי ואני לא מקבל גיבוש. הייתי די שבור, חזרתי הבייתה וכתבתי להם מכתב מאוד יפה, שזה לא הגיוני שהם לא נותנים לי צ'אנס להוכיח את עצמי בגיבוש אחרי שהוכחתי את עצמי ביום סיירות רק בגלל הגמגום ועוד כל מיני שטויות, ואז בעקבות המכתב זומנתי לריאיון נוסף, הפעם אצל הפסיכולוג הראשי של סיירת מטכ"ל. רק שתביני, הריאיון הרגיל שהיה לי אחרי היום סיירות היה רבע שעה בערך. הריאיון הזה עם הפסיכולוג הראשי נמשך שעה וחצי בערך. הוא היה מאוד מאוד נחמד ואמר לי את האמת, שלא עברתי את הפסיכולוג באותו יום רק בגלל הגמגום, ובגלל המכתב שכתבתי והכל הוא לא רצה לפספס אותי והחליט להיפגש איתי. בכל מקרה, אפשר להגיד שהפסיכולוג הזה התאהב בי במהלך הריאיון, כל הזמן הוא אומר לי דברים כמו: יו אתה לא יודע כמה אני רוצה להעביר אותך, נגעת בי אתה באמת מקרה מיוחד, הלוואי והיינו יכולים למצוא פתרון, ועוד. הוא הסביר לי שהבעיה היא שיש מקרים כמו במבצעים לדוג' שצריך לדבר מאוד מהר ובגלל זה זאת בעיה. התחלנו לחשוב על פתרונות, אמרתי לו שמתי שאני שר אני לא מגמגם, אם אם במקרים ספציפיים אני יהיה חייב לא לגמגם אני פשוט ישיר, לא אכפת לי. אגב הוא היה פשוט בשוק מזה ששאני שר אני לא מגמגם. הוא לא האמין לי אפילו, הוא רצה שנמשיך את הריאיון בשירה ושהוא ראה שאני מדבר (שר) איתו בלי לגמגם הוא כמעט נפל מהכיסא. בכל מקרה, בסוף כלום לא עזר, הוא התנצל הרבה מאוד ואמר לי שגם הוא היה רוצה להעביר אותי, אבל שזה בלתי אפשרי. וכך נגמר הסיפור שלי עם סיירת מטכ"ל. אגב הוא התנצל על הקטע הזה שכאילו עשיתי את היום סיירות לחינם. כמו שאת אמרת, די דבילי מצידם להיזכר שזה כן מפריע להם, אבל הוא הסביר לי שבחיים לא היה מקרה כזה והוא ממש מצטער ואיחל לי הרבה הצלחה בהמשך הדרך. המקרה הזה עם הצבא מאוד שבר אותי, אבל אני כבר מאחוריו.

omadawn

New member
די מדהים הסיפור שלך

בעיקרון גם אני עברתי צבא בפרופיל 97, וכמעט לא היו מקרים בהם הגימגום הפריע מלבד לעיתים רחוקות בזמן שמירות כשצריך להשתמש בקשר, וגם זה לא נורא. העניין הוא שבמטכ"ל הם כנראה חוששים שתתקל במצב בו תהיה חייב לדווח פרטים חשובים בקשר ומהר, וזה עלול להיות מצב קצת לא נעים. למרות שאני נגד אפליה על רקע גמגום, אפשר להבין את החשש שלהם, גם אם הוא לא מוצדק במאת האחוזים. הגמגום שלי, רוב הזמן, לא חמור מאוד, ואני לא נותן לזה להפריע במהלך החיים (למרות שחלק גדול מהילדות עבר בשנאה עצמית תהומית). היום אני מחזיק מקצוע, קשרים מקצועיים וזוגיות נפלאה. הגמגום הוא רק סעיף קטן ב"קורות החיים". בכל מקרה, אשמח לשמוע עוד פרטים על הטיפולים שעברת בארה"ב, אני בתהליך של ניסיון להחליט אם ואיזה טיפול לעבור, אחרי ניסיונות קצרים וכושלים בגיל ילדות.

