שלום לכולם

לולה 18

New member
שלום לכולם

אשמח לשמוע את דעתכם בנושא הבא. הפנתי את העניין הזה להתייחסות בפורום אחר.אך פורום זה נראה לי גם מתאים לכך. אז ככה,האם מישהו מכאן מכיר תופעה כזאת- בן אדם חשדן מדי,שבטוח שהוא יודע הכל,כי הוא באמת התברך בקליטת אופי אנשים,ולכן כשהוא נמצא בחברה,הוא פשוט לא מפסיק לבחון אנשים,לחשוד,ולדעת עד כמה בעצם כולם כל כך שקרנים ותחמנים,או מטומטמים,או בעלי טקט,שחקנים,ולדעת שפשוט הוא רואה הכל.באמת יודע מי ומה.ואז,כשהוא גם נכנס לקשרים שונים,הוא תמיד חושד,ותמיד מפחד שאנשים יגלו גם את הסודות שלו,וזה הורס לו קשרים.כי הוא תמיד צריך לדעת למה המישהו השני התכוון,ובטוח שהוא משקר ומניאק.וככה ,אפשר לומר,שהוא פשוט חי בסרטים.כמעט כל הזמן.אוכל סרטים,כמו שאומרים. כי הוא לא מרוצה,תמיד מרגיש שהוא חי בבריחה,ובפחד,וב--חשדנות---. פשוט לא מפסיק לחשוד,לחקור.ואז גם הוא הופך להיות לא אמיתי. וכך חוזר חלילה . אשמח לכל תגובה בעניין,תודה מראש.

לי י

New member
תגובה,

אם הוא מעשן סמים אז כשיחדל תופעות אלו יעברו. אם לא, יתכן שיש לו פשוט אופי איום. לי.

לי י

New member
הפרנויה של כולם נגדי.....

כולם משקרים חשדנות יתר אלו תופעות לגיטימיות לשימוש בסמים.

לולה 18

New member
ואם אני אגיד לך שהוא לא

מעשן. ושהוא היה ככה מאז שנולד,מאז שהוא זוכר את עצמו? מרגיש כאילו הוא יודע באמת מה אנשים מרגישים/חושבים?ושזה מכניס אותו למחשבות וסיטואציות לא נעימות?

לי י

New member
מצויין. ../images/Emo20.gif

האם הוכחו לאלתר תחושות מקדימות שלו או השערות לגבי מחשבתם של אנשים אחרים?

לולה 18

New member
זה לא מצחיק...הבעיה שקשה

לו עם זה.להיות כל הזמן בחברה,ולדעת בדיוק מה כל אחד מתכוון במה שהוא אומר.ואם הוא לא עולה על זה מיד,אז המוח שלו חייב לקדוח בנושא,עד שהוא יבין על מה היה הסיפור.ולפעמים זה יכול לגרום לקצרים,כי הוא לא בטוח שהוא צודק.. הבנת את התמונה? זה ממש מוזר.ובעייתי כל העניין הזה.

אודי04

New member
חשוב שתקראי את המשפט הבא ותעבירי לו

"אתה,זה לא מה שאתה חושב על עצמך ולא מה שאחרים חושבים עליך, אלא מה שאתה חושב שאחרים חושבים עליך. אולי קיימת בעיה בחוסר הערכה עצמית שגורמת לו לפקפק בעצמו ומכאן החשדות של "איך אני נראה בעיני פלוני........." נקווה שעזרתי במשהו. אודי.

איילת פ

New member
האמנם

את מאמינה שיש מישהו שיודע הכל ??? כולם שקרנים ? כולם תחמנים? מטומטמים ? לדעתי אותו אדם רק חושב שהוא יודע מה אנשים אחרים מרגישים וחושבים - ואף לוקח את זה לכיוון השלילי . מה שאני כן יכולה להבין זה חשדנות, חקירה וחוסר אותנטיות - בוודאי הוא נפגע בעבר . התרגיל שאני הייתי מבקשת ממנו שיעשה - רק אם בא לו כמובן : להכנס לאינטראקציה עם מישהו ולנסות לא לחשוב (או לנחש) מה אחרים חושבים או מרגישים - להתרכז בעצמו במהלך השיחה תוך שהוא מקשיב ומגיב לשיחה המתנהלת מבלי להתייחס לרבדים עמוקים יותר.

לולה 18

New member
התרגיל שהצעת נראה לי מעולה

אך קשה ליישום. אולי טיפול פסיכולוגי?פילוסופי?(מה ההבדל דרך אגב..?)

איילת פ

New member
קשה

אני אוהבת את העובדה שאמרת קשה - ולא בלתי אפשרי . ואני עוד יותר שמחה שהוא מוכן לשמוע על העזרות . אני לא אוהבת לדבר על הפילוסופיה היישומית (=ייעוץ פילוסופי) בהשוואה לפסיכולוגיה - אלא כשלעצמה . ברמה השיטחית יותר: הפילוסופיה היישומית קצרה (3-6 פגישות, תלוי באדם ובקצב שלו) וזולה יחסית (אצל סטאג'ר מאוד זול 100 ש"ח למפגש ואצל "מקצוען" קצת יותר). ברמה העמוקה יותר: כמובן שתלוי מהי הבעיה איתה מגיעים. הראיה הכללית היא קדימה, לעבר שינוי, זהו תהליך דיאלקטי, "היועץ" כן אומר מה דעתו ומציג אלטרנטיבות לפעולה ושינוי .זהו תהליך הדורש אקטיביות ויצירתיות משני הצדדים.מגיעים אלינו אנשים שבד"כ רוצים לשנות ופתוחים לאפשרויות חדשות ואף לא קונבנציונליות . אני מבינה שאני מספרת באופן כללי ואולי ארטילאי את מוזמנת לפגישת היכרות - לשמוע עוד (בחינם כמובן) אם תירצי תיכתבי לי.

יאזמין

New member
אנשים חשדנים

יוצאים מנקודת הנחה בסיסית שהעולם מסוכן, שאסור לבטוח באף אחד ושלרוב האנשים, אם לא כולם, יש אג'נדות (מטרות) נסתרות ולא חיוביות. למי שנפגע בעבר מאוד קל ליפול לתפיסת עולם כזאת, והוא "שוכח" שקיים גם טוב בעולם, שיש גם אנשים טובים ולא נצלנים. אני מציעה לאותו אדם לבדוק עם עצמו מאיפה התפתחה הגישה השלילית שלו, אולי הוא גדל במשפחה שהיו בה אירועים שליליים, ולהבין שזה כר נרחב להתפתחות חששות וחשדות במהלך הקשרים העתידיים שלו. אני חושבת שזה חשוב, אבל לא מספיק, והייתי מוסיפה ואומרת שמי שחווה הרבה תסכול בחייו, וכתוצאה מזה גם פיתח גישה שלילית כזו, גישה דיכוטומית, שרואה את הדברים ב"שחור ולבן". יש "רע מאוד", שאותו אדם חושב שהוא פוגש כל הזמן, ויש "טוב מאוד",שממנו אותו אדם מתעלם, "שוכח". הייתי ממליצה לאותו אדם לנסות להסיט את מרכז תשומת הלב שלו ל"טוב", לצד החיובי, אבל גם לא לצפות ל"טוב מאוד", כי אותו באמת קשה למצוא. כשאתה מחפש משהו, אתה גם מוצא אותו, כי הכל קיים, גם טוב, וגם רע, מה שחשוב זה במה שמתמקדים. מקוה שעזרתי קצת, יסמין.

למעלה