תום1139

New member
תשמע...

עם כמה שהסיפור הזה עם הצבא היה עצוב בשבילי, אני יכול להבין אותם. תראה הגמגום שלי קשה, אין משפט שאני לא מגמגם בו, ומה שקרה זה ממש לא 'אפליה על רקע גמגום' כמו שקראת לזה. בכל זאת הפסיכולוג הראשי זימן אותי לשיחה נוספת וניסינו למצוא ביחד פתרונות. יכול להיות שאם רמת הגמגום הייתה יותר נמוכה אז הוא כן היה נותן לי את הגיבוש. אבל לפי איך שהוא התרשם ממני, הוא לא חשב שאני יכול להיות לוחם בסיירת מטכ"ל. אין מה לעשות. יצאתי מהשיחה איתו בהרגשה טובה, לעומת השיחה הראשונה עם פסיכולוג לאחר היום סיירות שיצאתי ממנה פגוע ושבור.

omadawn

New member
תודה על המידע

בתגובה לתגובותיך בנוגע לטיפול שעברת, לא יצא לי כל כך לברר לגבי סוגי הטיפולים, אבל הטיפול נראה לי בלתי אפשרי מבחינתי. לא בגלל המחיר (שכנראה אינו נמוך), אלא בגלל ההשקעה בזמן. שבועיים-שלושה, במשך רוב שעות היום.. אני (כמו רובנו) אדם עובד ואין לי אפשרות להמנע מעבודה במשך שבועיים, מה גם שנראה שהטיפולים האלה לא ממש פותרים את בעיית הגמגום (אם כן, הייתי זורק את העבודה ורץ לשם) אלא רק משפרים את השטף ומעלים את הבטחון העצמי (בתחום הזה דווקא אין לי שום בעיה, אני נמצא בקשר כמעט יומיומי עם זרים).. ההשקעה הזו של זמן וכסף תמורת שיפור בלבד נראה לי לא הגיונית, לצערי. כמובן, אם מישהו היה מבטיח לי פתרון מלא (ואני חושב שכולם יסכימו לזה) הייתי משקיע בזה את מיטב זמני וכספי.

geashono

New member
בנוגע לטיפול

אם מה שמפריע לך זה הרציפות יש את דוקטור פלואנסי שמטפלים אצלך בבית מתי שנוח לך לגבי הצלחת השיטה היא בוודאי רחוקה משלימות רק השאלה אם מה שמפריע לך זה שאין לך דיבור מושלם או שקשה לך לדבר במצבים מסויימים לפי זה אתה יכול לקבוע אם הטיפול יכול לעזור לך כל זאת כמובן אם אתה בשל להשקיע הרבה מאוד

תום1139

New member
ובקשר לטיפול שלי בארה"ב...

עברתי כל מיני טיפולים, אבל רק טיפול אחד אינטנסיבי, ולפי מה שהבנתי הוא דומה מאוד לטיפולים בארץ בהדסה או ברברה דם. את הטיפול האינטנסיבי שעשיתי בארה"ב עשיתי ממש כמה ימים לפני שחזרתי לישראל, ואותה אחת שאחראית על הטיפול אמרה לי על ברברה דם, שהיא מכירה אותה ולמדה איתה הרבה שנים ושהטיפול שלה טוב ודומה לשלה, למרות שפה בפורום לא שמעתי דברים טובים על ברברה דם. הטיפול שעברתי נמשך 3 שבועות, חמישה ימים בשבוע, כל יום מ9:00 עד 17:00. עבדו איתנו במקביל גם על הקטע המנטלי וגם כמובן על טכניקות לשליטה בדיבור. לימדו אותנו מספר שיטות, כאשר לפעמים לבן-אדם מסוים יותר היה קל ליישם שיטה אחת מאשר שיטה אחרת. שלושת השבועות האלה היו דבר מדהים, היה לי כ"כ כיף בשלושת השבועות האלה כמו שלא היה לי בחיים, וזה היה ממספר סיבות. דבר ראשון, הטיפול הזה התקיים בלב מנהטן בניו יורק. אני כל השלוש שנים שהייתי בשליחות גרתי בניו ג'רזי שזה ליד, ובגלל הטיפול עברנו לגור לשלושת השבועות האלה במלון במנהטן, על חשבון החברה של ההורים. עכשיו, אני לא יודע כמה ממכם פה טיילו כבר במנהטן, אבל מי שהיה בטוח יכול להבין שלחיות שם במלון במרכז העיר במשך שלוש שבועות זה חלום. כל היום רק אוכלים במסעדות, בערב יוצאים, בסופ"ש מטיילים, אני מצטער שזה לא קשור כ"כ לגמגום אבל גם זה היה חלק בשלוש שבועות האלה. דבר שני, עשיתי בטיפול הזה דברים שלא האמנתי שאני יעשה בחיים שלי. ב-3-4 ימים הראשונים של הטיפול, מה שעשינו בעצם זה הוצאנו את כל הגמגום החוצה, כדי שנוכל לטפל בו. לדוג' הרבה מגמגמים מחליפים מילים שהם רוצים להגיד במילים בעלות אותה משמעות כדי לא להיתקע. בטיפול הסבירו לנו שיותר לא עושים את זה, כי ככה בעצם אי אפשר לטפל בבעיה, אנחנו מתחמקים ממנה. חוץ מהשיטה הזאת של להחליף מילים, אנשים עושים עוד כל מיני דברים כדי לא לגמגם, היה אסור לנו לעשות את זה, היינו צריכים פשוט לגמגם כמה שיותר, זאת הייתה המטרה שלנו. ובחשיבה הזו, התחלנו בשיחות עם עצמנו שאנחנו מגמגמים כמו מטורפים. לאחר מכן זה עבר לשיחות טלפון לכל מיני חנויות מדפי זהב ולשאול אותם שאלות. בהתחלה שאמרו לנו שזה מה שאנחנו צריכים לעשות אף אחד לא הסכים. אז המטפלת אמרה לנו 'אם אני עושה את זה, כולכם תעשו את זה'. והיא לא מגמגמת, אז היא התקשרה לאיזה חנות וגימגמה בכוונה בצורה אדירה, לקח לה איזה 3 דקות לשאול שאלה, ואחרי שהיא עשתה את זה הבנו שאין לנו ברירה. והתחלנו לעשות שיחות ולגמגם לאנשים בטלפון. בהתחלה זה היה קצת סיוט אבל לאט לאט התרגלנו וכבר לא היה אכפת לי לגמגם לאנשים בטלפון. היינו אחרי השיחות מספרים על תגובות מצחיקות של כל מיני אנשים וזה היה אפילו נחמד. השלב הבא היה לצאת לרחוב ולעשות סקרים באמצע הרחוב באותה החשיבה! שאתה צריך לגמגם כמה שיותר! זה כבר באמת לא האמנתי שאני יעשה אבל כולם עשו את זה. רק לאחר מספר ימים אחרי שכולם הוציאו את כל הגמגום שלהם החוצה, וצילמנו את עצמנו בוידאו דיברנו בדיוק על איזה דברים אנחנו צריכים לתקן והכל, רק אז התחילו בעצם ללמד אותנו שיטות וטכניקות. התחלה רכה, הארכת העברות מסוימות, ועוד. לאחר שהתאמנו על הטכניקות, התחלנו לעשות את כל מה שעשינו קודם, רק הפעם בניסיון לשלוט בגמגום. תחילה שיחות עם החברים האחרים בטיפול, לאחר מכן שיחות טלפון לחנויות וכו', ואז לצאת לעשות סקרים ברחוב. היו כמובן עוד כל מיני משימות כמו לתת נאומים מפעם לפעם לפני הקורס, היו גם משימות לשעות שאחרי הטיפול ולסופ"ש, וביום האחרון כל המשפחות באו וכל אחד נאם לפני כל המשפחות במשך רבע שעה בערך. הטיפול הוא למקסימום שישה אנשים. והוא היה באמת מדהים. אני מקווה לעבור טיפול דומה בקרוב בארץ, או של ביה"ח הדסה או של ברברה דם. אם למישהו יש שאלות אני אשמח לענות.

geashono

New member
לא סתם אני שואל

אני בעצמי עברתי טיפול בהדסה לפני 10 שנים מאז כמעט קבוע תרגלתי 20 דקות כל יום 6 ימים בשבוע מצבי השתפר אבל עדיין הייתי תלוי בתקופות בתקופות טובות גמגמתי קל ובתקופות קשות קשה בכל מיקרה הכנסתי לראש שאסור לי לחשוב על זה יותר מדי כל פעם ששמעתי על גמגום או שהעירו לי עבר לי בראש איך אני עובר את זה וזה היה לי נורא קשה לפני שנה היתי בניו יורק בברוקלין ואבא שלי דיבר עם חבר שלו על טיפולים בארצות הברית כמובן שאני לא רציתי לשמוע על זה אבל אז אבא שלי אמר לי שיש לו שם של "רופא" -כניראה דוקטור בהפרעות תקשורת שהקהילה היהודית בברוקלין שולחת אליו אבל הוא לוקח לאיבחון 300 דולר היות שלא רציתי בכלל לדבר על טיפולים אמרתי לאבא שלי שזה סכום גדול ושיברר לפני באיזה שיטה הוא מטפל כי עברתי טיפול בהדסה ואם זה אותו טיפול חבל על הכסף בכל מיקרה לקח הרבה זמן עד שהשגנו אותו ובסוף הוא אמר לנו שבארץ ברברה דאם מטפלת באותו טיפול וכדאי לעבור את זה בארץ (כי כבר עמדנו לעזוב) אני לא כל כך רציתי לשמוע אבל אז עברתי כמה מכות וכשיצאתי עם מישהי הייתי בתקופה רעה והרגשתי כל כך חסר אונים אני זוכר שהיא אמרה לי אתם הגברים ואני חשבתי איזה גבר אני שלא מסוגל להגיד משפט -פשוט התביישתי והחלטתי לטפל בגמגום בכל דרך חשבתי על ברברה דאם אך בעקבות כמה שעברו את הטיפול שלה ובעקבות מה ששמעתי ממנה ירדתי מזה ובו זמנית התחלנו לארגן דרך הפורום פגישות לבוגרי הדסה ולאט לאט תרגלתי יותר ויותר והתחלתי קורס קוגניטיבי בהדסה ואני מרגיש שיש השתפרות רבה עדיין יש לי דרך ארוכה אבל אני מרגיש שאני בדרך הנכונה אע"פ שיש לי עדיין תקופות רעות כמו מה שאני עובר עכשיו אבל יש לי כלי לעבור אותם ולצאת שפוי מהם מאחל לך בהצלחה בבחירת הטיפול שמתאים לך ארי

תום1139

New member
תודה לך על המידע ארי.

אני מניח שאני עוד ידבר איתך בקרוב כי יש לי מספר שאלות על הטיפול בהדסה. אגב, בן כמה אתה? ובאיזה גיל עברת את הטיפול בהדסה?

geashono

New member
אני בן 30

איך שהזמן עובר עברתי את הקורס לפני גיל 20 ואם יש לך שאלה על הקורס או על נסיוני אשמח לעזור לך ולכל אחד אחר בהצלחה ארי

stkachov

New member
תום שלום

הטיפול שעברת באמת מזכיר את הטיפולים האינטנסיביים של הדסה וברברה דם. אגב, אני גם עברתי את הטיפול אצל ברברה. אם תרצה לדבר תצרף אותי לאיסיקיו, יש את המספר שלי בפרופיל אם אני לא טועה.

shuky63

New member
השיטה שלהם בהתחלת הטיפול מדהימה

לא שמעתי בארץ על טיפול שמשתמש בה. כוונתי, לתת לך לגמגם את עצמך למות ולהבין שאתה יכול לדבר ויקשיבו לך עם הגמגום,לפני שמתחילים ללמד טכניקה. נראית לי גישה נהדרת

למעלה